香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步後發覺腳踭痛....

升級   0%

該用戶從未簽到

最近跑幾次步後,都發現腳踭有少許痛..
唔知同最近跑得快左有冇關, 同埋我對跑鞋都跑左450公里以上架啦, 唔知係唔係就黎到極限呢?
之前跑都唔會痛. 不過最近跑既速度明顯快左既 唔知係唔係肌肉負荷唔到呢種強度呢?

唔該晒各位ching/ctse, 有咩方法解救 (我跑得唔密架, 1個星期跑2-3次架咋)
+1 0
上一篇︰報唔到名...點算??下一篇︰(白痴問題一問) 其實日版跑衫跑褲點正法?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Better retire your running shoes after 500 to 600 Km run - Mizuno & Nike's mileages might be shorter

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

except NBx 1906 , you can use it for 4 times of above mileages...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-11-6 12:08 發表
    Better retire your running shoes after 500 to 600 Km run - Mizuno & Nike's mileages might be shorter

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

小弟著New Balance MR749 (Stability鞋, 原價650元)

真係要咁執著個里數?

不過小弟係跑快左近排, 可能腳部既強度未適應? 不過對鞋已經超越470公里

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 洛虎添 於 2009-11-6 12:34 發表

except NBx 1906 , you can use it for 4 times of above mileages...

用2000KM?