香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

風褸好d定長袖跑衫好(冬天用)? 邊度有平既風褸賣?

升級   0%

該用戶從未簽到

我想買一層(薄)既風褸,冬天用

唔知呢度多唔多ching/ctse係著風褸跑架呢? 感覺又如何?

(由於粗著, 唔講究牌子, 最緊要平)

知唔知邊度有好平既風褸買?

同埋其實長袖跑衫好d定風褸好d?

Thanks
+1 0
上一篇︰祝blackjackdog兄 11月7日 生日快樂下一篇︰小弟重116磅,請問各師兄師姐邊隻跑鞋抵玩?

升級   0%

該用戶從未簽到

econecon ching 成日都買野, 真羨慕c人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 7-11-2009 11:22 發表
我想買一層(薄)既風褸,冬天用
唔知呢度多唔多ching/ctse係著風褸跑架呢? 感覺又如何?
(由於粗著, 唔講究牌子, 最緊要)
知唔知邊度有好平既風褸買?
同埋其實長袖跑衫好d定風褸好d?
Thanks

May I ask what is your standard on 平?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-11-7 12:11 發表
econecon ching 成日都買野, 真羨慕c人!

.....

我都叫成日買野? 跑鞋得一對, 搵緊第二對平既就真, 得閒去開街會格下價睇鞋, 睇中NB 1063又嫌499元貴, 因為有人話3XX可以買到

我覺得柔詠ching先係買野王

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-11-7 12:20 發表

May I ask what is your standard on 平?

冇牌子要求既風褸當然係幾十元啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 7-11-2009 12:46 發表
冇牌子要求既風褸當然係幾十元啦

冇牌子既風褸,如果D料好D都可能要百多元,幾十元唔易搵囉!

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-11-7 12:46 發表

.....

我都叫成日買野? 跑鞋得一對, 搵緊第二對平既就真, 得閒去開街會格下價睇鞋, 睇中NB 1063又嫌499元貴, 因為有人話3XX可以買到

我覺得柔詠ching先係買野王

我鞋就買左幾對,都仲想買,但唔知點解跑衫跑褲一直都買唔落手,覺得好唔值成百幾2百蚊又小布,到依家1件都無

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 POP168 於 2009-11-7 14:04 發表

我鞋就買左幾對,都仲想買,但唔知點解跑衫跑褲一直都買唔落手,覺得好唔值成百幾2百蚊又小布,到依家1件都無

所以咪諗住買一兩件就長著囉

我跑衫有,不過唔好著,仲搵緊一件好既

跑鞋方面,我唔夠著, 仲睇緊邊對又平又好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-11-7 13:03 發表

冇牌子既風褸,如果D料好D都可能要百多元,幾十元唔易搵囉!" />" />

d料好d? 操著咋諗住

升級   68.8%

該用戶從未簽到

上年冬季經驗(我以前冬天唔跑步 )
上身,入面一件短袖,外面一件長袖衫,兩件都係快干料
跑到開始山汗就摺袖,再熱D就脫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2009-11-8 14:40 發表
上年冬季經驗(我以前冬天唔跑步 )
上身,入面一件短袖,外面一件長袖衫,兩件都係快干料
跑到開始山汗就摺袖,再熱D就脫

始終最好跑都係背心

不過可能要好凍既天氣先要著兩件

升級   95.6%

該用戶從未簽到

冬天落街跑都係著短袖衫長褲, 唔著長袖衫都得啦, 香港凍極都有十幾度, 真係低過十度加加埋埋都唔夠十日, 0個十日唔跑lo

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-9 10:01 發表
冬天落街跑都係著短袖衫長褲, 唔著長袖衫都得啦, 香港凍極都有十幾度, 真係低過十度加加埋埋都唔夠十日, 0個十日唔跑lo   

短袖.. 唉. 我發現緊身既衫平時著又唔好著而且唔好睇, 但係鬆身又唔岩跑步

下星期個10k賽我拎左件L , 好著, 但如果拎黎跑就一d都唔好跑, 好鬆以跑步計

今日去買左件30元既風褸 質素點都好都冇野講啦咁既價錢, 可以粗著

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-11-10 00:02 發表

短袖.. 唉. 我發現緊身既衫平時著又唔好著而且唔好睇, 但係鬆身又唔岩跑步

下星期個10k賽我拎左件L , 好著, 但如果拎黎跑就一d都唔好跑, 好鬆以跑步計

今日去買左件30元既風褸 質素點都好都冇野 ...

30元既風褸where buy呀~~有時買d新野跑,人都醒神d

但有時又唔捨得用好多錢買

升級   57.89%

該用戶從未簽到

econecon師兄成日都執到平野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunshine 於 2009-11-10 17:09 發表
econecon師兄成日都執到平野" />" />

舖頭仔又冇品牌既, 我諗Ching唔鍾意, 我好少買野架同埋

我最緊要舒服, 最近都叫買少少品牌(當然唔係咩日版野,只係tick, 美記), 似乎質素同出口店唔會相差太遠(個人唔多識分)

鞋方面就真係等有新鞋希望舊款鞋有大特價, 等下先

升級   57.89%

該用戶從未簽到

我都係去花園街執街邊檔咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunshine 於 2009-11-10 21:55 發表
我都係去花園街執街邊檔咋

小弟跑衫背心著過三件, 一般美記背心(160-180元果種), BossXXX背心跑衫, 美記台版背心

分別唔大

早排見到允x做特價跑襪, 試埋, 個人認為同普通襪分別不大.. 不過算啦, 試過之後唔會再專登買跑襪, 只要著厚少少既襪其實我都覺得ok

反而鞋真係覺八折唔夠抵, 成日都想等到起碼七折先行動

而家想去買個鴨記armbag, 但又唔會專登去果頭.. 唉.. 想買個可以裝多少少野既armbag, 不過聽人講行山舖頭會有

早排係太子某間店仔見到類似既,賣59元, 但個款同早一版某ching post果張相既armbag基本上一樣, 貴好多喎

最後想問, 花園街有咩正野執? 小弟去過花園街某店買左件A貨美記快乾短袖, 質料似乎幾好下(好涼下), 只係40元, 就咁睇質料小弟就入左貨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2009-11-10 13:46 發表

30元既風褸where buy呀~~有時買d新野跑,人都醒神d

但有時又唔捨得用好多錢買

油麻地架係

款就是但啦, 30元仲想點. 我唔諗咁多啦, 買黎係諗住冬天有件風褸可以著住黎跑(見咁多ching講跑步著風褸), 著完就用機洗

30元如果唔好跑都是但啦, 有件褸30元. 冇得挑剔架啦

升級   57.89%

該用戶從未簽到

出面檔口買過70元3條無牌子跑褲,快乾,質料ok,算唔錯