香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ufficiohk
打印 上一主題 下一主題

二零一零年陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 1

關閉 [複製鏈接]

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-22 08:13 發表
啱啱 check 咗比賽時間表同埋名單...
但資料有錯, 去咗其他組別, 著數咗!...

已經 pm 比 ginny ctse, 唔知可唔可以改番,
抑或由得佢...

無咁著數, 詳情pm左你

升級   93.68%

該用戶從未簽到

好多謝各位師兄�姐關心!
睇著醫生-吃藥�塗藥膏,現在好多啦。醫生話係水豆病毒潛伏在人的神經系統,當免疫抵抗力低時就發難了。
希望各位取得好成績

升級   0%

該用戶從未簽到

我果早原來7:45起步,可以訓耐少少....

升級   8.42%

該用戶從未簽到

好想玩2010陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 2 Mountain Bike 爬山單車組
不過會考更重要......

祝各位取得佳績

升級   8.42%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-1-23 15:35 發表 好多謝各位師兄�姐關心!睇著醫生-吃藥�塗藥膏,現在好多啦。醫生話係水豆病毒潛伏在人的神經系統,當免疫抵抗力低時就發難了。希望各位取得好成績
唔怕爆偈,最怕生病
祝早日康複

升級   100%

該用戶從未簽到

今朝跑完、踩完, 以為時間好好...
原來自己踩少一圈, 仲以為好似上一次超越比賽咁踩6圈!

若果加多一圈時間, 大概 1:46:XX !!

今次可能大多數都係鐵人會ge 鐵人關係,
水準比超越個次高, 想勾車都勾唔到,
勾到一陣好快又拉開, 全程大多都係自己踩...
鐵人賽真係講錢ge 比賽, 靚戰車同你慳十幾分鐘,
跑步真係好難追...

今日見到 loud、Kopo、laputa、大圍、馬王(影相)、Thomas 同埋 Ginny ctse...
著長跑網衫ge ching/ctse 唔多, 响今日比賽算係異類!!
下次真係要叫下其他 ching/ctse 嚟玩下!

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 rockiec 於 2010-1-24 14:52 發表
    鐵人賽真係講錢ge 比賽, 靚戰車同你慳十幾分鐘,

得罪講句, 俾架靚車你踩, 你都只會係差唔多時間. 無練習踩咩車都係咁慢.

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

同日出埋result?!?! 雖然係provisional, 但...真係出乎意料的快!

http://www.triathlon.com.hk/show ... 1260957086218006706

升級   66.67%

該用戶從未簽到

Jason ching
    恭喜恭喜
    I forgot to pick up the bikebag

升級   0%

該用戶從未簽到

今日太耐冇踩好似踩唔起咁,頭幾圈冇咩機會試勾車,後尾幾圈搵到個差唔多速度既外籍人士,於是跟住佢尾試下,發覺原來真係踩落舒服好多~
    最後完成時間1:50:44~

P.S. 本來計劃會報埋個陸上兩項比賽2,點知原來撞左馬鞍山盃8K,果場已經報左隊際,冇計冇得玩LU~

升級   93.68%

該用戶從未簽到

Jason 師兄,恭喜晒!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 snail 於 2010-1-24 20:08 發表
    同日出埋result?!?! 雖然係provisional, 但...真係出乎意料的快! http://www.triathlon.com.hk/show ... 09221452326&editCurrentLanguage=12092214523 ...

攪邊科呢?

都話咗踩少一個圈, 仲俾個第一我???
    早知係咁攞埋個獎影埋相, 至多遲啲還番個獎!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 snail 於 2010-1-24 20:00 發表 得罪講句, 俾架靚車你踩, 你都只會係差唔多時間. 無練習踩咩車都係咁慢.

又得罪講句, 對有練習ge ching/ctse 嚟講, 係咪踩踩咩車都係咁快??

我意思係同一狀態下, 踩$1000、$10000 同$100000 ge 車係無分別ge??

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-24 14:52 發表
    今朝跑完、踩完, 以為時間好好...
    原來自己踩少一圈, 仲以為好似上一次超越比賽咁踩6圈!
    " />" />" />" />" />" />

若果加多一圈時間, 大概 1:46:XX !!

今次可能大多數都係鐵人會ge 鐵人關係,
    水準比 ...

器材可以幫手, 但亦不是絕對, 今日係有個我前面既ching, 車價都只係我果架既1/3, 我後面亦都有貴過我三倍既車
    Rochie ching亦不需要覺得是異類, 比賽唔係鐵人會既專利, 不同人仕既參與更歡迎呢!
    以你租車來講, 時間唔錯啦, 繼續努力

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-24 20:38 發表
    Jason ching
    恭喜恭喜
    I forgot to pick up the bikebag

Bikebag等你得閒先攪啦, 我都恭喜你順利完成比賽

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-24 22:12 發表

又得罪講句, 對有練習ge ching/ctse 嚟講, 係咪踩踩咩車都係咁快??

我意思係同一狀態下, 踩$1000、$10000 同$100000 ge 車係無分別ge??

唔可以話無分別, 不過唔係天同地既分別
    有部份器材還要相當力量才可以駕馭得到, 人還是最重要, 器材可以幫你再突破多d
    如果話有錢就快, 我絕對唔認同啦, 始終單車唔係裝摩打

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-1-24 23:10 發表

唔可以話無分別, 不過唔係天同地既分別
    有部份器材還要相當力量才可以駕馭得到, 人還是最重要, 器材可以幫你再突破多d
    如果話有錢就快, 我絕對唔認同啦, 始終單車唔係裝摩打

又真係既....比賽時有好多因數. 雖然我係新手, 車又只係 成車8xxx + 一對鈴 $3xxx, 但比賽時都吾會太慢比同組黎講(自覺啫), 當然有其他師兄既車更入門. 其實能夠運用自己既長處去補短處, 都可以有好成績.

升級   97.33%

該用戶從未簽到

2010陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 1 相片

恭喜各位鐵人完成賽事,仲有恭喜各得奬師兄師姐

http://www.facebook.com/album.ph ... 02&l=5a653ceb94
    PART2(長跑網)

http://www.facebook.com/album.ph ... 02&l=7cd4dabfac

升級   52.3%

該用戶從未簽到

呢個係今次自己既分段時間(大概啦), 跑步都幾滿意

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2010-1-25 08:58 發表
    恭喜各位鐵人完成賽事,仲有恭喜各得奬師兄師姐

http://www.facebook.com/album.php?aid=150835&id=666675702&l=5a653ceb94
    PART2(長跑網)

http://www.facebook.com/album. ...

d相影得好靚播