香港長跑網  - 長跑長友

有冇師兄有用過水樽既腰袋可以介紹一下?

升級   36.32%

該用戶從未簽到

我見中興有隻$85...唔知有冇d更平d呢?

升級   76.32%

該用戶從未簽到

我通常買最細支嘅屈x x 水,好揸手,好過帶袋。

升級   0%

該用戶從未簽到

$85 is a very good price. I'd a Nike and cost $1XX

升級   36.32%

該用戶從未簽到

係??剛剛上網睇yahoo既拍賣有個$99 跟2個水樽連袋...行山就應該幾好...跑步就真係唔知點搞....
係呀~我都見過過百銀...真係買唔落手..

升級   36.32%

該用戶從未簽到

原帖由 vita375 於 2008-5-4 23:17 發表

不過有時會好累喎

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   93.4%

該用戶從未簽到

我三年前係工展會買,一袋可裝兩支,跑起黎唔覺重,就緊要唔會FING, 好舒服

升級   36.32%

該用戶從未簽到

唔該晒各位..我諗識選擇囉...

升級   36.32%

該用戶從未簽到

各位想買水樽袋既師兄.....小弟今日出左去鴨記....
見到有隻單袋..可以再放電話既腰...只係$29.....不過最衰小弟剛剛有野做....買完d野就啦啦聲走.....
完完全全係唔記得買呢件事.....激死.....如果出開去既可以睇睇.....

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 am2188 於 2008-5-11 08:34 發表
各位想買水樽袋既師兄.....小弟今日出左去鴨記....
見到有隻單袋..可以再放電話既腰...只係$29.....不過最衰小弟剛剛有野做....買完d野就啦啦聲走.....
完完全全係唔記得買呢件事.....激死.....如果出開去既可以睇 ...

am2188兄,

最緊要係輕便, 貼身和唔會"fing fing"吓. 我有時會用呢過, 可載22安士水, 跑LSD覺得幾好用, 唔知HK有冇得賣?
water bottle carrier.JPG

升級   76.32%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-13 10:43 發表

am2188兄,

最緊要係輕便, 貼身和唔會"fing fing"吓. 我有時會用呢過, 可載22安士水, 跑LSD覺得幾好用, 唔知HK有冇得賣?

旺角好多行山用品店有有呢隻袋賣,不過動輒過百。

升級   99.47%

該用戶從未簽到

原帖由 vita375 於 2008-5-4 23:17 發表

how many ml? haha I use the smallest size Mr Juice (250ml)..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-5-5 00:20 發表
$85 is a very good price. I'd a Nike and cost $1XX

Photo of my bag

升級   99.47%

該用戶從未簽到

I saw a ching (a bicycle forum) sell one from lafuma... 2xx, 2 bottles and a small pouch (can adjust position/remove)

Alex yours is $158?

What is the $85 look like? sounds very cheap and good...

Anyone seen something like this before? But 6oz is too little... 6x4=24 only....

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

閒閒地都要1xx

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 hobbywet 於 2008-7-3 11:54 發表
    閒閒地都要1xx

都幾貴喎
    同我個人唔係太鍾意帶住水樽跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kaevin 於 2008-7-3 10:15 發表
    I saw a ching (a bicycle forum) sell one from lafuma... 2xx, 2 bottles and a small pouch (can adjust position/remove)

Alex yours is $158?

What is the $85 look like? sounds very cheap and good... ...

Yes, mine is $158, I didn't had a $85 bag. For the hydration belt you posted, I saw someone using it to store energy drink during marathon. so small bottle is good enough.

升級   45.67%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-3 15:09 發表

都幾貴喎
    同我個人唔係太鍾意帶住水樽跑

就好似有d野窒住
    好唔舒服

升級   99.47%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-7-3 16:32 發表

Yes, mine is $158, I didn't had a $85 bag. For the hydration belt you posted, I saw someone using it to store energy drink during marathon. so small bottle is good enough.

I dun like drinking energy drink alone, I need at least same volume of water to drink together... I remember after finishing my first HM, I drunk the whole bottle sports drink with a whole bottle of water...

85, I am referring to a post above... sorry to confuse you.