香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-17 10:59 發表
16/12
19:30 14c
沙田運動場
做些平衡性及基本動作,少少速度訓練
世事往往使人意想不到。去到更衣室,論盡既特性又再出現,無帶褲,雖然凍,但都唔會有人著牛仔褲去跑架。導演己經著住條"梯"係跑道上飛奔,等佢 ...

係咪李師姐呢?

著多幾次短褲在凍天氣跑就習慣啦。

不過,我跑那個全馬時也居然誤信他人,在零下穿背心短褲應戰,凍到手指都麻木了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-12-17 12:26 發表

係咪李師姐呢?

著多幾次短褲在凍天氣跑就習慣啦。

不過,我跑那個全馬時也居然誤信他人,在零下穿背心短褲應戰,凍到手指都麻木了。

係呀,係菲姐呀,佢都旅居花旗國,有無係比賽遇到本港首席跑手呀?
又被人昆?零下wor,跑完隔拉底有無結冰呀

升級   0%

該用戶從未簽到

18/12
7:00 19c(室內氣溫)
4k x 2 tempo run (休息1min)
15'25"; 15'43" 164/173
在床上爭扎了好一陣子才戰勝睡意。為免重覆早兩日的錯誤,昨晚已執拾好行當,今早再點算清楚無遺漏,便出門。戶外只11c,好凍,長t又洗了,加上明日有挑戰36的團體賽事,為免著涼,決定玩跑步機。在鏡中的自己,雙眼仍惺忪不已。跑步機有它的好處,開了便自動運行,不會因自身的感覺而有所懈惰,跑了兩k後,不得不提起精神,不然必然pk。完成了,必定要做cool down。當放鬆身體時,眼皮又愈來愈重。

21:00 12C
10K 恢復跑
48'25" 144/150

本星期已跑48k

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-17 12:47 發表

係呀,係菲姐呀,佢都旅居花旗國,有無係比賽遇到本港首席跑手呀?
又被人昆?零下wor,跑完隔拉底有無結冰呀

跑了一段之後有兩,三度,不過30多公里風速迎面追來時更凍。

菲姐好像今年四月也有跑波士頓,不過她快我很多,沒有見到面!

明年我會去芝加哥,如果我達標Sub 3而菲姐也跑的話,可能有機會接近一點。

升級   0%

該用戶從未簽到

奶媽炒車沒咩啦嘛,今日仲痛唔痛呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝關心,刷損左,同有些少腫,應無咩大礙既,當時好心急想快d衝線,傻下傻下剎錯前brake,其實個時咩情況架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-21 10:11 發表
多謝關心,刷損左,同有些少腫,應無咩大礙既,當時好心急想快d衝線,傻下傻下剎錯前brake,其實個時咩情況架?

咁你生育能力灰復番未??

我估係你太攰,到斜路尾收車時撩一撩,跟字你拿brake 太大力,成架車打個筋抖...真係炒得好誇下...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-21 10:37 發表

咁你生育能力灰復番未??

我估係你太攰,到斜路尾收車時撩一撩,跟字你拿brake 太大力,成架車打個筋抖...真係炒得好誇下...

咁嚴重?咁以後乜冇晒人生樂趣囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-21 10:45 發表

咁嚴重?咁以後乜冇晒人生樂趣囉

平兄有所誤會,生育能力同有人生樂趣果種能力可以係兩樣野黎,有令自己有人生樂趣果樣能力唔代表有生育能力...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-21 10:51 發表

平兄有所誤會,生育能力同有人生樂趣果種能力可以係兩樣野黎,有令自己有人生樂趣果樣能力唔代表有生育能力...

係既咩?我見冇左生育能力D公公個個都是垂頭喪氣..頸dupdup咁冇晒人生樂趣喎..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-21 11:00 發表

係既咩?我見冇左生育能力D公公個個都是垂頭喪氣..頸dupdup咁冇晒人生樂趣喎..

唔好意思,奶媽係撞到盤骨,所以驚影響生育jer

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2009-12-21 11:00 發表

佢係奶媽, 唔係奶公公呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-12-21 11:17 發表

佢係奶媽, 唔係奶公公呀

唔怪得花生講佢有左生育能力都仲有人生樂趣.....其實咁都好既...冇左呢種能力都幾環保架...袋錢都節省不少..

升級   0%

該用戶從未簽到

21/12
    19:00 15c
    深水步運動場 Cruise Intervals
    7 x 1k 休1min
    3'53" 156/167
    3'48" 165/169
    3'48" 165/173
    3'50" 167/169
    3'50" 164/170
    3'50" 165/172
    3'48" 166/173
    Hard comfortable
    經過星期六50k的攀山涉水,身體有些累,臨尾更炒車隻腳痛痛地,不過跑順左又ok,跑步真是可以消除疲勞又可以減輕痛楚。
    本星期里數:7k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-21 21:47 發表
    21/12
    19:00 15c
    深水步運動場 Cruise Intervals
    7 x 1k 休1min
    3'53" 156/167
    3'48" 165/169
    3'48" 165/173
    3'50" 167/169
    3'50" 164/170
    3'50" 165/172
    3'48" 166/173
    Hard comfortable
    經過星期六50k ...

星期六晚食完只鳳凰,又炒車又盛,隔日又跑interval,駛唔駛咁勤力呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-22 00:05 發表

星期六晚食完只鳳凰,又炒車又盛,隔日又跑interval,駛唔駛咁勤力呀...

如果唔係炒車,星期日跑多轉長課添呀,鬼咩,想做靚d時間呀馬,得10個星期咋。將勤補拙呀。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-22 09:02 發表

如果唔係炒車,星期日跑多轉長課添呀,鬼咩,想做靚d時間呀馬,得10個星期咋。將勤補拙呀。

奶媽, 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-12-22 09:21 發表

奶媽, 加油呀

多謝先,可能加油都唔得,要加埋奶先掂

升級   0%

該用戶從未簽到

22/12
    19:00 16c
    深水步運動場 變速跑 16k
    4'33; 4'20"; 4'02"; 4'35"; 4'16"; 4'38"; 5'05"; 4'43" (36'14")
    4'15" 4'37"; 4'09"; 4'38"; 4'55"; 4'24"; 4'11"; 4'25" (1:11'56") 155/168

運動場人數不多,十分安靜,那就靜靜的跑,悄悄的走。除了在屯門,在其他場,都甚少與他人閒聊。又練完一課,剛練完也不覺累,但回到家,食完飯,就有睡意侵襲,早些安睡一覺,明早有練習呢。

本星期:23k

升級   100%

該用戶從未簽到