香港長跑網  - 長跑長友

2010.1.24 Vasque Gore-Tex 大浪灣跑山賽 2010

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    未有提供

主辦機構網頁
    http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

表格下載:
    http://www.ecotourism.org.hk/hkm ... BigWaveBay.2010.pdf

路線地圖
    請参考"報名表格"第二頁

主辦機構    : 香港馬拉松推廣社 (HKMP)
    日期          : 2010年1月24日 (星期日)
    時間          : 9:00 a.m.
    起/終點      : 石澳大浪灣村停車場
    路線          : 沿港島徑標距100逆走, 近大潭道約86標距折返 (請參考"報名表格"第二頁)
    距離          : 約32公里
    時限          : 5.50小時
    組別          : 男子 - A (18-29), B (30-37), C (38-44), D (D45-49), E (50-54), F (55+)
                      女子 - WA (18-37), WB (38-44) WC (45+)
    費用          : $180+$20 (交通費) (可選擇)+$100(晶片按金)
    名額          : 有待查証
    截止日期    : 2010年1月4日(星期一)
    查詢          : 8104-8500

評分

查看全部評分

升級   100%

開心

Reserved

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我想參加呢個

升級   0%

該用戶從未簽到

玩完毅行好想玩這個,唔知難唔難玩,分男子及女子隊,咁唔同得我隊長一隊添!

升級   0%

該用戶從未簽到

呢個有興趣~

長跑網毅行隊再次出動!

升級   0%

該用戶從未簽到

o岩o岩玩完港島徑,係幾好玩~~
    我lau 家明玩,佢有興趣,可惜撞左國金跑樓梯,如果你地唔夠人我做士啤啦~~

升級   100%

開心

原帖由 allanccl 於 2009-12-9 09:08 發表
    saki 兄,日期有無搞錯?
    係2009.1.24?

已更正............

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

Compared to 30km馬拉松熱身賽暨石崗10k, is it difficult?
    Furthermore, Are normal running shoes sutiable for this competition ?
    I do not join any running hill competition, what advice do you give?

升級   3%

該用戶從未簽到

有興趣參加~
    如果有ching想玩隊際請預埋我,謝謝

升級   32.33%

該用戶從未簽到

組隊中 ...

各位師姐如有興趣組隊可聯絡我 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-12-9 14:03 發表
    有興趣參加~
    如果有ching想玩隊際請預埋我,謝謝

小弟住港島,請問閣下住邊區? 如果係參加,會試行(跑)這比賽路線。或者小弟會試行完先決定參唔參加的。

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-9 16:14 發表

小弟住港島,請問閣下住邊區? 如果係參加,會試行(跑)這比賽路線。或者小弟會試行完先決定參唔參加的。

亮哥~我住南區,如果要試行(跑)比賽路線我都可以,
    不過亮哥應該都係去完廈門先再試路線嗎?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jshho 於 2009-12-9 16:01 發表
    組隊中 ...

各位師姐如有興趣組隊可聯絡我 ...

師姐, 我有興趣呀,
    當練全馬^^ 可以的話預埋我啦~~

升級   32.33%

該用戶從未簽到

RowerBee,

Good that you have interested ... What is your target finishing time ??

fafa

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-12-9 17:59 發表

亮哥~我住南區,如果要試行(跑)比賽路線我都可以,
    不過亮哥應該都係去完廈門先再試路線嗎?

去完廈門番黎先試會唔會遲左d,等下如果齊腳(3人)就試啦,果度d路睇黎好窄,比賽咁多人恐怕會塞人喎,所以真係早d去試,如果玩唔過就唔報,費事浪費金錢同激氣。小弟聽過人講(唔知係咪這比賽),比人塞住跑唔到,好激氣咁話。

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-10 20:48 發表

去完廈門番黎先試會唔會遲左d,等下如果齊腳(3人)就試啦,果度d路睇黎好窄,比賽咁多人恐怕會塞人喎,所以真係早d去試,如果玩唔過就唔報,費事浪費金錢同激氣。小弟聽過人講(唔知係咪這比賽),比人塞住跑唔到,好 ...

亮哥,如果你想先試行都可以~黎緊13號同20號(星期日)我都放假,
    睇下有沒ching想報可以一齊去跑.

不過跑山都塞人又真係幾灰

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-10 20:48 發表

去完廈門番黎先試會唔會遲左d,等下如果齊腳(3人)就試啦,果度d路睇黎好窄,比賽咁多人恐怕會塞人喎,所以真係早d去試,如果玩唔過就唔報,費事浪費金錢同激氣。小弟聽過人講(唔知係咪這比賽),比人塞住跑唔到,好 ...

亮哥~等左幾日暫時都好似未有ching會報,
    如果過左20跑都未有組到隊,
    我應該都會報個人參加.

升級   0%

該用戶從未簽到

呢度岩岩有一隊:

R
    大圍
    馬王

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-12-15 23:05 發表
    呢度岩岩有一隊:

R
    大圍
    馬王

好好好.....一於再度出擊~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-12-11 00:34 發表

亮哥,如果你想先試行都可以~黎緊13號同20號(星期日)我都放假,
    睇下有沒ching想報可以一齊去跑.

不過跑山都塞人又真係幾灰

小弟13號去左跟人跑樂善盃,30K山路,塞人塞到阿媽都唔認得,佢4個半鐘番到黎都有背囊送,呢度應該無野送,種子隊就好d,排前排,無乜塞,比人塞住仲比人鬆爭都幾無癮的。
    20號跑大埔10K,所以唔得閒,sorry!