香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

樂施毅行者2010 現場追蹤站

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

恭喜晒長跑網 A, B, C 隊順利完比賽

一個字 ''  

升級   100%

該用戶從未簽到

原來咁多人支持我們, 實在大感動啦

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 23-11-2009 07:00 發表
    恭喜ABC隊完成史詩式既創舉, 相信明年長跑長友既參加隊伍會再創新高!
    停雲, 小弟, 亞四, awyh決定友情去馬毅行者, 為今生寫下無憾既一頁! 嘻嘻!

瘋兄不停自我挑戰既精神真係令人偑服!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

精彩人生!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-11-23 07:17 發表

抽到先算啦! 哈哈....
    今年因為長跑網的關係, 第一次親眼親耳感受既毅行者, 就來欠未親身經歷, 趁未年老, 想做d特別, 等將來望返轉頭唔會覺得空白一片....

瘋同學,十卜YOU!....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-11-23 07:00 發表
    恭喜ABC隊完成史詩式既創舉, 相信明年長跑長友既參加隊伍會再創新高!
    停雲, 小弟, 亞四, awyh決定友情去馬毅行者, 為今生寫下無憾既一頁! 嘻嘻!

小弟都想一生人玩一次先至今生無憾呀...........

不過小弟最怕不是這 100公里,而是捱夜.....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-21 22:12 發表

鬼影...當然﹗﹗冇咗佢,小弟一個人過唔到針草帽的,我覺得今次的十卜添很完美﹗﹗

小弟作好毅行日誌,一定要逐過十卜多謝﹗﹗

我响大帽山頂望落黎想找你影蹤, 但完全找唔到, 到差不多落山時, 突然聽見你叫我, 我當時的心情十分興奮!!!鬼影簡直厲害, 竟然可以把"垂死"的屈隊長帶起, 並推佢落大帽山.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 23/11/2009 07:17 發表

抽到先算啦! 哈哈....
    今年因為長跑網的關係, 第一次親眼親耳感受既毅行者, 就來欠未親身經歷, 趁未年老, 想做d特別, 等將來望返轉頭唔會覺得空白一片....

咁我註定空白一片了

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

停雲, P.T. King, 亞四, awyh,

Support U all!

http://blur2020.blogspot.com

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2009-11-23 02:22 發表
    原來咁多人支持我們, 實在大感動

登錄/註冊後可看大圖

好感動 x n次,真係唔知講咩好~
    要等心情平復D...先同大家分亨今次毅行既經歷~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-11-23 07:00 發表

瘋瘋、停雲、阿四、Andrew四位ching,小弟全心全意支持你地明年參與毅行者既挑戰~

升級   25.9%

該用戶從未簽到

Some news (infamous) about PLA teams at TrailWalker 2009.

http://www.hkreporter.com/talks/thread-844145-1-1.html

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

啱啱睇到今日生果日報報導解放軍勇奪毅行冠亞軍,但就俾隨後之隊伍投訴話將啲換出來嘅鞋隨處扔,攪到後面啲隊伍要一路跑一路要避啲臭鞋,笑死我囉!
    報到話support team有成五十人,照真包閉!

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20091123&sec_id=4104&subsec_id=15333&art_id=13449223&cat_id=45&coln_id=20

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-11-23 14:52 發表
    啱啱睇到今日生果日報報導解放軍勇奪毅行冠亞軍,但就俾隨後之隊伍投訴話將啲換出來嘅鞋隨處扔,攪到後面啲隊伍要一路跑一路要避啲臭鞋,笑死我囉!
    報到話support team有成五 ...

隔牆有耳:駐港部隊贏獎送是非2009年11月23日

一年一度樂施毅行者噚日閉幕,兩支解放軍駐港部隊隊伍日前已經攞咗冠、亞軍,點知佢哋首度參賽,就惹來是非。有參賽隊伍向《南華早報》投訴,話解放軍出動前所未見嘅最龐大支援隊伍 support team,其間又阻礙其他參賽者,批評我哋嘅威武文明之師勝之不武咁話。
    毅行者搞咗咁多年,已經係香港一項體育兼籌款盛事,往年通常係前殖民地啹喀出身嘅參加者成為大贏家,估唔到一向喺香港奉行低調行事嘅駐港部隊今年處男下海參加賽事,就爆出是非。噚日《星期日南早》頭條報道,話駐港部隊今次出動咗至少 50人嘅龐大支援團隊,沿途源源不絕為參賽成員供應食物、清水同衣物。

破唔到啹喀隊去年紀錄
    今年得梗頸四嘅參加隊伍 Salomon Gatorade Racing成員 Michael Maddess形容:「直情每 5公里就見到 4至 8人陪着解放軍隊跑,全程你都見到佢哋嗰隊有成 10個人喺度跑緊咁。」毅行者參賽者要行成 100公里,參賽隊伍都會組織支援隊,沿途幫手拎食物、水同其他物資,但有參加者話,過去嘅長勝冠軍啹喀隊通常都係得兩三個人陪跑。
    佢哋又話駐港部隊似乎不惜一切要贏比賽,透過支援隊運用戰術阻其他參賽者爬頭,中途又將隊員換出嚟嘅運動鞋隨處亂扔,搞到佢哋一路跑一路要避開駐港部隊啲鞋,好搞笑,但最終駐港部隊都係以 12小時 17分鐘完成,打破唔到啹喀隊舊年 11小時 52分鐘嘅紀錄。
    咁究竟今次係駐港部隊唔着,定又係啲外國勢力眼紅中國崛起唔順超,八方特登問過毅行者籌委會主席陳智思。佢話,過去唔少隊伍嘅支援隊都大堆頭,有年美國駐港領事參加,出動美國海軍陸戰隊陪跑;曾有到訪嘅新加坡軍艦代表參加,亦有成隊兵陪跑;就算啹喀隊,過去都有好多人支援。咁講法,原來毅行者一路都係各國國力嘅展示。
    對於今次是非,陳智思話可能同今屆競爭激烈有關,「頭 5隊竟然喺 1個鐘內先後抵達終點,每隊時間只係相差十零分鐘,可能咁令到某啲緊張比賽結果嘅隊伍提出質疑。」佢話會檢討今次安排,但強調毅行者係籌款活動,重點並非比賽,佢反而關注解放軍隊係咪將啲舊鞋隨處拋棄,話如果屬實會向駐港部隊反映番。

我地都唔失禮~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-11-23 15:04 發表
    我地啲平民,都可以組成咁強勁支援,大家真係堅!" />" />

我記得最後沖線時果3k,B隊&十卜好多人一齊奔跑時既呼叫聲,個種氣勢好攝人...