香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

又一小西灣新手報到

升級   87.33%

該用戶從未簽到

小弟2006年起才參與長跑, 拾級而上, 近兩年都完成了澳門及香港渣打全馬比賽。今年再加上台北共三個全馬, 另加插兩個十公里及兩個半馬作准備。工作關系及怕熱, 通常深夜十時才出動練習。各師兄師姐請賜教。

剛完成廣州NIKE十公里, 好新鮮, 氣氛不錯,沿途又有啦啦隊,好爽。

在計劃十二月台北全馬行程,特向各師兄姐賜教如何安排?
+1 0
上一篇︰25.10.2009 梅子林8.8K挑戰賽下一篇︰護膝一下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2009-10-27 15:31 發表
小弟2006年起才參與長跑, 拾級而上, 近兩年都完成了澳門及香港渣打全馬比賽。今年再加上台北共三個全馬, 另加插兩個十公里及兩個半馬作准備。工作關系及怕熱, 通常深夜十時才出動練習。各師兄師姐請賜教。

剛完成 ...

歡迎師兄,聽講今年廣州nike件衫有個人號碼,一定好有記念價值了..
小弟正部署2010年去台北跑馬,到時可能需要向師兄請教.

升級   87.33%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

是,每件T都印上獨有號碼,對我來說更有紀念意義:在國內的第一項比賽

師兄到時多多賜教,正擔心十二月初澳門跑馬,十四天后就是台北的,不知能否迅速恢復體力,年紀大生陳代謝速度越來越慢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2009-10-27 16:02 發表
是,每件T都印上獨有號碼,對我來說更有紀念意義:在國內的第一項比賽

師兄到時多多賜教,正擔心十二月初澳門跑馬,十四天后就是台北的,不知能否迅速恢復體力,年紀大生陳代謝速度越來越慢

小弟都報左澳馬,希望到時可認識閣下啦~~正是因為澳馬,所以才不可跑台馬,都是擔心唔夠時間完全回氣的關係,唯有出年棄澳馬才跑台馬吧.

升級   87.33%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

到時見,每次比賽戰衣一樣(如圖像),前灰後紅背心、黑色紅邊跑褲及灰cap帽,配蒼白的皮膚

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2009-10-27 16:40 發表
到時見,每次比賽戰衣一樣(如圖像),前灰後紅背心、黑色紅邊跑褲及灰cap帽,配蒼白的皮膚

我就網衣加舊炭...師兄..有冇考慮下著網衣,因為澳門,渣馬,都會有長跑網網友去影相,佢地主要都是認衫來影的..

升級   87.33%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-27 16:48 發表

我就網衣加舊炭...師兄..有冇考慮下著網衣,因為澳門,渣馬,都會有長跑網網友去影相,佢地主要都是認衫來影的..

好啊!師兄如何訂購?

升級   0%

該用戶從未簽到

c-hing 明晚有無時間 join 我地港區在小西灣約跑呀?
網衣你著開乜 size,明晚或者可以請「網衣負責人 - allancl」攞埋俾你喎!

10.28 網友約跑 之 <東遊記 3>

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6578&highlight=

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2009-10-27 16:56 發表

好啊!師兄如何訂購?

歡迎 gchanch 師兄,請問你著開乜野碼?睇閣下頭像好健碩喎,38恐怕會窄少少,40碼既T恤就有,40碼既背心要過多一個禮拜啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

CU 兄 & 亮哥,好有工作效率喎...嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-27 17:27 發表
CU 兄 & 亮哥,好有工作效率喎...嘻嘻

應該既!應該既!

升級   87.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-27 17:25 發表

歡迎 gchanch 師兄,請問你著開乜野碼?睇閣下頭像好健碩喎,38恐怕會窄少少,40碼既T恤就有,40碼既背心要過多一個禮拜啦。

師兄, 明晚七時半還在加班。

會pm 你我的電話再約,我看來健碩,其實中碼38夠了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 27-10-2009 17:52 發表

我地上星期都差不多 9:30pm 後先跑完,再去食野!
如果你早放工,可以落黎 Sports Ground 大家聚一聚!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2009-10-27 17:52 發表

收到! 明晚跑完致電閣下。多謝支持!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

其實我都係小西灣跑手,哈哈哈.... 專登黎打個招呼的,ching 你好
下次小西灣運動場見到面,可以打個招呼~~

題外話,我其實好想join 各位跑友既東遊記三,因為我一直都好想試下跑柴灣斜路,不過聽晚有要事去尖沙咀,趕唔切返黎join你地了,記得有一次起銅鑼灣運動場 (係10月14號,維港夜採紫荊花 2),見到你地一班跑友,哈哈哈,你地未開始跑既時候,我起側邊拉緊筋等緊朋友黎跑步,其實我當時都想同你地打個招呼,不過又覺得好似好冒昧咁,哈哈... anyway,下次夾到時間的話,我一定支持

各位ching,加油呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 abby 於 27-10-2009 21:52 發表
其實我都係小西灣跑手,哈哈哈.... 專登黎打個招呼的,ching 你好
下次小西灣運動場見到面,可以打個招呼~~
題外話,我其實好想join 各位跑友既東遊記三,因為我一直都好想試下跑柴灣斜路,不過聽晚有要事去尖沙 ...

No Problem!下次,下次,下次大概可~~~以!!
下次見到我地一班跑友,歡迎同我地打個招呼,唔會冒昧架!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

嘩哈哈,好記性...
對,果個岩岩跑完成身汗起度拉筋又望住你地既女仔...就係我 :p

其實當時真係有猶疑好唔好行過黎同你地相認, 哈哈....唔好意思,下次見到你地,一定打招呼 ..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   4.74%

該用戶從未簽到

哈哈~~~ 下次一定支持約跑,我都要練跑半馬... (btw, sorry,好似騎劫左個post)

anyway, 大家要加油呀~~