香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nonstop77
打印 上一主題 下一主題

請問有無無線o既耳機介紹係適合跑步時使用?

升級   0%

該用戶從未簽到

About $550 ~~

原帖由 kalok 於 2009-11-16 15:41 發表

呢款小弟1第一水買左, 一個月後入水(汗)壞左. 返廠換過一隻, 佢叫我小心防水, 即係叫我唔好跑步用啦!!

唔係嘩....又話FOR運動......有咩運動唔出汗 ?

升級   78%

該用戶從未簽到

找到相了

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-11-16 19:59 發表
找到相了

New Balance 好多跑3 (有headphone logo的貼紙) 都有e個design.....

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-11-16 23:10 發表

New Balance 好多跑3 (有headphone logo的貼紙) 都有e個design.....

how much?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-11-17 00:14 發表

how much?

NOT EXPENSIVE... YOU CAN VISIT ITS SHOP IN TIMES SQUARE.

升級   83.68%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 TerrySze 於 2009-11-16 16:22 發表

About $550 ~~

唔係嘩....又話FOR運動......有咩運動唔出汗 ?

真係信不信由你, 我上維修部攞機果陣, 佢跟左張紙仔俾我.
    內容就係同以下網址類似.
    我印象中, 買機之前, website係無呢頁o既.
    http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/walkman/w202/use.jsp

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 TerrySze 於 2009-11-16 14:03 發表
    Any one try this model ?
    MP3 係個耳邊...唔用線
    我想知如果跑得快..eg.衝圈......會唔會甩 ?

我有尼個呀
    可能我跑得慢
    所以未試過甩............

升級   83.68%

開心

搵番張<溫馨提示>, 去CS攞機果時佢俾埋我o既., 留意第一條.
    自問大汗o既朋友真係要考慮清楚.

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kalok 於 2009-11-18 18:37 發表
    搵番張, 去CS攞機果時佢俾埋我o既., 留意第一條.
    自問大汗o既朋友真係要考慮清楚.

好身手.......
    基本防汗都無的"運動耳機"..............

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 matthew~文 於 2009-11-19 02:14 發表

好身手.......
    基本防汗都無的"運動耳機"..............

令我諗起.......... 太陽能電筒.............  

升級   67.89%

該用戶從未簽到

半年前買左個韓國產MP3,都係類似SONY形式,用過兩三次就壞左,又係入汗,放低無用佢,過一排D汗乾返又用得

升級   83.68%

開心

其實, 換左機之後, 我響新機所有隙位落晒玻璃膠, 封埋螺絲窿, shuffle掣, 仲用膠粒升起佢等部機唔好貼面. 點知都係死左.  
    吹左好多風日佢都唔起死回生. 而且自己"改"過, 應該唔可以再返去維修.

其實佢個設計真係好好架, 戴左又唔覺, 又唔會好似其他入耳式耳塞咁每跑一步都聽到噗噗聲(聽筒效應??), 奈何.......唉.

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kalok 於 2009-11-19 11:47 發表
    其實, 換左機之後, 我響新機所有隙位落晒玻璃膠, 封埋螺絲窿, shuffle掣, 仲用膠粒升起佢等部機唔好貼面. 點知都係死左.  
    吹左好多風日佢都唔起死回生. 而且自己"改"過, 應該唔可以再返去維修.

其實佢個設計真係 ...

"格"音愈好
    聽診效應就愈勁

升級   83.68%

開心

再買左呢款, 完全防水, 說明書話可以沖水喉洗!! HKD$370.

登錄/註冊後可看大圖

隻sony W202.......當發左場夢啦唯有........

升級   20%

該用戶從未簽到

我部sony W202都係入汗壞o左
    係咪就咁拎去維修部就可以換過部?

升級   6.85%

開心

原帖由 kalok 於 2009-11-26 20:03 發表
    再買左呢款, 完全防水, 說明書話可以沖水喉洗!! HKD$370.

登錄/註冊後可看大圖

隻sony W202.......當發左場夢啦唯有........

I also bought this one finally (HKD370).
    It is really comfortable, but the sound quality is average (performance is not so good at high frequency range compared with the original ear phone).
    BTW, I'm using it on my ipod-shuffle (2nd generation)

升級   95.6%

該用戶從未簽到

運動用又不防汗水, sony 係得ga!

升級   83.68%

開心

原帖由 kenken 於 2009-12-16 04:25 發表
    我部sony W202都係入汗壞o左
    係咪就咁拎去維修部就可以換過部?

只能夠答你, 我當時攞去整, 佢俾過一部我.

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-12-16 13:52 發表
    運動用又不防汗水, sony 係得ga!hgj059" />" />hj
    X2....專業運動設計,但不防汗及水,如此設計果真"專業"....各位用家有無向索尼反映???如此產品極有揾老襯之嫌

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-1-14 15:21 發表
    X2....專業運動設計,但不防汗及水,如此設計果真"專業"....各位用家有無向索尼反映???如此產品極有揾老襯之嫌

小弟係反索尼派, 覺得佢地d 野得個樣, 又貴又唔好用, 同level 產品又貴過人地, 但當要整死對手時就以本傷人 (PS3, BLUE DISK 策略)

不過無可否認係佢地QC方面係做得唔錯