香港長跑網  - 長跑長友

2XU compression 測試

升級   52.3%

該用戶從未簽到

2XU compression聲稱有助血液循環, 排走乳酸
見過一d三鐵同單車好手採用, 亦有人會著住來訓, 以便第二日再能進行訓練

試穿了Craft Guard後感覺幾舒服, 好似令肌肉無咁易拉傷咁
但係實際上效果好難作準, 除非係同一條路, 同一個強度才能比較到

呢個星期二我無著Craft Guard跑街15km, 做左一個非常滿意既PB
第二日起身成腳都係乳酸, 到晚上乳酸依舊
我發起個古怪念頭, 不如試下只穿右腳訓一晚, 咁咪知係咪主觀心理因數!

訓果晚無焗住唔舒服既感覺
第二朝起身竟然好明顯有feel, 有著果邊乳酸明顯散左95%, 而另一邊只係85%!

再仔細d去感覺, 排走既乳酸偏向係表層既肌肉
以呢次小腿測試為例, 表層既排腸肌非常有效, 而深層既比目魚肌較效果則無咁明顯

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-11-22 20:59 發表
2XU compression聲稱有助血液循環, 排走乳酸
見過一d三鐵同單車好手採用, 亦有人會著住來訓, 以便第二日再能進行訓練

試穿了Craft Guard後感覺幾舒服, 好似令肌肉無咁易拉傷咁
但係實際上效果好難作準, 除非係同 ...

我通常操完長課果晚會著2XU條long tight訓覺 (銅鑼灣三鐵舖ken教o既), 散走乳酸速度的確有明顯增加~~

升級   36.32%

該用戶從未簽到

想問問2xu係咩0-牌子定係功能@@?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 朱古力 於 2009-11-25 17:25 發表
想問問2xu係咩0-牌子定係功能@@?

Brand name~~
www.2xu.com

升級   76.84%

該用戶從未簽到

想請問邊度有得買ar@@?

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 hate4876 於 2009-11-25 21:37 發表 想請問邊度有得買ar@@?

會員優惠post#1.附件1.
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5835&extra=page%3D1

升級   62.63%

該用戶從未簽到

邊度有得買??我想去睇睇

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 shady 於 2009-12-6 10:50 發表
    邊度有得買??我想去睇睇

已PM

升級   0%

開心

pls, PM me..thanks.

升級   16.67%

該用戶從未簽到

Ching...可唔可以pm邊度有得買??唔該晒..!

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Please PM me too.

升級   0%

開心

小弟今日新買左條2xu  三鐡人的短tight...左右大腿+後腰,共有4個攝位袋...
    當自己的聖誕+新年禮物....
    內裡重要部分中間位有特別考厚d的保護.....今日一買就著, 跑左24km+ gym...ok,一d都唔剔肉.
    http://www.2xu.com/triathlon/mt1220b.html

升級   80.67%

該用戶從未簽到

ching pls PM me too, thanks!

升級   29%

該用戶從未簽到

jason兄, 我想買件compression long sleeve. 你會唔會入貨, 或者幫我訂一件, 因為好多地方都冇得賣~~

http://www.2xu.com/compression/ma1120a.html

我想要黑色, M size.....thx~~

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-12-9 22:15 發表
    小弟今日新買左條2xu  三鐡人的短tight...左右大腿+後腰,共有4個攝位袋...
    內裡重要部分中間位有特別考厚d的保護.....今日一買就著, 跑左24km+ gym...ok,一d都唔剔肉.
    http://ww ...

毒物一條, 梗係好著啦

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Ching, will this tight suitable for running or just for triathlon ? Also, will it better than Asics or Mizuno one?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-12-10 00:10 發表
    Ching, will this tight suitable for running or just for triathlon ? Also, will it better than Asics or Mizuno one?

我覺得比m記d tight更貼身, 質料靚同舒服好多 (當然價錢亦成正比), 其實要黎跑步無問題, 我直情用2xu d tri suit去跑全馬比賽~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-12-9 22:15 發表
    http://ww ...

2xu d tight同tri suit真係寧舍正, 係價錢會貴d, 不過都值~~
    不過想問下, 個攝位袋如果擺一兩包gel, 跑果陣時會唔會fing fing下? 因我果條係冇袋, 所以唔知情況~~

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

ching pls PM me too, thanks !

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Just bought a Christmas gift to myself from "Lek Yuen"  
    http://www.2xu.com/compression/ma1438b.html
    +
    http://www.2xu.com/compression/ua1244b.html

Feel much better than Mizuno & Asics one.