香港長跑網  - 長跑長友

_____

升級   30.33%

該用戶從未簽到

升級   48.42%

該用戶從未簽到

請問在那個地方?之前未聽聞過。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

條路好靚呀, 係邊度黎架??

升級   100%

該用戶從未簽到

是不是沙頭角?

升級   0%

該用戶從未簽到

點樣去架?

升級   0%

該用戶從未簽到

ctse果日係咪一路跑一路影架? 睇相果日好曬下wor.....真係辛苦妳~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   48.67%

該用戶從未簽到

花嶺條車路

睇到個標題, 仲以為關利物浦同車路士事

路過..............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 李奧 於 10/11/2009 17:23 發表
紅花嶺條軍車路

睇到個標題, 仲以為關利物浦同車路士事

路過..............

李奧師兄好幽默

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我呢d 無車人士都幾難去得到, 都唔知點入去

升級   67.85%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

依條路好正咁喎, 搵日去探下路先!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-12 11:07 發表
    依條路好正咁喎, 搵日去探下路先!" />" />" />" />" />jhk

係喎 , 幾時 ? 我都有興趣

升級   67.85%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-12 11:44 發表

係喎 , 幾時 ? 我都有興趣
    如果星期日跑, 最快都要下月13號, 但唔熟路, 怕會迷路
    所以想搵個星期六去個頭行下山, 採下路先~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-11-10 23:59 發表
    唔好意思大家我無寫清楚個位置, 它位於邊境禁區隔黎
    由沙頭角道的上麻雀嶺村可上山
    條軍車路入口位於與沙頭角道垂直的禾徑山路

大圍兄,我hea住跑的, 當日是好晒的, 但山上的風是涼陣陣的~
    p/s: 晚上渣車上去睇 ...

睇夜景...好浪漫咁wor~
    不過冇車, 又冇人陪睇...諗下算啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-12 12:18 發表

stan兄:
    探完路, 開個post搵日約跑一齊跑! 等你呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-12 12:18 發表

間廟我識路去呀 , 但睇相 d 路口 , 唔知易唔易揾 ?
    Sat 可以 call kopo 一齊去 , 行山揾多个人好 d 喎

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-12 12:53 發表

間廟我識路去呀 , 但睇相 d 路口 , 唔知易唔易揾 ?
    Sat 可以 call kopo 一齊去 , 行山揾多个人好 d 喎

唔知跑0個段路要幾耐, 我地可以試下呢個星期六下午先跑入沙頭角公路, 然後再上紅花嶺, 小虎兄個網頁話紅花嶺盡頭响坪輋附近, 唔知响果度有無路落番粉嶺呢? 如果有就perfect啦!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我剛從google map 找到這條路. 如果由綠悠軒沿沙頭角公路出發, 至麻雀嶺轉入經一段小徑後會連接石屎小路, 沿小路跑會上到山頂, 之後落斜至禾徑山路(即入堆填區那條馬路)出沙頭角公路, 再跑回綠悠軒, 全程約18km. 由碧湖出發則21km. 需時約2小時左右.
    Hung Fa Ling.jpg

升級   67.85%

無聊

原帖由 kopo1128 於 2009-11-12 14:39 發表
    我剛從google map 找到這條路. 如果由綠悠軒沿沙頭角公路出發, 至麻雀嶺轉入經一段小徑後會連接石屎小路, 沿小路跑會上到山頂, 之後落斜至禾徑山路(即入堆填區那條馬路)出沙頭角公路, 再跑回綠悠軒, 全程約18km. 由碧 ...
    山頂是否紅花嶺? 我搵地圖都見唔到一條軍車路連接禾徑山路既?
    今個星期六我唔得哩, 要下個星期六才得, 但你要玩毅行喎.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-12 14:48 發表
    山頂是否紅花嶺? 我搵地圖都見唔到一條軍車路連接禾徑山路既?
    今個星期六我唔得哩, 要下個星期六才得, 但你要玩毅行喎.

下個月啦不如.....今個月個個星期都有比賽,下個月都齊人d