香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

New Balance 15K - Nov 8 2009 (Turalyon)

升級   28%

該用戶從未簽到

New Balance 15k 係小弟加入咗長跑網嘅第二個賽事相對比上一次, 7/12 荃灣10k, 今次New Balance 15k 少咗好多長跑網嘅師兄, 師姐. 因為同日係大尾督有第32屆香港半馬拉松.所以我估大概有7成師兄, 師姐都過咗去玩半馬..

同上次一樣,我同太太一行2人, 一早6:15am 由屋企出發,先到金鐘 macdonalds 醫咗個肚先, 再轉MTR 往荃灣..
抵達汀9 時已經8時25分, 離開比賽時間尚餘35分鐘..首先與平時跑開嘅南區跑友會合, 馬上進行熱身, 今日氣溫有:24-28C  Relative Humidity差唔多88%, 都算幾濕熱......不過好在有D風...

而我親愛嘅太太又充當戰地記者, 不停地拍攝...差不多拍咗600幾張.(數碼相機真的是方便), 她昨晚已經早早地向我表明, 今次NB15K的攝影2公不多, 所以今次拍的相一定要比7/12 荃灣10k的好.....否則難向大家交代...HAHAHA (原來壓力真係自己比自己嘅), 不過事實又真的是進步了dd... ...如果影得唔好, 大家唔好見怪

佢有進步, 我都有少少進步, 今次個15k 跑得唔算辛苦, 大會時間1:15'49, 個人時間1:15'27" . 都算幾滿意, 最緊要係有進步..長跑長友
頭1 k 上斜都幾攞命, 跑到最後1k 又要落返斜.....跑快又怕蹉低, 唔快又見d人係咁過你 , 又怕傷 ..真難搞
分段時間如下:
7'08"/ 5'04"/ 4'57"/ 5'12" (飲水)/ 4'31"
4'49"/ 4'38"/ 4'48"/ 4'50"/ 4'57"
4'57"/ 5'13" (飲水)/ 5'09"/ 5'06"/4'32"
total: 1:15'49 ,  average: 5'03"/k

最後同各位師兄師姐分享今日影嘅相
http://picasaweb.google.com/Turalyon1105/NewBalance15KNov82009?feat=directlink

+1 0
上一篇︰香港長跑會第32屆香港地標半馬拉松相片photo by Siu Keung下一篇︰有興趣開始每星期一次20公里長課者請進

評分

查看全部評分

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Thanks for the nice pictures taken !

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   95.6%

該用戶從未簽到

THANK YOU CHING!!

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

thanks Mrs Turalyon ching for great pictures taken

升級   28%

該用戶從未簽到

大家客氣~~

升級   70.53%

該用戶從未簽到

多謝師兄和師兄太太, 我係2156選手呀...^^
    d相好靚呀!!!!

升級   0.05%

開心
  • 簽到天數: 4 天

多謝Turalyon, 我都有兩張.

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝Turalyon師兄和師兄太太

黃金海岸15K, 果然夠吸引力,
    幾乎所有高手去晒果度!!

連 THOMAS 都去埋, 應該好有氣氛!
    若果唔係撞 FILA, 應該去跑!

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-11-8 20:44 發表
    多謝師兄和師兄太太, 我係2156選手呀...^^
    d相好靚呀!!!!

pangbus兄, 我今朝跑時已經認得你

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-8 20:56 發表
    多謝Turalyon師兄和師兄太太

黃金海岸15K, 果然夠吸引力,
    幾乎所有高手去晒果度!!

連 THOMAS 都去埋, 應該好有氣氛!
    若果唔係撞 FILA, 應該去跑!

都surprise, Thomas 都黎埋....開賽前大會話thomas 個target係 sub50, 可惜最後51'22完成...

我宜家期待緊11/29 UNICEF 個半馬, 知道好多師兄師姐都有玩呢個賽事

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-11-8 21:19 發表

pangbus兄, 我今朝跑時已經認得你

haha..Turalyon兄, 你好厲害呀, 我肥左都認得我..hahaha...
    你今次既時間我都想做到, 我本來個目標係一小時二十分, 但最後都做唔到..hehehe

升級   38.5%

該用戶從未簽到

thanks ching ..... i have one photo ar...thank you
    my record is 1:25:35 ...

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-11-8 21:40 發表

haha..Turalyon兄, 你好厲害呀, 我肥左都認得我..hahaha...
    你今次既時間我都想做到, 我本來個目標係一小時二十分, 但最後都做唔到..hehehe

長跑長有, 你一定做得到

升級   2.63%

該用戶從未簽到

入鏡了 ~ ~ 多謝師兄!!!

升級   19.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-11-8 21:25 發表

都surprise, Thomas 都黎埋....開賽前大會話thomas 個target係 sub50, 可惜最後51'22完成...

我宜家期待緊11/29 UNICEF 個半馬, 知道好多師兄師姐都有玩呢個賽事

唔只Thomas, 高手如紀嘉文都出現, 比Thomas慢1分鐘倒.

Turalyon ching & 嫂, thanks for the photos taken!

升級   57.89%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我找到自己   , 多謝師兄 !

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-11-8 21:43 發表

長跑長有, 你一定做得到

多謝師兄支持, 我會努力, 同埋努力減磅先...^^

升級   7.2%

該用戶從未簽到

多謝師兄和師兄太太, 我係Pan-Pan呀..

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pan-pan 於 2009-11-8 22:33 發表
    多謝師兄和師兄太太, 我係Pan-Pan呀..

PAN-PAN 你好~!~