香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

路邊社消息

關閉 [複製鏈接]

升級   50.53%

該用戶從未簽到

據路邊社消息
nike要求大會逢參加比賽者都要穿著nikeT恤,但大會唔答應,所以唔贊助。
上述內容都係聽番黎,未經正實。
+1 0
上一篇︰祝 cfchan 11月13日, 生日快樂~下一篇︰深水步 - 油尖旺嘅跑步訓練班

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 IpYiu-Ki 於 2009-11-12 21:26 發表
據路邊社消息
nike要求大會逢參加比賽者都要穿著nikeT恤,但大會唔答應,所以唔贊助。

其實佢唔駛要求都冇6-7成人會著...

不過我哋一定唔著!

件件一樣點揾相呢!?

加上...我哋有長跑網衫呀!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 onon 於 2009-11-12 21:36 發表 其實佢唔駛要求都冇6-7成人會著...不過我哋一定唔著!件件一樣點揾相呢!?加上...我哋有長跑網衫呀!

上月廣州NIKE就有跑手同行人士,
    被賽會驅逐離賽道很遠的地方!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 IpYiu-Ki 於 2009-11-12 21:26 發表
    據路邊社消息

我諗大會唔係唔答應....係控制唔到....老渣都沒話一定要穿著大會T恤啦

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 onon 於 2009-11-12 21:36 發表

其實佢唔駛要求都冇6-7成人會著...

不過我哋一定唔著!

件件一樣點揾相呢!?

加上...我哋有長跑網衫呀! " />" />

睇下我地幾時可由nike 贊助隊衫~

升級   45.45%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

同意∼
    說起來上年在墨爾本舉行的NIKE 10K 確實是全世界都著住NIKE T SHIRT..
    那天我要跑長課所以無報名參加。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 michaelyw 於 2009-11-13 00:08 發表
    同意∼
    說起來上年在墨爾本舉行的NIKE 10K 確實是全世界都著住NIKE T SHIRT..
    那天我要跑長課所以無報名參加。

唔駛上年, 今年十月廿四日都係全球nike human race 比賽...

升級   100%

開心

據路邊社消息

其實唔係話唔好... 如果這個比賽係佢係全球human race 既比賽, 咁真係著佢紅衫跑都算, 話晒全球都著, 又真係幾有氣氛..
    但都唔係全球一致既, 要全球都一齊著...又真係難度高d...

升級   2.67%

該用戶從未簽到

我早前聽聞話 Nike 搞十公里後,D跑步用品銷路一直無起色,D人多數穿美記同其他牌子,所以佢哋已經放棄長跑活動,但將全力打入中國市場。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

要俾錢玩仲要幫你賣廣告?咩道理?

好似美記咁著賴茄跑過左終點有紀念品送囉,應該會多番d 人著~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

著唔著好個人..就算網衫都不能強迫人著...
    人人有自主權...不是一言堂想點就點...
    樣樣攪得好..衫褲鞋襪著晒某一款又如何...

另外..好似有其他地區係將個號碼印上件衫嫁...

升級   73.7%

該用戶從未簽到

如果呢個消息係堅的話,Nike今次真係攞黎衰!

莫講話長跑網啦,每一個跑會都想著番自己的跑衣,如果田總真係肯聽Nike支笛,我相信到時都會有好多人報名,但係可能好多人為左攞件衫而變成No Show。同埋,一定會少好多勁人報名,咁場比賽就更加無睇頭。

Nike,在商業立場去睇,做宣傳係絶對正確的,但係個宣傳方法都要你班客Buy先得架!

升級   100%

開心

原帖由 Parco爸 於 2009-11-13 11:06 發表
    著唔著好個人..就算網衫都不能強迫人著...
    人人有自主權...不是一言堂想點就點...
    樣樣攪得好..衫褲鞋襪著晒某一款又如何...

另外..好似有其他地區係將個號碼印上件衫嫁...

果個係NIKE HUMAN RACE, 十月廿四日全球一齊跑左....
    果日我同華哥, 亮哥佢地都一齊跑...件衫話差唔差... 但真係所有號碼印晒係件衫到, 令到你唔著佢件衫唔得.. HAHA

升級   0%

該用戶從未簽到

I will wear my nike running shoes on coming Sunday.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-13 13:50 發表

果個係NIKE HUMAN RACE, 十月廿四日全球一齊跑左....
    果日我同華哥, 亮哥佢地都一齊跑...件衫話差唔差... 但真係所有號碼印晒係件衫到, 令到你唔著佢件衫唔得.. HAHA

好特別..佢肯印..我都肯著嫁...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 oscar 於 2009-11-13 10:38 發表
    nike就係比我地感覺商業味勁重!偏偏香港好多跑友好似唔多buy佢個套!反而美記賣廣告唔多,但係勝在貨平質優兼穩定,老虎都唔多賣廣告架,價錢貴都大把人著。利茄咁屎薈,抵我唔幫親佢" />" />

其實nike在箔港無咁好賣係因為佢地無闊版.........

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-13 13:50 發表

每人都有一件獨一無二既跑杉。
    喱樣我buy喎!

但如果強迫一定要著"制服"先有得跑的話,我一定唔會Join!

返工搵食就冇計,但工餘活動都要著制服的話就No Way!!!

自已中意著乜就著乜!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-11-13 17:13 發表

其實nike在箔港無咁好賣係因為佢地無闊版.........

yes... 係想著都唔得...