香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

想買Lunarglide+ 但係買唔到,諗諗下不如買Mizuno 「已購Rider 12」

升級   90%

該用戶從未簽到

我係新手,跑街跑左2個月左右,每次都係5﹣7KM, 周3次
以前唔識買鞋,是旦買左對New Balance 900。唔知係唔係太硬,我跑完7K 之後keen 有的痛
上個星期去TST 揾Lunarglide+, 但係無貨。做下research發現 Mizuno 既 Rider 12 or Aero 8 可能岩我,但係Rider 13 又就出 唔知等唔等好。
我 64kg, 165cm, 正常足,JP27, US8

有無師兄可以比比意見?。。釘橋哂∼!

+1 0
上一篇︰九龍新手報到下一篇︰第23屆登神山競賽(沙巴)

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kic883 於 2009-10-30 21:48 發表
我係新手,跑街跑左2個月左右,每次都係5﹣7KM, 周3次
以前唔識買鞋,是旦買左對New Balance 900。唔知係唔係太硬,我跑完7K 之後keen 有的痛
上個星期去TST 揾Lunarglide+, 但係無貨。做下research發現 M ...

小弟比較建議您使用 Rider 12 ,因其保護性佳,如無意外跑 7k 之後應該冇任何痛楚.

升級   0%

該用戶從未簽到

請問lunarglide+是甚么?

升級   45.6%

該用戶從未簽到

http://nikerunning.nike.com/nike ... de?blogSource=zh_TW

Actually you can try Mizuno or Asics.

升級   90%

該用戶從未簽到

多謝各位,我已經買左 Rider 12 SW
係馬拉X 度買,用HSBC Card 有85折。我知道有好多地方都有8折,但係唔想差30蚊就專登走去太子買。
著開US8既我,著Mizuno US8 夾少少腳指尾, US8.5 又好以大左少少。跟住去左第二間試wild 版就舒服好多。
好彩係馬拉X 度買,叫做正價貨品,可以比我換wild 版。
我以前都唔覺我隻腳係闊既。。。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   27%

奮鬥
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 kic883 於 2009-11-1 21:31 發表
    多謝各位,我已經買左 Rider 12 SW
    係馬拉X 度買,用HSBC Card 有85折。我知道有好多地方都有8折,但係唔想差30蚊就專登走去太子買。
    著開US8既我,著Mizuno US8 夾少少腳指尾, US8.5 又好以大左少少。跟住去左第 ...

請問ching你個nike sensor這樣子可以運作嗎?

我一路用nike sensor(第三個)...+nike plus 鞋
    宜家又想着mizuno鞋.....

升級   31%

該用戶從未簽到

HSBC 有85折? 唔知用埋會員卡有冇得再折上折呢?