香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce

2XU compression 測試

升級   66.4%

該用戶從未簽到

唔該請pm小弟啊..thx..

升級   29%

該用戶從未簽到

呢2件東西好毒~~~ 令人一試難忘.... 本人就係由呢對calf guard開始...中正2xu o既劇毒~~
o岩o岩o係jason兄果度買左件long sleeve compression tops, 下個星期中會凍番, 費事又病~~
http://www.2xu.com/compression/ma1120a.html

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 12/12/2009 21:11 發表

呢2件東西好毒~~~ 令人一試難忘.... 本人就係由呢對calf guard開始...中正2xu o既劇毒~~
o岩o岩o係jason兄果度買左件long sleeve compression tops, 下個星期中會凍番, 費事又病~~
http://www.2xu.com/compres ...

一個字 "型"  

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-12-12 22:15 發表

一個字 "型"  " />" />

Yeah~~~ Give me five~~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 joelkw 於 2009-12-10 14:15 發表

2xu d tight同tri suit真係寧舍正, 係價錢會貴d, 不過都值~~
    不過想問下, 個攝位袋如果擺一兩包gel, 跑果陣時會唔會fing fing下? 因我果條係冇袋, 所以唔知情況~~

小弟上次用來攝"8達通"....明天再著跑第2次.

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-12-13 00:43 發表

小弟上次用來攝"8達通"....明天再著跑第2次.

等待你的測試報告al~~ thx

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 23/11/2009 01:13 發表

我通常操完長課果晚會著2XU條long tight訓覺 (銅鑼灣三鐵舖ken教o既), 散走乳酸速度的確有明顯增加~~

Ching, your long tight is Elite or general version?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-12-14 23:55 發表

Ching, your long tight is Elite or general version?

general version...
    Elite version太貴啦~~

升級   82.63%

該用戶從未簽到

回復 20# 的帖子

Hi Ching, I just finished Standard Chartered half marathon,

I wish to buy one 2XU long tight for half marathon training, where can I buy? Any store have discount or selling at cheaper price? please email me to [email protected]

thanks a lot!!

升級   95.26%

該用戶從未簽到

ching,是否可以 pm 我係邊度可以買? thanks.

升級   75.8%

該用戶從未簽到

請問長tight 和短tight 的較果相比如何 ?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 Goman 於 2011-2-21 18:32 發表
    請問長tight 和短tight 的較果相比如何 ?

長tight 既compression效果更明顯

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 orce 於 2009-11-22 20:59 發表
    2XU compression聲稱有助血液循環, 排走乳酸
    見過一d三鐵同單車好手採用, 亦有人會著住來訓, 以便第二日再能進行訓練

試穿了Craft Guard後感覺幾舒服, 好似令肌肉無咁易拉傷咁
    但係實際上效果好難作準, 除非係同 ...

我都有d意見想講 :
    我前晚跑了14K斜路上上落落...
    平時我有跑呢條路都有著2XU的, (但這晚我無著2XU)..結果晚上訓覺前抽筋了, 我平時都好少抽筋ge (一年都未必會抽一次囉!)
    所以我相信著左2XU真係唔多唔少都一定有幫助的.

升級   75.8%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-2-22 13:15 發表 長tight 既compression效果更明顯

謝謝 師兄!

升級   22.67%

開心
  • 簽到天數: 1 天

Ching,我也很有意思買,能否 pm 我係邊度可以買? thanks.

升級   10%

該用戶從未簽到

ching,是否可以 pm 我係邊度可以買? thanks.

升級   82.63%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-2-23 10:15 發表

我都有d意見想講 :
    我前晚跑了14K斜路上上落落...
    平時我有跑呢條路都有著2XU的, (但這晚我無著2XU)..結果晚上訓覺前抽筋了, 我平時都好少抽筋ge (一年都未必會抽一次囉!)
    " />" /> 所以我相信 ...

Absolutely agreed with you Mill!! The effect is very significant to me and have great different than before!! Are you wearing the regular or elite version?

Joe

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 workhardbrother 於 2011-3-5 22:32 發表

Absolutely agreed with you Mill!! The effect is very significant to me and have great different than before!! Are you wearing the regular or elite version?

Joe

他們著的都是elite version

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kin903 於 2011-3-5 15:48 發表

經過渣打一役,很多碼數(尤其是男裝S及XS碼)都缺貨了,我們是經會員團購買的,註冊成為正式會員後才有此優惠及可入會員專區報名。遲些會準備作另一輪團購。

升級   82.63%

該用戶從未簽到

回復 38# 的帖子

謝謝啊…我最終也買了 Elite 版送俾細佬…著過後真的物有所值!