香港長跑網  - 長跑長友

在運動場跑步一話

升級   15.67%

該用戶從未簽到

有天在運動場見到位跑友  和他一起跑圈跑一線  跑了幾圈加快d
再幾圈後有位靚女在一線漫步 那位跑友以經閃避她 左閃右閃 但是隻手打到她
那位靚女立即刻大聲說打到她 其實漫步的人 好心唔好行一線 之後我們再見
她還在一線漫步 那跑友大聲地叫她讓路  我同那跑友講好多時好多學生唔跑成班人企一線  D 呀sir無講唔好企一線   讓內線比人跑 他講d先生自己都唔識  跟住他講最衰是(陳白x中學學生) 忽然發覺在我們前面跑緊2位學生原來是(陳白x中學學生) 哈哈

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 跟跑員yat 於 2009-12-2 13:57 發表
    有天在運動場見到位跑友  和他一起跑圈跑一線  跑了幾圈加快d
    再幾圈後有位靚女在一線漫步 那位跑友以經閃避她 左閃右閃 但是隻手打到她
    那位靚女立即刻大聲說打到她 其實漫步的人 好心唔好行一線 之後我們再見
    ...

ching, le d 情況響ssp即深水埔運動場經常見la, 我已經見怪不怪, 唯有死忍, 我都費時勞氣, d街坊響1線踱步, 叫佢哋讓, 鬧番你轉頭, 佢哋話le度唔係比人賽跑ga wor, 有三兩知己一字排開tim, 唉......我都唔識講ar

升級   7.45%

該用戶從未簽到

武有武德,跑也有跑德。老师唔教,學生唔自覺,無計!所以你偶然也遇到跑手在賽道慢跑、漫步、和朋友閒聊等。當然這是他們的權利,但可否集中在賽道一邊,留空快線給別人呢?

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 跟跑員yat 於 2009-12-2 13:57 發表
    ...

ching~我想問最衰是陳白x的學生是什麼意思,
    因為我曾經都係呢間學校既田徑隊,
    如果依家d學生真係做左d過份既事,
    我可以同阿sir講返

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-2 23:52 發表

ching, le d 情況響ssp即深水埔運動場經常見la, 我已經見怪不怪, 唯有死忍, 我都費時勞氣, d街坊響1線踱步, 叫佢哋讓, 鬧番你轉頭, 佢哋話le度唔係比人賽跑ga wor, 有三兩知己一字排開tim, 唉......我 ...

嗯~人貴自重,如果佢地唔理,我都費事上心,
    最多自己行開d就佢地

升級   15.67%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-12-3 10:39 發表

ching~我想問最衰是陳白x的學生是什麼意思,
    因為我曾經都係呢間學校既田徑隊,
    如果依家d學生真係做左d過份既事,
    我可以同阿sir講返
    亞聰 c-hing sorry原來陳白x是你
    母校   那位跑友意思是指他們最自私 無規律
    成日霸住一線(唔係跑緊)漫步 企 吹水 我都見過成班學生(無留意是什麼學校)一排慢行6條線跑道吹水
    真係吹佢地唔漲 不過我唔會出聲話他們

升級   15.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-2 23:52 發表

ching, le d 情況響ssp即深水埔運動場經常見la, 我已經見怪不怪, 唯有死忍, 我都費時勞氣, d街坊響1線踱步, 叫佢哋讓, 鬧番你轉頭, 佢哋話le度唔係比人賽跑ga wor, 有三兩知己一字排開tim, 唉......我 ...
    c-hing 我呢面香港仔運動場好d 叫他們讓好少鬧番你轉頭  一般都會讓
    但是計時間跑就麻煩d  在閃右閃  其實在1線慢跑都ok 始終他們都是在跑 最唔好果d 漫步吹水
    吹吓企吓果隻

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 跟跑員yat 於 2009-12-4 09:09 發表
    亞聰 c-hing sorry原來陳白x是你
    母校   那位跑友意思是指他們最自私 無規律
    成日霸住一線(唔係跑緊)漫步 企 吹水 我都見過成班學生(無留意是什麼學校)一排慢行6條線跑道吹水
    真係吹佢地唔漲 不過我唔會出 ...

咁又唔駛sorry,因為我都知ching唔係針對學校,
    而係針對問題所在,不過如果我見到呢d 慢行 情況,
    我都會出聲,但佢地唔讓又可以點

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 跟跑員yat 於 2009-12-4 09:20 發表
    c-hing 我呢面香港仔運動場好d 叫他們讓好少鬧番你轉頭  一般都會讓
    但是計時間跑就麻煩d  在閃右閃  其實在1線慢跑都ok 始終他們都是在跑 最唔好果d 漫步吹水
    吹吓企吓果隻

ching你唔駛咁勞氣啦....
    其實香港仔運動場比其他運動場已經較少人去架啦....
    而且d人大多都會醒目地在外線慢跑呀....
    你好難阻止其他人在運動場內漫步吹水喎...
    若然你唔鍾意見到陳X沙的同學仔在場訓練...
    你大可唔在這段時間去運動囉....

升級   0%

該用戶從未簽到

運動場好多街坊食飽飯去慢行... 又想行細 d 果個圈.. 唔通唔俾佢行咩
    運動場無牌話唔俾街坊行一線... 佢地一般來講都唔知一線係快線..不知者不罪

行人在一線漫步企響度吹水唔緊要...
    唔好無啦啦行行下轉方向或者忽然 cut 線...
    跑步既人只要避去佢地就得啦... 對我來講跑邊條線都好至緊要唔好炒埋一碟..

我練習時用一線都會阻到好多快腳... 咁跑得慢係未唔可以用一線....
    其實大家都係場地使用者... 大家忍讓下....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   15.67%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-12-4 11:21 發表
    我要求好低,
    行你就行自己條線,
    唔好一字排閞多過三條線,
    睇住啲小朋友,唔好比佢沖出黎,因為好易會撞死架!
    大家退一步就會海闊天空啦!
    幾歲大d小朋友
    就時見你跑在你前面橫沖出黎真係會撞死佢架  或同你鬥快   小朋友好玩
    大多數父母見到會叫他們小朋友唔好咁樣........

升級   2.67%

該用戶從未簽到

所以我鍾意跑街。

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-12-4 21:01 發表
    所以我鍾意跑街。

我都係跑街多

升級   21.15%

該用戶從未簽到

昨晚係cwb sg 見到有對情侶仲過份
    條400m已經窄 轉灣位又煩
    佢地仲要拖住手反方向漫步
    如果唔係last 1圈
    真係想爆粗........

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

我都係跑街多

X 2 - it's much free running on streets

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-12-4 22:26 發表

X 2 - it's much free running on streets

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

又free d, 又無咁悶

升級   10%

該用戶從未簽到

我们这运动场很少人跑,很多时候就我一人跑,哈哈

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-12-4 21:01 發表
    所以我鍾意跑街。

華哥..你好..
    跑街有時都要小心..青公時不時有單車..BB車..小狗..及它的結晶品..
    路上有魚杆....甚至有拍友擺腳架在路中心影青馬...