香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家會唔會係淘寶買asics或m記?通常會係邊樹買鞋?

升級   19.47%

該用戶從未簽到

http://shop57096407.taobao.com/
佢話假一賠十,都唔知信佢好冇,大家有冇好店推介一下?
其實我都係覺得係香港鋪頭買穩震d,因為中過招好驚d高仿鞋...假都真過真...
希望大家可以分享一下係邊買鞋?小弟感激不盡了!
我剩係在運動家買過對...大家係邊買抵d同JS專業d可以介紹適合的?
聽講m記的專賣店有試鞋機可以驗出顧客的腳型適合邊款鞋唔係咪真係咁靈呢?
+1 0
上一篇︰美記~Wave Ronin 2 (8KS-96056)問題下一篇︰香港主要行山路線地圖

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 Astarothhkl 於 2009-12-29 00:26 發表
http://shop57096407.taobao.com/
佢話假一賠十,都唔知信佢好冇,大家有冇好店推介一下?
其實我都係覺得係香港鋪頭買穩震d,因為中過招好驚d高仿鞋...假都真過真...
希望大家可以分享一下係邊買鞋?小弟感激不盡了!
...

買鞋是要靠自己既腳去感受適合自己與否.
受傷的醫治方法是睇醫生及盡量休息直到完全康復.

升級   12.63%

該用戶從未簽到

http://www.taobao.com/go/act/315 ... p;cm_id=&pm_id=
呢度教你點樣區分商家信譽。

我不建議你在呢一間鋪頭買,該店并沒有加入淘寶的“正品保障”。
有問題你投訴到淘寶,對方亦都可以話喺真正的仿製品,淘寶亦都冇解。

但系,如果佢加入咗“正品保障”,遇到顧客投訴,淘寶就可以幫你HOLD住支付寶入邊的錢。
所以,我亦都懷疑佢啲網頁上注明要求不用支付寶支付,似乎有啲唔妥。
國內的賣家,對於Asics基本上沒太多認識,所以,有啲攞到假貨應該自己都唔系太清楚。

升級   5.3%

該用戶從未簽到

假既就一賠十?咁都係假喎....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

千万不好在 taobao 买, 太多假货了!湾仔10K shop,会员买m记有 discount

升級   74.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 lewischan 於 30-12-2009 13:57 發表
    千万不好在 taobao 买, 太多假货了!湾仔10K shop,会员买m记有 discount

u mean 長跑會員???

升級   19.47%

該用戶從未簽到

可惜我唔係會員...不過感謝大家解答,,,希望大家都唔好去淘寶買鞋,9成9是高級仿製(外表一樣內在就...)同唔合格的鞋(就是不達出口標準)!各位高人請問新界東邊到有好店又平又正?

升級   51.05%

該用戶從未簽到

Mizuno鞋好多地方都有折,除了知名甚高既10k,運動國、cksport、體運城、
    允記、新青年等等好多都有折,連出名冇折既東京近排都好多舊款鞋有8折,得閒
    既咪睇睇,總有一處有你心儀的鞋。

升級   19.47%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2009-12-31 08:23 發表
    Mizuno鞋好多地方都有折,除了知名甚高既10k,運動國、cksport、體運城、
    允記、新青年等等好多都有折,連出名冇折既東京近排都好多舊款鞋有8折,得閒
    既咪睇睇,總有一處有你心儀的鞋。

感謝大家>"<