香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ufficiohk

二零一零年陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 1

關閉 [複製鏈接]

升級   98.8%

該用戶從未簽到

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-24 22:06 發表

攪邊科呢?

都話咗踩少一個圈, 仲俾個第一我???
早知係咁攞埋個獎影埋相, 至多遲啲還番個獎!!

唔好理啦, 有獎攞就攞左先啦     

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-1-25 09:10 發表
呢個係今次自己既分段時間(大概啦), 跑步都幾滿意

orce兄:
跑步同單車都好強呀, 勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2010-1-25 08:58 發表
恭喜各位鐵人完成賽事,仲有恭喜各得奬師兄師姐

http://www.facebook.com/album.php?aid=150835&id=666675702&l=5a653ceb94
PART2(長跑網)

http://www.facebook.com/album. ...

yungyung:
唔該使~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-1-25 09:46 發表

恭喜Jason兄又攞獎     

x3
恭喜~

升級   14.3%

該用戶從未簽到

恭喜各位鐵人完成賽事, 仲有恭喜各得奬師兄師姐

36.25min/10km... crazy fast

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-24 14:52 發表
今朝跑完、踩完, 以為時間好好...
原來自己踩少一圈, 仲以為好似上一次超越比賽咁踩6圈!
" />" />" />" />" />" />

若果加多一圈時間, 大概 1:46:XX !!

今次可能大多數都係鐵人會ge 鐵人關係,
水準比 ...

我下次着番長跑綱背心先得 ,
rockiec hing, 不要太介懷 , 其實大多數總會搞呢類比賽,
雖然有好多分會 , 但大多數都只在参與 , 我玩左唔算耐時間 ,
每次見 age group d ching 都熟口熟面 , 雖然大家沒自我介紹 ,
但大家都好 nice 。
rockiec hing, 跑步咁强 , 呢 1 項己經嬴左好多人 ,
單車 - 平有平玩, 好多時貴車都係滿足自己私有慾 , 但如果真係想玩得
開心 d , 一臺入门級 RB 係唔可以慳 , 起馬可以熟習下部車性能  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2010-1-25 08:58 發表

http://www.facebook.com/album.php?aid=150835&id=666675702&l=5a653ceb94
PART2(長跑網)

http://www.facebook.com/album. ...

好 0 d 相, 謝謝

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-1-25 09:48 發表

x 2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-1-25 10:01 發表

x3
恭喜~

攞到無停手

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-1-25 11:33 發表
恭喜各位鐵人完成賽事, 仲有恭喜各得奬師兄師姐

因為分左兩次跑, 走10km我暫時無可能咁快

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-1-25 11:55 發表

rockiec hing, 不要太介懷 , 其實大多數總會搞呢類比賽,
雖然有好多分會 , 但大多數都只在参與 , 我玩左唔算耐時間 ,
每次見 age group d ching 都熟口 ...

非常同意loud兄說法. 多得loud兄介紹, 為我自長跑外帶來三項這另一片天. 其實整部入門級rb玩下, 二手都冇問題 (我部都係二手), 你會比較熟悉自己架rb的性能, 唔使次次斷估, 單車時間都會穩定d. 比賽起黎都會開心d.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

各位鐵人ching, ctse 午安, 第一次比賽大開眼界, 很開心很刺激, 可以風馳電制踩單車(凸頭好好踩,可惜我是龜速)
    你哋踩得好快, 我最少被overlap 兩圈, 連啲ctse都界我
    最尾轉項跑5k痛到上左右波蘿蓋, 以阿伯晨運速度完成, Total 2:04 完成.  
    多多指教, 下次會努力.  btw 開頭儍更更踩快線, 有ching叫靠左先知

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

PART2(長跑網)

多謝yungyung 靚相

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-1-25 10:01 發表
    x3
    恭喜~

x4

恭喜~

x2

單車同跑步都好快, 呢啲就係我想勾都勾唔到果種...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-1-25 15:02 發表
    多謝yungyung 靚相

X2

以為得馬王 ching 影相, 原來重有 yungyung ctse 幫手影相!
    連單車咁高速都影到(唔係指我), 好犀利!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-1-25 11:55 發表
    每次見 age group d ching 都熟口熟面 , 雖然大家沒自我介紹 ,
    但大家都好 nice 。
    rockiec hing, 跑步咁强 , 呢 1 項己經嬴左好多人 ,
    單車 - 平有平玩, 好多時貴車都係滿足自己私有慾 , 但如果真係想玩得
    開心 d , 一臺入门級 RB 係唔可以慳 , 起馬可以熟習下部車性能  

因為每次比賽我都會好認真, 真係會練跑、練單車(室內),
    想試下果種感覺, 今次DQ咗, 有少少唔開心, 不過會下次再嚟過!

正如 Snail Gforce ching 話齋, 車係唔重要ge,
    我會操多啲單車, 用租車嚟練低 loud兄、kopo兄ge 戰車!

唔知係咪痴人說夢呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-1-25 09:48 發表

明明DQ咗, 呢個獎點可以攞呢!!
    拎咗真係以後唔洗响長跑界、鐵人界立足!

話時話, 果朝頒獎係咪跟呢份 provisional result 架??
    大會無人去 check 下有無人踩少咗, 跑少咗咩??

我响跑最後果5K時, 都聽到有其他人鐵人話踩少咗...
    咁對第4、第5ge 鐵人好唔公平喎!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-1-25 14:27 發表
    各位鐵人ching, ctse 午安, 第一次比賽大開眼界, 很開心很刺激, 可以風馳電制踩單車(凸頭好好踩,可惜我是龜速)" />" />
    你哋踩得好快, 我最少被overlap 兩圈, 連啲ctse都界我
    最尾轉項 ...

因為踩車有勾車原素, 陸上兩項非常講求戰略同經驗
    非常刺激

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-1-25 22:12 發表

因為每次比賽我都會好認真, 真係會練跑、練單車(室內),
    想試下果種感覺, 今次DQ咗, 有少少唔開心, 不過會下次再嚟過!

正如 Snail Gforce ching 話齋, 車係唔重要ge,
    我會操多啲單車, 用租 ...

只要你努力, 要練低我都話咁易啦
    2/21再來過!