香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jk521
打印 上一主題 下一主題

2010 SCM全馬之SUB-5hr30 軍團~~慢慢跑

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   42.63%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

人工智能報名
    1. jk521
    2. josam
    3. stam

升級   64.74%

該用戶從未簽到

人工智能報名
    1. jk521
    2. josam
    3. stam
    4. lynnling

升級   95.33%

開心
  • 簽到天數: 1 天

歡迎 lynnling , 到時我們一齊 GO GO GO, 互相鼓勵, 互相照應 !!
    我今日會試 66 圈, 希望可以跑到啦 !!!
    還有10個星期就 渣馬了, 我都怕到時未練到 100圈 !!!

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

跑100個圈,轉到暈....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.33%

開心

原帖由 kenneth 於 2009-12-14 15:26 發表

66圈都上到,跑100圈有何難﹗﹗加油 ching ﹗﹗

P.S. 現在閣下都要開始找D斜路上下的了。

sorry, 我本來打算上66圈, 但因遲了起身, 只能跑7:00 ~10:00 am, 之後就要返教會, 所以, 只跑了60圈 !!!未能按計劃前進,唯有寄望今個星期六啦 !
    想問吓kenneth ching, 如果要練斜路, 去那裡練習呢 ?

升級   95.33%

開心

原帖由 kenneth 於 2009-12-9 15:54 發表

ching ,是計大會時間的,如果想有証書的話,其實除了早點去排位,跑快少少,都是一個方法來的。

計大會時間都好d, 我都想跑快d, 但因斷了前十字, 及以前接傷了大/小腿, 我平時行路都是破下破下的 !!! 可以慢慢跑已好滿足了 !!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 jk521 於 2009-12-12 12:00 發表
    歡迎 lynnling , 到時我們一齊 GO GO GO, 互相鼓勵, 互相照應 !!
    我今日會試 66 圈, 希望可以跑到啦 !!!
    還有10個星期就 渣馬了, 我都怕到時未練到 100圈 !!!

yeah gogogo
    66 圈 厲害啊~~~
    上星期日我先試跑lsd~~
    唔知係唔係食左個西多only.....跑到 1hr50mins....真係餓到 咕咕聲.....
    唔敢繼續跑....
    我一星期最多都係5xkm...
    希望可以完成就滿足~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-15 16:49 發表

呢類反應是很正常的,通常小弟跑到半馬距離左右,都會開始肚餓,呢d時間,要開始用 gu & powergel 等頂肚。

下次我會注意.........即係要 搵間 7仔/ OK 去補充下先再開始

btw..天水圍...有時夜晚..我會跑下 d天橋斜路 當練習~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.33%

開心

原帖由 kenneth 於 2009-12-15 17:44 發表

小弟只會响呢兩間店補水而已,而停留時間,盡量唔好太長,一兩分鐘好了。其實如果練習階段,gu & powergel 可以唔用就唔好用,空肚跑,練下自己的耐力。
    渣打全馬比賽時,如閣下跑到半馬距離之後見肚空, ...

好呀, 約埋一齊練習,我有車可以去遠d都得.我太約半馬左右就開始肚空, 接著就手指開麻痺.如果只跑半馬都可以不吃,但若繼續跑下去就要吃了.
    想問那裡買gu & powergel便宜些, 元朗紅風賣到$17-$19一包, 有無d團購,大 lot買會平d!!
    上星期日跑完, 兩隻腳板痛了3日, 及可能因為龍園多小彎, 左腳板尾指部分每次跑完半馬都痛幾日,可能是鞋保護要加強, 現穿 mizuno的utima, 想買對ascis, 有什麼好介紹 ?
    長課都要轉跑直路或運動場了 .

升級   97.89%

開心

Please add me, jk521

人工智能報名
    1. jk521
    2. josam
    3. stam
    4. lynnling
    5. FrankieChung

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.33%

開心

多謝 kenneth,
    龍園 是  在嘉湖山莊的美湖居/景湖居之間的一個公園仔, 有條400m彎彎曲曲的緩跑徑.
    我會去26/12 屯門大西北網跑, 順便取會員証, 之後就可以去友店入一兩盒貨了 (gel)
    國產感覺無問題, 最緊要減少腳板痛,咁我都要快d買對ascis 鞋跑長課先得.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.33%

開心

原帖由 kenneth 於 2009-12-16 12:22 發表

明白﹗ ching ,小弟建議重量減少跑彎彎曲曲的緩跑徑,轉彎嗰一吓,會較傷腳的(尤其是急彎)。

咁樣平日就要跑天水圍運動場, 長課可能要跑天水圍河傍旳(天瑞/天恆邨)那兒的單車徑了. 我打算今天放工入元朗買鞋.
    希望換鞋會減少腳板痛, 否則,每跑一個長課就要休息幾天, 咁樣是無法練到全馬的,個心都有d洩氣,現在換鞋又比返dd希望我.

升級   100%

該用戶從未簽到