香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

我要減三十磅!

升級   30%

該用戶從未簽到

我是一個從來都沒有瘦過的女孩最重的時期有178lbs,,
現在這樣打出來都覺得自己很過份
一年前跟前度分手后患上了抑鬱症, 喜歡吃東西的我, 突然什么都吃不下了..

到了現在只有143lbs不過還是很肥吧...

平常的我在學業方面很有自信, 什么演講...etc 難不倒我
其實...沒有人知道吧, 我因為我的體重,自信心其實很低很低

現在總算是戰勝了抑鬱症吧, 不過還沒有放下分手的事實
生命好像沒有人明白自己,自己也不愿說太多的話吧
簡單來說, 我找不到生命的喜悅和意義了
看見你們跑步滿有目標和熱誠
很想很想以跑步來重拾自己...
無論在心理或是生理方面也是

請多多指教=)
+1 0
上一篇︰跑步俾阿婆"界刂"下一篇︰下週日迪迪尼約'打的' - 大圍線

升級   30%

該用戶從未簽到

好!!今天開始了我的大計

25/11/2009
8:00am 落街跑籃球場...好辛苦,,,我成日都想停低, 但系我知我自己未到極限.....跑了 5分45秒就死下死下...
10:00 am 飲了一杯banana skimmed milk..

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜師姐戰勝了抑鬱症,還開始了跑步減磅,我毅行的隊長(師姐)也曾經高達180磅,現在115磅,減磅最重要係毅力同恆心,跑步加健康飲食(減油鹽糖),完全唔難的,長跑網跑步減肥成功的比比皆是,我們支持妳! 加油啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

平常的我在學業方面很有自信,這一句話就知你有過人之處,能刻服病症更加能人所不能.請放低分手的事,要活得比對方更精彩.舊不走,新不來.跑步方面也是要慢慢段練.祝你減肥成功.留意約跑的帖子,跟其他師姐,師兄跑步會有所得益.會有所進步.

升級   50%

該用戶從未簽到

我都要減多30磅, 跑

升級   61.95%

該用戶從未簽到

Ctse!沒問題!

前人說:
跑步是唯一一種付出和結果成正比的活動!可惜 學業,愛情,人生很多時都不是!
只有跑步如此,跑得多,進步快,身體好!
當你完成一次比賽後,你會發現跑步能使你堅強,掌握自已,克服任可困難!

會跑第一步,已是成功的開始!
加油!努力!

升級   50%

該用戶從未簽到

能跑步絕對是一件幸福快樂的事!!

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 lifefighter 於 2009-11-25 10:19 發表
一年前跟前度分手后患上了抑鬱症, 喜歡吃東西的我, 突然什么都吃不下了..

平常的我 ...

ctse加油!!! 用 10 對手支持你!!!
跑步絕對能平衡情緒, 因為跑步時腦內會分泌一些開心的hormones(內啡呔之類), 讓我們覺得開心
我都係一個容易焦慮的人, 以前身體很weak, 人人話我面青又成日緊張到日日胃痛...這狀態挨了5年....
2年前開始學人跑步, 身體機能開始慢慢好d,
到今年開始更積極地跑, 日子有功個人firm左健康左 (包括情緒)
明白情緒感冒來時係好辛苦, 但只要持續跑步一定一定可以達到收身目標及使自己活出另一生命, 加油喔
衣家我對跑步己經上了癮...
得閒多d上來同我地吹下水, 講下跑步經, 你會發覺跑步呢個運動好似魔術咁, 會不知不覺中把你改變
P.S. 放下需要時間, 讓自己慢慢來, 未能放下,可先放好。

升級   7.45%

該用戶從未簽到

Ctse 要努力呀。沒有分手經驗的人是幸福的,但幸福的人不多。這是一個給人的磨練,時間可改變一切。為自已努力加油。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

ctse加油!!!

支持你跑步keep fit,但人的價值唔在乎外表體型,內心才是最重要...

升級   95.6%

該用戶從未簽到

CTSE 加油哦!

不過記住減肥要減得健康呀

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-11-26 11:55 發表
ctse加油!!!

支持你跑步keep fit,但人的價值唔在乎外表體型,內心才是最重要...

無錯無錯

世上最有效令自己漂亮的方法,不是穿戴名牌衣服及名貴珠寶,不是勤做運動,而是建立自信。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 allanccl 於 25-11-2009 11:13 發表
    恭喜師姐戰勝了抑鬱症,還開始了跑步減磅,我毅行的隊長(師姐)也曾經高達180磅,現在115磅,減磅最重要係毅力同恆心,跑步加健康飲食(減油鹽糖),完全唔難的,長跑網跑步減肥成功的比比皆是,我們支持妳! 加油啊!

SUE 姐去過180磅

咁佢寫番個故仔會比你果個更有睇頭喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-27 14:38 發表

SUE 姐去過180磅

咁佢寫番個故仔會比你果個更有睇頭喎

我個SUE隊長簡直就係我偶像啦,我地好佩服她的! 我諗佢唔洗講野,比張相你睇下,果d說服力仲厲害!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-28 01:00 發表

我個SUE隊長簡直就係我偶像啦,我地好佩服她的! 我諗佢唔洗講野,比張相你睇下,果d說服力仲厲害!

亮哥你d相都好有說服力丫

加入長跑網減肥好過去纖體公司!! 健康有效又唔使錢!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-28 10:41 發表

亮哥你d相都好有說服力丫

加入長跑網減肥好過去纖體公司!! 健康有效又唔使錢!!

過獎了! 話時話,我都好想睇下隊長180磅果張相,嘻嘻!

升級   15.67%

該用戶從未簽到

原帖由 lifefighter 於 2009-11-25 10:19 發表

平常的我 ...
    lifefighte 加油  

升級   66.67%

該用戶從未簽到

ctze

努力ar

I want to reduce 20 lbs too

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

CTse加油
    初初開始跑步,唔好俾太大壓力俾自已
    揀對適合自已嘅跑鞋,訂定一個實際嘅計劃,遁序漸進
    有機會嘅可以參加下約跑活動,呢度啲CTse和CHing都充滿正能量
    一大班人跑,跑得開心又放心