香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大B

大B 的跑步人生

升級   0%

該用戶從未簽到

和奶奶撞完對紅色他化,剛入手長課鞋,又和你撞對黃色DS Trainer 16。Jog過2次.... 相當舒適!

ds trainer 16.jpg

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-3-8 23:04 發表
和奶奶撞完對紅色他化,剛入手長課鞋,又和你撞對黃色DS Trainer 16。Jog過2次.... 相當舒適!

幾銀呀?都可能再同你撞,哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-9 00:16 發表

幾銀呀?都可能再同你撞,哈哈!

$700 ~~ 友情價!

升級   0%

該用戶從未簽到

O記 咁我吾知啦,買鞋去兩間,一間湾仔10k 一間旺角運動國。

升級   13.33%

該用戶從未簽到

Mt 真識貨! 其實之前出左橙白色不過覺得唔靚所以無買,而家全黃色好好多啦!

著落真係好舒服,中間有support我諗都啱輕微扁平足掛?

升級   0%

該用戶從未簽到

都是相熟店主介绍,很久没有穿Lsd 鞋,感觉舒服就好正常,遲D跑兩次長課先再寫寫。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-9 01:50 發表
Mt 真識貨! 其實之前出左橙白色不過覺得唔靚所以無買,而家全黃色好好多啦!

著落真係好舒服,中間有support我諗都啱輕微扁平足掛?

我個朋友都係介紹佢俾我呀!因為我都有少少flat foot

升級   13.33%

該用戶從未簽到

今日著左對DS Trainer16 jog 左一陣, 我覺得比起上代, 太多CUSHION包得太舒服喇(尤其鞋舌部份), 無咩跑感... 我會覺得上代TRAIN 15好似觸地感實在點...

可能仲新, 要著多一排, 跑下長課睇下有無改善先!!

升級   0%

該用戶從未簽到

對Trainer 真是舒服左小小,昨晚想保護多D,著住跑5k x 3,想快多D都上吾到。

大B星期日著什麽,我經過大埔試下找找你。

升級   13.33%

該用戶從未簽到

Mt哥, ds trainer用唻跑長課算喇...

星期日我應該會著番頭像個橙樣已便相認,希望你唔會見到我死死下啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-25 17:59 發表
Mt哥, ds trainer用唻跑長課算喇...

星期日我應該會著番頭像個橙樣已便相認,希望你唔會見到我死死下啦...

鞋方便,我都著番對打柴spacer,無新鞋呀!星期日見!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

似乎你對他化有好大戒心喎!

我對快課�戰鞋都係他化,覺得唔錯喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-25 18:19 發表
似乎你對他化有好大戒心喎!

我對快課�戰鞋都係他化,覺得唔錯喎!

其實我都唔憤氣,近排靜雞雞著住佢慢跑多兩次,跑完都係小腿痛,無理由著spacer 跑interval同tempo 都無事,反而著他化慢跑都有事
咁鬼貴既戰鞋攞黎行街,好肉赤呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

冇戒心呀!他化放假行街必著。

跑10k 吾跑到死死下不如吾好跑。(高手除外)

升級   13.33%

該用戶從未簽到

趁新鮮, 寫番個賽後報告先!

27/3  Tolo 10K
===========

今日天氣, 濕度都唔錯, 實在係做好時間既好機會, 可措我把握唔到...

本來想早點上線, 唔使開始人迫迫, 但係要等跑友, 最後都係排到好鬼後..  今日原本想試下頭5K KEEP 4'/k, 但人迫之下, 個頭已經開得唔好, 頭2K 8'11".

之後回程, 3-4K, 8'14",  心知SUB 40無機, 即刻目標頓失, 跌曬WATT, 一路遊走到8K個人先醒番D, 都未試過跑10K去到8K爆都唔爆下.. 諗起MT喎句 "跑10K, 唔跑到死死下不如唔好跑", 覺得好慚愧.. 即時加番D力, 最後2K先跑到4'/K... 唉...

今次段速好差, 我諗係自己信心不足加唔夠決心所致.. 中段HEA得太緊要.. 記得上次石門10K均速KEEP得好好, 又有盡力去跑, 如果嗰次比自己有8分, 我諗我今次只可以最多比自己6分剛剛合格..  

點都好, 今次都算係自己10K新PB, 不過仲未見到40分(其實盡力都應該見到40但穿唔到)..  我之前有詳細睇過大俠練跑BLOG, 主要係參考大俠破40之前既練習強度, 見大俠穿40之前可以跑IN 1K*8 每SET 3'45" 7分連休.. 小弟自問而家未做到, 不過呢個將會係一個好好既指標!!

SUB40之路仍然有段距離, 我會繼續享受每一課跑步練習, 今年秋冬將會係我報仇之時!!

分段如下:
======
0-2k     8'11"
3-4k     8'14"
5-6k     8'31"
7k        4'16"
8k        4'10"
9-10k   8'02"
Total    41'25" (PB)

PS: 雖然賽果唔係好滿意, 不過, 好開心今日終於和MT, 奶奶, 大俠相認.  MT同奶奶果然好吹得, 短短數分鐘已經比到好多有用意見小弟!  大俠果然係好COOL, 見佢跑10K輕鬆到好似JOG緊咁.. 果真高人一名!

升級   0%

該用戶從未簽到

Pb 就好,加油啊!

等我又去大俠到温下書,來季見下40 風光如何明媚。

升級   13.33%

該用戶從未簽到

好! MT, 你快D比我搭下車!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

bug 左!