香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有關廣州亞運會2010

升級   41.58%

該用戶從未簽到

如題
由於本人想睇田徑比賽項目
主要係劉翔
但想知幾時有門票同邊到買?

有無師兄熟悉呢?
唔該哂
+1 0
上一篇︰迪士尼問卷下一篇︰2009, Dec 20 - 大埔體育會2009-2010年度10公里長跑比賽 Photo by -R-

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

自行上網訂票
    www.gz2010.cn
    OR
    聯絡旅行社

Kin in Running

升級   12.63%

該用戶從未簽到

唔知點解香港啲朋友哽中意睇劉翔,
    在古巴選手成績飆升,打破世界紀錄的情况下,
    爲咗保住同N*K*份商業合同,出術扮嘢詐受傷,
    明眼人個個都知道嘅啦。
    大家跑步嘅都知道,傷得再重,唔通連130M都走唔完????
    爲咗金錢而畏敵選擇臨陣脫逃,有違體育精神,系運動員最無良的抉擇!

同樣是欺詐,可惜運動會沒有只有針對興奮劑的懲罰措施,無法干預這一類行為,
    但系,從某些程度上,劉翔的這種行為縱不如爲咗冠軍而服用興奮劑的選手!

抵制尼種敗類。

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 Morpheus 於 2010-1-2 20:34 發表
    明眼人個個都知道嘅啦。
    大家跑步嘅都 ...

ching,劉翔係咪詐傷我唔知,不過幾年前我個膝頭都傷過,
    真係用力跑少少都針拮咁痛,跑係跑到,不過冇耐就拐下拐下,
    所以你話唔會傷到跑唔到130m有少少保留,就算跑都好可能過
    2、3個欄就拐下拐下。

另一方面劉翔受歡迎,一來民族性,中國人短跑得世界冠軍,有乜
    可能冇感情分,二來個樣討好。就算唔講民族性,呢個世界每種運
    動都有各自fans,巴塞有巴塞既fans,皇馬有皇馬既fans,要完全
    中立世界大同邊有可能,但求棒自己既偶像之餘理性少少已經心滿意
    足,如果盲目到連亨利果球都話係比賽既一部份,冇乜所謂仲熱烈慶
    祝就真係abcdefg了。

升級   37.37%

該用戶從未簽到

原帖由 Morpheus 於 2010-1-2 20:34 發表
    唔知點解香港啲朋友哽中意睇劉翔 ...

香港係中國既一部份,中國人中意睇中國人,有乜唔妥。

升級   41.58%

該用戶從未簽到

我出post咁耐e家先有人覆
    唔好意思…漏睇左好多

升級   41.58%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-1-2 13:44 發表
    自行上網訂票
    www.gz2010.cn
    OR
    聯絡旅行社

Kin in Running

聯絡旅行社要搵邊個?
    廣州買飛個網已經做左會員
    但完全唔知幾時先有得賣 = =

明眼人個個都知道嘅啦。
    大家跑步嘅都 ...

其實無人既價值觀都唔同
    正如車路士、曼聯、阿仙奴、利物浦咁
    總有一隊你喜歡同唔喜歡
    唔喜歡果隊你一定數好多野出黎
    但又唔代表人地都係咁睇

劉翔
    佢04奧運冠軍之前我已經有睇佢