香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Sicily
打印 上一主題 下一主題

CWB SOGO ASICS 跑鞋八折

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

受不住誘惑, 今日走左去破財................敗左對, 不過並不是史界聲沙, 而是Gel-2140.............

原價 $850, 八折後 $680.............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-20 17:03 發表

terry hing, 假如想買對 tiger 跑 FM, 有乜好 型号介紹,
    事關我未買過 tiger 鞋唔係太識 , 又想試下着下 ,
    around 8百1 k 內可以接受

Loud 兄,
    我都係初試tiger。
    我藉開MIZUNO SPACER,跑了FM2次,25K後腳板底會痛,希望試試TIGER。
    大部份討論TIGER的POST都係講SKYSENSOR OR TARTHER.
    SKYSENSOR的鞋係FOR扁平足的跑手.如果你沒扁平足的話可以唔使諗.(希望我沒講錯)
    SALES話TIGER的THATHER係同一個GRADE.
    tarther有日版/中國版.好多人都讚日版好,但貴三/四百蚊...我係價錢因素先買中國版跑 FM.
    可惜E排鞍養傷中,沒機會藉TARTHER試比賽。不過TRAINING試衝圈,好爽 (可能心理因素)...

有位CHING的分析幾好 :
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6185&extra=page%3D2

升級   0.67%

該用戶從未簽到

made in china....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 Kinght 於 23-11-2009 12:25 發表
    made in china....

又如何, 現在全世界, 好多野都MADE IN CHINA...
    而且如果QC CONTROL 得好, 咪一樣....
    要睇番TIGER 自己想唔想保自己個名, 如果保自己個名, QC 做好D , 其實分別唔係太大...
    AND.. 好多所謂既MADE IN JAPAN, 只係最後組裝先返日本做........而D 部件都有部份係其他國家做.....

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-11-23 12:02 發表

Loud 兄,
    我都係初試tiger。
    我藉開MIZUNO SPACER,跑了FM2次,25K後腳板底會痛,希望試試TIGER。
    大部份討論TIGER的POST都係講SKYSENSOR OR TARTHER.
    SKYSENSOR的鞋係FOR扁平足的跑手.如果你 ...

唔係wor
    對skysensor breeze2 產品specs 話適合中性neutralpronation至外翻不足underpronation wor(應該係高弓足)
    會唔會skysensor 再分唔同型號?

另外,小弟都試鞋時都著過對tarther,感覺前掌部份直情好似冇著咁,雖然好舒服,但保護性應該冇skysensor咁好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sicily 於 2009-11-23 17:59 發表

唔係wor
    對skysensor breeze2 產品specs 話適合中性neutralpronation至外翻不足underpronation wor(應該係高弓足)
    會唔會skysensor 再分唔同型號?

另外,小弟都試鞋時都著過對tarther,感覺前掌部份直情好似 ...

Sorry...可能我聽錯....ANYWAY...我只腳正常,Skysensor唔合我

升級   2.11%

該用戶從未簽到

八折做完!

回復正價!

依傢齊碼!

大家又要等!

升級   36.32%

該用戶從未簽到

正價  咁仲有無折阿-口-?

升級   51.05%

該用戶從未簽到

尋日去睇過,原價發售,冇折扣,
    可以去運動國睇下,舊款可能有折。