香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 卡娃依

有冇人想跑彩虹至清水灣,布袋澳﹖

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 20# 的帖子

請留意約跑規則
    其中這2條
    1.會員須過500分及曾參與過長跑網"網友約跑",才可在長跑網內發起約跑。
    3.所有網友約跑,各發起人須要盡力確保道路是不會有高風險情況出現。

城城,

樓主ctse不可以做領隊
    你快D做領隊
    搞好CALL樓主ctse來參加啦

Kin in Running

升級   90%

該用戶從未簽到

不敢,不敢

但見很人在不同路段上跑,唔知咁多位ching,ctse有否寶貴心得可分享﹖
    因為好像很難跑噢!

升級   59.05%

該用戶從未簽到

ching 我想問你平時有冇操開長課
    如果冇 就唔好玩呢個住
    如果有 平時 操開幾多 大約操幾多k
    仲有係咪跑開街 定運動場 定2樣都有
    因為由彩虹跑過去清水灣 起伏多 上斜落斜都好金
    同埋去到清水灣為止
    係有2條長命斜要上 3條勁長ge 落斜路(上落斜度都大約係1比10)
    分別係彩虹上到井欄樹 再由壁屋落到 3叉位 即可去西貢 同清水灣
    再過埋電視城 再落到去到坑口上面個回轉處(呢條又係勁斜) 又再上第2次斜路
    再去到另一個回轉處 落到清水灣第2灘(落第3次都好金 同好傷 )
    如果真係冇咩料到 入布袋 上一次同落一次 就完成 不過 呢 要返返去 清水灣第2灘 先有車返歸
    完全冇平路可言 (唔計d勁斜路)多數暗斜多

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2009-11-11 23:54 發表

ching 我想問你平時有冇操開長課
    如果冇 就唔好玩呢個住
    如果有 平時 操開幾多 大約操幾多k
    仲有係咪跑開街 定運動場 定2樣都有
    因為由彩虹跑過去清水灣 起伏多 上斜落斜都好金
    同埋去到清水灣為止
    係有2條 ...

根根食慣夜粥, 果然心水清

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 shogikin 於 2009-11-11 09:11 發表
    請留意約跑規則
    其中這2條
    1.會員須過500分及曾參與過長跑網"網友約跑",才可在長跑網內發起約跑。
    3.所有網友約跑,各發起人須要盡力確保道路是不會有高風險情況出現。

To : lulu and all

如果想跑這條路
    ...

我就雖然系戈頭近.~~
    但系咁長程~~
    叫我跑就矛問題~~
    但系搞約跑都系留返比你地熟路來接手好d既~~

升級   22.45%

該用戶從未簽到

出個post睇下有幾多分先

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 boloup 於 2009-11-13 00:38 發表
    出個post睇下有幾多分先

睇分要出post架咩

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-11-12 22:20 發表

我就雖然系戈頭近.~~
    但系咁長程~~hgjD088" />" />hj
    叫我跑就矛問題~~hgj091" />" />hj
    但系搞約跑都系留返比你地熟路來接手好d既~~

其實來回程加埋32K, 就算跑係咪等到1月度大家加里數上去後再跑會好些呢
    而家玩住1X-2XK先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2009-11-13 02:47 發表

其實來回程加埋32K, 就算跑係咪等到1月度大家加里數上去後再跑會好些呢
    而家玩住1X-2XK先

x 2 , 同埋咁多上落斜...好唔好縮短少少路程,跑大約2X K先?

升級   100%

開心

原帖由 非比 於 2009-11-13 02:43 發表

睇分要出post架咩

是看下
    出一個POST
    加幾多分

我都看看先

升級   100%

開心

原帖由 shogikin 於 2009-11-13 09:54 發表

是看下
    出一個POST
    加幾多分

我都看看先

答案: 1 分

To: Boloup 大哥,

你要是搞約跑就不用理幾多分啦
    我有機會會建議下改低D須要個分數

升級   30%

該用戶從未簽到

我有興趣跑...我系新人...有無一D EASY D 既路段介紹 ? THX

升級   100%

開心

原帖由 alfredlck 於 2009-11-14 18:26 發表
    我有興趣跑...我系新人...有無一D EASY D 既路段介紹 ? THX

來參加:

迎新約跑2(夜跑荃灣13) --荃灣西 Nov.19 7:15PM
    迎新約跑: 此約跑適合跑步新手,中手,高手所有跑友參加
    (預計每星期一次,每次地點可能不同)

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5725&page=1&extra=

升級   21.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

最近度左條30k round trip 由九龍灣MTR跑到清水灣再回程番九龍灣, 自己都會於跑渣打全馬前做兩次30k-40k長課, 籍此給大家想搵九龍東長課路線人任作為參考.

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 33 天

Route A: from TKO Sports Ground to Clearwater Bay Beach II and return (~14km)

Route B: from TKO Sports Ground to Sai Kung Sports Ground and return (~22 km)

沿途風景一流,又多又靚又後生生財又好既鬼妹一齊跑,真係生礦省兒牙