香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE

樂施毅行者2010 現場追蹤站

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-22 00:21 發表
在大金鐘山上刮著十級風,我們要經過一段山脊,左及右兩邊都是萬丈懸崖,小弟剛與大家失散,最後用行山杖篤住個地,將身體盡量伏低,逐呎逐吋的移動身體,差點被吹落萬丈懸崖,最終安全通過這一段山脊後找到一處路邊 ...

當時我澱後, 見強風猛烈, 立即走到隊長右邊擋風.
但我身形唔夠份量, 效果不好!
再轉到隊長左邊, 心想就算吹倒隊長, 都有我頂著唔會吹落懸崖, 點知我同佢同時被強風吹向左邊一步, 回想番都幾驚險!
最後總算安全冇事, 之後見到亮哥和平兄, 有一種劫後餘生的感覺!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-22 09:18 發表

嗰個位,的確最恐佈,平時唔覺,但今次一邊行,一邊有死亡的感覺。

平時我都覺, 我有少少畏高

升級   36.33%

該用戶從未簽到

真係好啦 ~ 個個都完成.仲要以目標完成, 聽都覺得好振奮,
何況係參與既一份子呢? 真係好 !好似一個dream咁
仲記得就快毅行前,問過sue兄,佢話仲記得第一次練山個日既片段,
相信真係一個好靚既回憶 !!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 allanccl 於 2009-11-22 00:21 發表
    在大金鐘山上刮著十級風,我們要經過一段山脊,左及右兩邊都是萬丈懸崖,小弟剛與大家失散,最後用行山杖篤住個地,將身體盡量伏低,逐呎逐吋的移動身體,差點被吹落萬丈懸崖,最終安全通過這一段山脊後找到一處路邊 ...
    原帖由 Patrick 於 2009-11-22 10:11 發表

當時我澱後, 見強風猛烈, 立即走到隊長右邊擋風.
    但我身形唔夠份量, 效果不好!
    再轉到隊長左邊, 心想就算吹倒隊長, 都有我頂著唔會吹落懸崖, 點知我同佢同時被強風吹向左邊一步, 回想番都幾驚險!
    最後總算安 ...

嘩, 當時真係好驚, 操練時甚麼爆哂 / 颱風 / 雷暴 都經歷過, 偏偏強風就未試過hgjD092" />" />hj
    又要顧住行山杖, 又要顧住頂帽同電筒,
    我真係俾風吹到退佐1-2步, 再退1-2步就係懸崖,
    P哥果時轉企響左邊, 唸住有個風擋, 點知我地兩個都俾D風推番去左邊,
    唸番起, 真係好驚險!!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

C隊
    18:38
    A隊
    22:10
    B隊
    22:41
    34:57
    39:31

恭喜晒5隊毅行長跑網隊安全完成100KM壯舉!!
    其中3隊仲係目標時間內完成, 好犀利!!

好好休息, 仲有唔少賽事等緊!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-11-22 09:18 發表

嗰個位,的確最恐佈,平時唔覺,但今次一邊行,一邊有死亡的感覺。

我當時同勝哥過左大金鈡果位, 勝哥繼續行, 我想等kenneth同kopo, 等左10分鐘到成果人凍到硬晒. 正想唔等之際kenneth毅就出現, 行左無耐因太大風, 凍到手震震, 唯有用極速沖落山避風, 原來条咁危險都唔知, 我果一刻靜係想快d落山

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-11-21 21:44 發表

響依度 http://oxfamtracking.oxfamtrailwalker.org.hk/tc/online_tracking/ranking.html
    可能我地太嘈, 吸引到佢地影相卦hgjD115" />" />hj

点解頭十唔見G4S或啹嫁嘅?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

恭喜咁多位毅行壯士,成功完成百里毅行。

你哋都係

升級   59.4%

該用戶從未簽到

恭喜晒咁多位毅行者!

升級   24.74%

該用戶從未簽到

恭喜,真係吾簡單

升級   24.74%

該用戶從未簽到

回復 168# 的帖子

佢地今年無玩,解放軍1,2   小強第三

升級   50.53%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-11-22 10:43 發表

嘩, 當時真係好驚, 操練時甚麼爆哂 / 颱風 / 雷暴 都經歷過, 偏偏強風就未試過hgjD092" />" />" />" />hj
    又要顧住行山杖, 又要顧住頂帽同電筒,
    我真係俾風吹到退佐1-2步, 再退1-2步就係懸崖,
    P哥果時轉企響 ...

小妹同朋友都有玩今年毅行者..... 一路上見到好多著住長跑網衫的參加者同SUPPORTERS..... 最記得係沙田坳有幾位SUPPORTERS 見到唔識的我地都同我地講加油....好感動....多謝曬

PS. 大金鐘真係好得人驚,之前行已經知道個度大風,但係無諗到可以吹郁個人。我見到前面幾個大大隻的男人都被風吹到一齊向左踏了幾步,而我作為全隊最輕的一個,就更加恐怖,紮曬馬膝頭90度先無跌到。個一刻我真係諗,少D力氣都會跌落山。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-11-22 18:54 發表

小妹同朋友都有玩今年毅行者..... 一路上見到好多著住長跑網衫的參加者同SUPPORTERS..... 最記得係沙田坳有幾位SUPPORTERS 見到唔識的我地都同我地講加油....好感動....多謝曬

PS. 大金鐘真係好得人驚,之前 ...

Runner 師姐,妳見到我地??晌沙田坳果5個傻佬就係Parco 爸/B/神童威威/喪Ken 同小弟呀,妳都係長跑網人叫我地丫馬,我地落力d 同係地加油~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-11-22 18:54 發表

PS. 大金鐘真係好得人驚,之前 ...

runners姐..
    下回見到長跑網師兄姐...大大聲打個招呼啦...一定為你加油...

你見到5個傻佬..其實係沙田坳等左接近兩個鐘..
    過程中因隊員比預期時間遲左一小時...電話又接收不到..
    個心又急又擔心隊員出事..但又裝著若無其事玩自拍...
    過程中又有阿sir趕車..又見其他十仆隊唔見相機來尋機...
    到最後就是妳地幾位到場...等等等...

升級   24.74%

該用戶從未簽到

我都有玩, 好彩今年天氣好, 凍好過熱, 但都好辛苦, 可能今年 last (講住先)

升級   50.53%

該用戶從未簽到

回復 175# 的帖子

知道....下次一定叫你地....
    見到你地個時實在太累了,不過你地的一聲加油就成個人醒曬....^^

PS. 前晚咁凍係沙田坳做SUPPORT真係一D都唔簡單....而且見到長跑網的幾隊都係個TIME SLOT的頭十名...利害利害......

升級   5.05%

該用戶從未簽到

依家先有時間上網...恭喜晒A~B~C隊成功歸來...辛苦....辛苦.

升級   78.3%

該用戶從未簽到

多謝各位支持和鼓勵 A,B,C 毅行隊

升級   100%

該用戶從未簽到