香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Alvin
打印 上一主題 下一主題

誓要做fit佬~

升級   0%

該用戶從未簽到

咁誇張?
果d應該係水份黎姐,小弟最多相差5 lbs. 跑完山或跑完長課又無中途飲水先失去咁多水份的,係唔健康既,呢d唔算係減肥,失去既水份應該即時補充,以免造成身體器官受傷。

升級   77.37%

該用戶從未簽到

尋日上磅,170磅,都算有少少成績.

不過未敢鬆懈,距離130磅仲有好漫長既路.....

升級   77.37%

該用戶從未簽到

唔知點解,呢兩個星期keep住咁跑,不過磅數無上落過......唉~有少少失望.
可能係我飲食方面仍然比較高卡,所以減極都無起色.

我都知跑步對我來講唔係問題,問題係控制飲食先係我最大既障礙~

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2010-4-22 17:17 發表
唔知點解,呢兩個星期keep住咁跑,不過磅數無上落過......唉~有少少失望.

我都知跑步對我來講唔係問題,問題係控制飲食先係我最大既障礙~" />" />

我都係
戒零食好辛苦
我通常一食就最少過1500cal

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Alvin 於 2010-4-22 17:17 發表

我都知跑步對我來講唔係問題,問題係控制飲食先係我最大既障礙~

知道問題所在, 就開始調節啦!
    堅持, 減肥一定得, 加油!

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 kenken 於 2010-4-23 17:35 發表 我都係戒零食好辛苦我通常一食就最少過1500cal

我已經戒買呢家野.
    最慘係我d同事經常擺晒d零食嚮我個位前面,方便到唔洗企起身,就咁伸手就已經垂手可得....真係少dd咁多定力都唔掂~

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2010-4-23 19:36 發表 知道問題所在, 就開始調節啦!堅持, 減肥一定得, 加油!

呢個心理既適節真係唔容易~
    Anyway, thanks!!大家都要加油~!!

升級   0%

難過

原帖由 Alvin 於 2010-4-29 23:11 發表

我已經戒買呢家野.
    最慘係我d同事經常擺晒d零食嚮我個位前面,方便到唔洗企起身,就咁伸手就已經垂手可得....真係少dd咁多定力都唔掂~

同d同事講你積極減肥中, 唔食零食, 等大家監視你.
    順便搬走你面前d零食.

升級   77.37%

該用戶從未簽到

Updated一下先~

減肥全紀錄:
    27/3   172磅
    8/4     170磅
    17/4   170磅
    25/4   168磅
    15/5   166磅

進度綬慢,尚有進步空間.....跑既量應該無問題,好足夠.
    都係食既問題,要忍口呀~!!!

唯一興幸,叫做一路都回落緊,無反彈或者停滯既跡象~

升級   89.6%

開心
  • 簽到天數: 12 天

keep it up

升級   0%

難過

原帖由 Alvin 於 2010-5-17 13:36 發表
    Updated一下先~

減肥全紀錄:
    27/3   172磅
    8/4     170磅
    17/4   170磅
    25/4   168磅
    15/5   166磅

進度綬慢,尚有進步空間.....跑既量應該無問題,好足夠.
    都係食既問題,要忍口呀~!!!
    唯一興幸,叫做一 ...

Keep going!
    Diet will help.