香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

東涌有無跑友

升級   40%

該用戶從未簽到

唔知e道有無人想組隊恒常練習呢?
黃昏時間
小弟自問自己跑得唔快,10k平均要41mins。
+1 0
上一篇︰中年新丁報到下一篇︰除非另行通知, 周三速訓一律深水埗或灣仔場;周日長課地點不定[08年9月再度生效]

升級   40%

該用戶從未簽到

係ar~我住yat tung ge~
我以前d 跑步friend比我快得多∼不用1:30完成半馬∼
順帶一提,我之前玩過嶼行者的,唔知有無人g點解無再搞ge,好想再玩呢∼

升級   0%

該用戶從未簽到

會唔會考慮玩今個星期日tsang搞o個個活動.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=689&extra=page%3D1

原帖由 frankie_0603 於 17-4-2008 11:39 發表
我以前d 跑步friend比我快得多∼不用1:30完成半馬∼
順帶一提,我之前玩過嶼行者的,唔知有無人g點解無再搞ge,好想再玩呢∼

升級   0%

該用戶從未簽到

東涌小弟經常跑, 不過多數中午時段, 因為係赤立角返工, 如果frankie_0603兄, 想約早跑亦可.

原帖由 frankie_0603 於 17-4-2008 11:39 發表

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 frankie_0603 於 2008-4-17 11:11 發表
唔知e道有無人想組隊恒常練習呢?
黃昏時間
小弟自問自己跑得唔快,10k平均要41mins。
你跑41mins。我跑45mins太慢了可否教教我。嶼行者曾經參加,你參加全程或半程?今個星期日條路同半程嶼行者差唔多,有冇興趣?如有請看(東涌練步),到時見。

升級   40%

該用戶從未簽到

re Gills:
早跑之後,我全日都會好眼睏的。
re tsang:
賜教不敢,大家互相學習。
05玩全程金鳳凰雙人組,第一次玩亦都係最後一次。
雖然有牌,不過時間麻麻,好似用左13個半鐘,d 高人唔駛10個鐘
想去的,不過要溫test ar,而且浣熊打到lei~
有機會再join 埋你地~切磋切磋

順帶一提,唔g大家跑開咩路呢?
自己:
yat tung 天橋----> 落東涌pier---->直去----->出鐵絲網---->白茫pier--->回頭--->出鐵絲網入映灣--->
回頭去翻鐵絲網---->落東涌pier--->yat tung
大概13k

可以跑你成粒鐘

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 frankie_0603 於 2008-4-18 06:34 發表
re Gills:
早跑之後,我全日都會好眼睏的。
re tsang:
賜教不敢,大家互相學習。
05玩全程金鳳凰雙人組,第一次玩亦都係最後一次。
雖然有牌,不過時間麻麻,好似用左13個半鐘,d 高人唔駛10個鐘
想 ...
有冇興趣星期日(15號)走淺水灣,山野之王其中一站。九點跑馬地更衣室門前等,糧水自備。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 tsang 於 2008-6-11 23:58 發表
有冇興趣星期日(15號)走淺水灣,山野之王其中一站。九點跑馬地更衣室門前等,糧水自備。

真善慕亞師姐, 又大嶼山又淺水灣!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

嬌妹:

探班吓! 見妳噤得閒,過離八下,換咗張相,吸引力都唔係好大,
睇离亞嬌係離島都唔吃得開,不如考慮下換大佛相

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 11# 的帖子

pwong兄, 無法拉, 住離島D C兄/C姐, 得閒出去玩好過啦, 大把地方, 都唔駛上離尼樹. 唉....

升級   4.21%

該用戶從未簽到

我都住yat tung ge

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

升級   10%

該用戶從未簽到

Hi~ 打個招乎先~ 我係新手來的.
    夜晚放工10點幾喥跑, 一星期2-3次, 每次3-4K

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 mchu_runrun 於 2011-6-22 15:15 發表
    Hi~ 打個招乎先~ 我係新手來的.
    歡迎呀~!

mchu, 知唔知東涌可唔可以跑入迪士尼架

升級   4.74%

該用戶從未簽到

家住東涌, 但係青衣跑多~~
    請問各位師兄姐,東涌有咩"正"路線跑呢?

升級   6.84%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

東涌是可以跑入迪士尼架,
    如果唔熟路, 就係東薈城旁, 沿翔東路就可以去到迪士尼, 但要跑馬路,
    另, 映灣園油站旁有一小路, 可從海邊去欣澳

升級   6.84%

該用戶從未簽到

東涌d跑路線跑其實多到你唔信,
    當從市中心出發, 可以有:
    機場慢跑徑
    停機坪
    遠d可以去
    欣澳
    大澳

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

再想問吓有冇地方可以沖洗架? 體育館g類

升級   6.84%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

文東路- 東薈城& 怡文中學中間有市政大樓&體育館
    另, 文東路公園都有沖身地方
    但唔知有無人管, 係咪耍book場先准用
    一係比$20去東涌泳池.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 mchu_runrun 於 2011-6-22 15:15 發表

你好.
    我都係住東涌, 不過哩幾個月好少跑.

原帖由 kf 於 2011-6-22 18:15 發表
    mchu, 知唔知東涌可唔可以跑入迪士尼架

kf 你好 !!
    踩單車嘅多, 聽講東涌入到迪士尼, 有 13km !
    東涌入欣澳入迪士尼, 有少少車路要跑.

原帖由 howaiwong5 於 2011-6-25 15:22 發表
    家住東涌, 但係青衣跑多~~
    請問各位師兄姐,東涌有咩"正"路線跑呢?

答案如下面師兄所講.
    我以前都試過星期四出去荃灣西嘅約跑,
    同其他師兄一齊, 荃灣西跑去深井, 來回約 8km.
    不過, 我都好耐好耐冇去.

原帖由 ckh2117 於 2011-6-28 10:26 發表
    東涌d跑路線跑其實多到你唔信,
    當從市中心出發, 可以有:
    機場慢跑徑
    停機坪
    遠d可以去
    欣澳
    大澳

如果由 [私人屋苑], 機場緩跑徑跑到尾再返去, 來回約 10km.
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7381&extra=page%3D1
    如果再去到博覽館先返轉頭, 唔記得咗係 15-17km......
    赤鱲角另一邊都可以跑, 跑到盡頭, 差不多 10km, 來回 ~ 20km.

心晴行動, 試過東涌經白芒入 Mui Woo, 大約 10km.

最近幾個月, 養傷又冇狀態, 冇乜機會再跑, 遲幾個月我就搬走囉.