香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 100100100
打印 上一主題 下一主題

斧山道跑場師兄師姐多多指教~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

今日D鼻水又倒流.....本來第1round好地地開心跑了5圈...第2round開始來料,搞到條氣管嗆住...吸氣難又要大力吸...好似隻牛!! ...total只跑了4x5圈(又系越跑越慢...好唔開心呀!!! )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-3-19 01:16 發表
今日D鼻水又倒流.....本來第1round好地地開心跑了5圈...第2round開始來料,搞到條氣管嗆住...吸氣難又要大力吸...好似隻牛!! ...total只跑了4x5圈(又系越跑越慢...好唔開心呀!!! )

下次帶定手巾仔或廁紙,試下清晒d鼻水先再跑,睇下好唔好d? 唔好唔開心啦,跑步應該好開心的,又無傷又無痛,跑得是福,長跑長有呀!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 19/3/2010 01:16 發表 今日D鼻水又倒流.....本來第1round好地地開心跑了5圈...第2round開始來料,搞到條氣管嗆住...吸氣難又要大力吸...好似隻牛!! ...total只跑了4x5圈(又系越跑越慢...好唔開心呀!!! )

唔好唔開心,跑到20個圈已經好好~繼續努力!

我有鼻敏感,發作起上來跑步時真係幾辛苦架...

升級   100%

該用戶從未簽到

thz...亮哥&小強ching....不過今日重差!!!跑完第1round5圈後,在第2round第4圈時系個胃左近...右下方系咁揪下揪下/gul下gul下咁痛...即時返回欄河cooldown...最後都糸唔掂...重有少少揪咁慢慢踱步歸家.....

P.S.氣温回暖/熱...又是體能的試練~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-3-20 21:52 發表
thz...亮哥&小強ching....不過今日重差!!!跑完第1round5圈後,在第2round第4圈時系個胃左近...右下方系咁揪下揪下/gul下gul下咁痛...即時返回欄河cooldown...最後都糸唔掂...重有少少揪咁慢慢踱步歸家.....

P.S.氣温回暖/熱...又是體能的試練~~~~

唔洗咁緊張既,呢d應該係橫隔膜抽筋,人人都試過架啦! 好平常姐! 通常係跑快左果時就離料,試下跑番慢d,遲d自然消失的了。加油啊! 天氣回暖記住多飲水,天氣熱唔係停操既理由離既。小弟今日同堅哥、Bobby哥等跑馬鞍山至大埔,廿幾K,沿途多d飲水,無問題丫!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-3-20 23:42 發表

唔洗咁緊張既,呢d應該係橫隔膜抽筋,人人都試過架啦! 好平常姐! 通常係跑快左果時就離料,試下跑番慢d,遲d自然消失的了。加油啊! 天氣回暖記住多飲水,天氣熱唔係停操既理由離既。小弟今日同堅哥、Bobby哥等跑馬 ...

thz 亮哥,其實糸第3圈已開始揪住痛...頂到第4圈時已減迅速...cool down後起步想返回pu想再來跑時--->0個度好似"陪跑"咁又一齊起步揪過...唯有收隊~~~  ...跑得平時一半都冇!氣死!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

唔服氣...今日中2午点半多DD落場練習...環境真糸焗好多!(見到有個大隻師兄赤着上身,把跑褲卷到好似三角底底咁!!!)...以先5圈比平日更馒...break1break...第2round第3圈又揪...行咗1圈都糸咁...唯有入欄河cooldown咗8分鐘再嚟過...重有少少揪...頭3圈慢慢開始跑...到最後2圈可以平服和跑返快DD--->total 5+3+5圈...天氣熱了,體能要重頭再調節/適應了~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

東區今日空氣污染指數爆燈,跑是會辛苦d架啦,慢慢吧,多d飲水呀!
小弟今日都去晒草跑澳景路,幾熱下,明日起休跑,過幾天去鄭州跑馬拉松。

升級   100%

該用戶從未簽到

上地盤check進度--->裝修期...黃胶/天那水+幼木粉 ....我又中招la !!!鼻腔又發痰,D鼻涕又綠又"杰"...明晚都唔知跑唔跑好~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

~~~~病~~~~~~~~~~~~~停跑中~~~~~~~~~

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

ching 加油
    我都要練左三個月
    由跑二百米都唔夠氣
    都一口氣跑到 10k
    再練多四個月就跑到 14k
    一齊加油啦~~~~~~~  

升級   100%

該用戶從未簽到

thz v v much ching!! btw, r u 斧山友??

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 100100100 於 2010-3-30 00:08 發表
    thz v v much ching!! btw, r u 斧山友??

你問我?
    我以前係附近讀書
    陸運會都係斧山搞
    家陣間中都會經過斧山  

升級   100%

該用戶從未簽到

停咗成兩星期la~~~~今晚復跑...不過絛氣管重未完全recover, 1st round去到第4圈開始痛, 之後各round3圈....... ...不過break 時見到金金大ching....原來佢剛跑完30個圈!!!超強!!!

PS1)  聽金金ching教...第一次試下跑快D...糸第2,3round尾尾"衝"咗1/4圈...原來隻老虎gt2150快跑時比馒跑時舒服勁多-->好似踏云一樣
    PS2)  隻casio SGW-200跑步錶好好用, lap count 好方便...distance count都ok準(調試步覆setting中)" />" />

升級   100%

該用戶從未簽到

今日蛇早收エ...跑第1round keep住差不多2分半1個圈...去到第4圈...左腰义位揪住痛...入攔河break1break...第2round去到第3圈左腰义位揪住再痛D...break咗8分種...可能停跑太奈...要習惯...最後好慢好慢每圈约3分鐘跑咗8圈+5圈--->又打回原型啦~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

今晚凍返...好好跑...共跑了6+7+6+6圈

升級   100%

該用戶從未簽到

病完去咗臺灣...返來又病...又上堂assignment到期 ...终於今晚可以蛇出來復跑....今晚好好風, 好爽...跑了4 X 5 圈...不過慢咗好多...試過多過三分鐘一圈

升級   100%

該用戶從未簽到

yesterday night(06/05/2010)...later started(20:00)......跑了5 圈+6 圈+5 圈....than raining....

升級   100%

該用戶從未簽到

今日6点收工...唔知点解由灣仔撘地鉄去咗鑽石山出ロ...(應該黃大仙撘van仔!!)...跟住...就咁跑咗5圈(乜都冇帶, 跑完成隻水鴨咁水啲啲行返屋企~~)....今晚要開夜車做工課...明日重要返09:00-18:00 ....原來開始有跑步瘾...haha...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-5-8 23:15 發表
    今日6点收工...唔知点解由灣仔撘地鉄去咗鑽石山出ロ...(應該黃大仙撘van仔!!)...跟住...就咁跑咗5圈(乜都冇帶, 跑完成隻水鴨咁水啲啲行返屋企~~)....今晚要開夜車做工課...明日重要返09:00-18:00 ....原來開始有跑步瘾...haha...

呢舖癮係好難戒架! 回頭是岸呀!
    一係就日日跑,咁就頂癮啦!