香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010年...新"老虎"鞋...(小弟想入)

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

http://www.asics.co.jp/running/products/A/2/detail/~TJR611

小弟睇相已經十分想買......
    不過未著過這個model.
    +1 0
    上一篇︰祝 法蘭 (12月26日) 生日快樂下一篇︰買 Asics 一問 !

升級   36.32%

該用戶從未簽到

個款好nice...  我都想入返對><
    2010年仲會唔會出多對?

升級   56%

該用戶從未簽到

好似DS TRAINER 15, 呢對就 靚同貴d

升級   28%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

好戰鬥格.. I like it !!...

升級   20.25%

該用戶從未簽到

勁正wow
    但成1200蚊

升級   29%

該用戶從未簽到

ching又身痕啦~~

升級   36.32%

該用戶從未簽到

性能方面 係點嫁呢@@?

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-12-26 22:21 發表
    ching又身痕啦~~

2010年....新一年,點都要痕一痕....

仲有一對新色3鐡skysensor....sogo 已經有上架了.....$950(原價)

http://www.asics.co.jp/running/products/A/3/detail/~TJR319

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Ching, is it serve for ironman?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-12-27 12:57 發表

2010年....新一年,點都要痕一痕....

仲有一對新色3鐡skysensor....sogo 已經有上架了.....$950(原價)

http://www.asics.co.jp/running/products/A/3/detail/~TJR319

HaHa~~ 等我又放下毒先....
    近排買左對super feet鞋墊 (橙色for sport), 係就貴左d (4百幾個大洋), 但感覺超正, 依家操成40幾k, 腳板底同膝蓋都冇再痛. 而操短途speed課, 速度快左, 因佢o係腳弓同後睜位特別加左承托, 前掌加厚避震同修正過度內外旋, 避免膝蓋出現扭毛巾現象, 所以落腳可以好放心, 唔駛就住就住~~ 其實之前d跑友friend已經推介過, 早知咁正就一早買黎用, 等操長課o既時候可以舒服d~~

將佢同tarther拍住用, 簡直係天作之合, 佢可以彌補tarther保護性較弱o既短點而不影響tarther o既快速反應~~

之前要o係網上訂, 而家香港都有得賣:
    http://www.footspine.com/superfeet%20main.html

唔同顏色有唔同o既function:

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2009-12-28 00:37 發表

近排買左對super feet鞋墊 (橙色for sport), 係就貴左d (4百幾個大洋), 但感覺超正, 依家操成40幾k, 腳板底同膝蓋都冇再痛. 而操短途speed課, 速度快左, 因佢o係腳弓同後睜位特別加左 ...

師兄用邊隻顏色....放入跑鞋內, 洗唔洗買大0.5-1cm....?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-12-28 02:15 發表

師兄用邊隻顏色....放入跑鞋內, 洗唔洗買大0.5-1cm....?

買左橙色~~ 只要同果度d職員講你o既鞋碼, 佢會再幫你度size~~

要拎走對跑鞋o既原裝鞋墊, 再放佢入去用~~

升級   5.3%

該用戶從未簽到

ching對鞋墊都貴過我對鞋呀..

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2009-12-28 14:18 發表
    ching對鞋墊都貴過我對鞋呀..

當你跑齡有番咁上下.... 自然要求就會越來越高架啦~~
    同埋我操得又密, 里數又高, 傷左睇骨科一次連物理治療都7舊幾水啦~~

升級   19.47%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-12-29 00:06 發表

當你跑齡有番咁上下.... 自然要求就會越來越高架啦~~
    同埋我操得又密, 里數又高, 傷左睇骨科一次連物理治療都7舊幾水啦~~

這位大哥說得不錯...小弟也是這樣,就是鞋不夠好又常操就立即傷了,看醫生花了二千多都沒什麼作用,唔知師兄有冇咩鞋組合可以推介下呢?跑鞋用同工作用,e家上班隻腳板底同腳跟都好快累同痛,早知就將d錢買對靚鞋好過拿去看d無良醫生又跑不動,埃...想問下工作用越野跑鞋定休閒鞋加塊鞋墊好d?小弟感激不盡T_T,看醫生沒用阿...
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7727&extra=page%3D1

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   19.47%

該用戶從未簽到

嚇了一跳 版主也要問...去看看http://www.875.cn/shop/showNews/5762能不能幫到您?

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 28/12/2009 00:37 發表

近排買左對super feet鞋墊 (橙色for sport), 係就貴左d (4百幾個大洋), 但感覺超正, 依家操成40幾k, 腳板底同膝蓋都冇再痛. 而操短途speed課, 速度快左, 因佢o係腳弓同後睜位特別加左 ...

Ching, where are you bought in HK?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-12-29 01:13 發表
    請問師兄此鞋墊對扁平足有無幫助﹖另外係邊到可以買到呢﹖

對低足弓會有幫助, 但如屬全扁平的話, 訂做鞋墊會比較合適~~

之前要o係網上訂, 而家香港都有得賣:
    http://www.footspine.com/superfeet%20main.html