香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

減肚腩?!

升級   92.11%

該用戶從未簽到

都係分享下: d人話跑步可以順便減下肚腩,但我個肚腩到衣家都係伴我行, 冇減過...
可能是自己跑得還不夠多, 或者有時跑完先食反,
但其實放工返到屋企跑完先食個胃會舒服d, 因為如果d野未落隔跑時胃會頂住吾舒服, 但食完野先跑要等到好夜先開始, 跑完個人好精神又會好夜先訓到, 所以我呢種係增肥跑, hehe
+1 0
上一篇︰香港長跑會第32屆香港地標半馬拉松相片By runrun下一篇︰Anyone running Chicago 2010?

升級   50.45%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-11-10 12:30 發表
都係分享下: d人話跑步可以順便減下肚腩,但我個肚腩到衣家都係伴我行, 冇減過...
可能是自己跑得還不夠多, 或者有時跑完先食反,
但其實放工返到屋企跑完先食個胃會舒服d, 因為如果d野未落隔跑時胃會頂住吾舒服, 但 ...

Momochi ctse, 完成首次15K賽成績點呀 ?

升級   20.25%

該用戶從未簽到

做sit up減肚腩好d
個人見解

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Daniel 於 2009-11-10 13:13 發表

Momochi ctse, 完成首次15K賽成績點呀 ?

daniel兄

用了1小時38分鐘呀...比起一齊跑的師兄/姊慢多了
全程跑落吾太辛苦
下次有15k我 target 在1:30內完成

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2009-11-10 13:40 發表
個人見解

hehe我以前有做,但都吾太得, 可能我用錯力, 或者腹肌已完全退化

升級   30%

該用戶從未簽到

我剛剛跑左一年,一個月大約有五十幾公里,平均係輕左七八磅,但個肚未見減過
同埋隻腳冇粗過,不過d肌肉就實淨左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2009-11-10 13:40 發表
個人見解
吃少D野. 跑完再加SIT UP 100下...好快見腹肌

升級   100%

該用戶從未簽到

網上面有段片叫六分鐘練腹肌
師姐可以參考一下d動作,都是些不同姿勢既sit up,可能有幫助.

我有跟住做,是有效的

升級   0%

該用戶從未簽到

個人見解

如果個肚永遠被厚厚既 fat 遮住... 做幾多 situp 都係見唔到腹肌  

只有做帶氧運動才可以減走肚腩... 做 sit up 可以強化腹肌.. 令腹肌 線條出現
另外.. 其實 ctse 果個係未只係胃腩? 如果唔係成日食得咁飽..應該都會有幫助既

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-11-10 17:31 發表

如果個肚永遠被厚厚既 fat 遮住... 做幾多 situp 都係見唔到腹肌  

只有做帶氧運動才可以減走肚腩... 做 sit up 可以強化腹肌.. 令腹肌 線條出現
另外.. 其實 ctse 果個係未只係胃腩? 如果唔係成日食得咁飽. ...

haha...我那是胃腩加肚腩, 因為已生在一起, 好難分
唉事實上, 我自己係大胃王, 頗大食, 自從開始跑步後更好胃口, 所以...就...