香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

點睇好多人比佐$270報名但又不去跑

關閉 [複製鏈接]

升級   28.6%

該用戶從未簽到

其實每年都有一群人....可以話呢D人數目都唔少...比佐錢$270報名但又無去跑...點睇
+1 0
上一篇︰2009毅行ABC終極出擊 (毅行合唱團)下一篇︰2010 Boston 已經滿額!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

有好多原因,練習受傷後不能跑有之,臨時要公幹外遊又有之,甚至天氣轉冷怕染病不敢跑亦有之,總之背後都有原因,不能簡單說成「霸著茅坑不拉C」

升級   0%

該用戶從未簽到

完全同意13兄,小弟以前有好幾個同事也是報了名,但要當值又申請唔到假所以不能去,亦有幾個練習過度傷了腳,不能跑,又不想搵人代跑(這是犯規的),無耐棄權。只能托人將晶片交還以免扣按金。

升級   100%

該用戶從未簽到

可能想純粹捐錢~~~ahahhah

升級   41.95%

該用戶從未簽到

我已經連續兩年因傷,不情願地「捐錢」,希望今年唔會無得跑

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-14 09:02 發表
完全同意13兄,小弟以前有好幾個同事也是報了名,但要當值又申請唔到假所以不能去,亦有幾個練習過度傷了腳,不能跑,又不想搵人代跑(這是犯規的),無耐棄權。只能托人將晶片交還以免扣按金。

我有一年報左10k但整到條腰連行都痛, 結果......... 我犯規了, 我俾左個朋友去跑, 好彩我個 fd 跑得好慢, 跑左成 1'13, 咁樣我諗無乜影響吧

升級   95.6%

該用戶從未簽到

其實另有一個case 我都想問下大家點睇, 我有個朋友個朋友, 想報全馬但練都無乜點練, 佢連跑10k 都要行下跑下, 就走去報全馬,
去到諗住跑下行下影下相, 疊埋心水上巴士。

我同我朋友講, 有無搞錯呀, 我練得咁辛苦, 先敢去報全馬, 第一次參加全馬都唔知跑唔跑得晒,
佢竟然全心諗住去影相?! 唔係諗住報左全馬同d fd 講好威ma?!
我唔知我咁ga 心態係咪好唔啱, 我都唔係跑得快ga人, 我唔係睇唔起跑唔晒或跑得慢ga人, 我自己今年都唔知可否完成全程,
只係我好唔鍾意呢d 唔尊重, 無準備, 唔重視呢項體育活動ga 人, 你都唔係全心諗住黎參加"跑步", 你係黎參加"影相"!!
唔好霸住d 位啦, 今年好快爆左呀!!

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-14 11:13 發表
其實另有一個case 我都想問下大家點睇, 我有個朋友個朋友, 想報全馬但練都無乜點練, 佢連跑10k 都要行下跑下, 就走去報全馬,
去到諗住跑下行下影下相, 疊埋心水上巴士。

我同我朋友講, 有無搞錯呀, 我練得咁辛苦 ...

唔好勞氣~~~我都識一d攝影友報左全馬
佢地仲好高興咁話正呀
人地點諗阻唔到人 做好自己吧
尊心準備好了 無愧於心好了
不過其實為左阻止攝影友 路線可以改為上左青馬先 d唔係跑既人未唔可以影到新bridge law

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   41.5%

該用戶從未簽到

師兄你真的會講笑,比咗$唔去的有什麽問題呢,最唔好的就是唔比錢就落場跑,對嗎?

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

報名同比賽相差幾個月,乜野事都發生,俾左錢無得去跑,唔係一件快樂o既事

升級   31%

該用戶從未簽到

我有同事就話明為咗件衫去報名,我話不如佢比一半錢我比咗件衫佢都話好
    又有同事話都係$270緊係報全馬, 跑得幾多得幾多 (註:佢每年都搭車返黎)
    唔好咁介意啦, 香港地時常都係咁
    或者阿邊個講得啱, 呢個係一個 carnival 至真

升級   30%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2009-11-14 11:31 發表

唔好勞氣~~~我都識一d攝影友報左全馬
    佢地仲好高興咁話正呀
    人地點諗阻唔到人 做好自己吧
    尊心準備好了 無愧於心好了
    不過其實為左阻止攝影友 路線可以改為上左青馬先 d唔係跑既人未唔可以影到新bridge  ...

agreex2
    正如跑步只是個人事兒呢

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 MrMoonLight 於 2009-11-15 22:58 發表
    我有同事就話明為咗件衫去報名,我話不如佢比一半錢我比咗件衫佢都話好
    又有同事話都係$270緊係報全馬, 跑得幾多得幾多 (註:佢每年都搭車返黎)
    或者阿邊個講得啱 ...

其實我都係想拎我第一件既渣打tee 先報名
    當然我會去跑
    仲想每年都拎一件添!!  

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-11-14 11:49 發表
    個人觀感,記住,只係個人,唔代表本網......
    代跑呢樣嘢真係見人見志,就好似你已經比錢買咗戲飛,但到時真係有事去唔到,真金白銀比咗出黎,唔用就哂咗,咁更係益啲frd好啲啦 ...

你呢番說話,係官方立場,係非常極度勁有問題。

但係在私底下去看這件事,有講得幾啱喎,我鐘意。正如,我都會係無車經過而又紅燈嗰陣過馬路一樣。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 MrMoonLight 於 2009-11-15 22:58 發表

其實香港地有幾多咁既人呢?等我試下今年件衫唔拆膠袋,放上Yahoo賣,睇下賣唔賣到錢先。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-11-18 19:09 發表

其實香港地有幾多咁既人呢?等我試下今年件衫唔拆膠袋,放上Yahoo賣,睇下賣唔賣到錢先。

早排先見到NB有得賣去年既衫, $110.

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-11-18 19:12 發表

師兄,其實NB特賣場已經有上年件衫賣,即係出年都應該會有!hgjD115" />" />hj

原帖由 chisuet 於 2009-11-18 19:13 發表

咁我就即刻頂爛市,HK$50冧低佢啦,原本我都唔知道咁都有市場,所以理論上係0成本,即係話我賣HK$10都叫有得賺。

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 chisuet 於 2009-11-18 19:13 發表

買來都冇意思啦.