香港長跑網  - 長跑長友

樓主: supergodz

超超題外話.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 supergodz 於 2010-1-9 09:26 發表
哈哈... 原來呢度都有咁多人養陸龜~~~ 太好喇kakakaka......

嘩嘩...9歲盾 !!盆龜啊 !!!! : p

vhtober兄咁而家你隻盾咁大隻係咪放養啊 ????
養龜龜便便都唔大問題~ d尿先大問題啊 !!!

CHING..由手掌咁大養到e+ 肥c 大隻都幾有滿足感ka~~hehe
o..至於放養e 個問題~由於家中仲有其他寶貝貓...甩毛係一個好大問題~
我就唔讚成比佢四維走..只係間唔時, 白白後行下就會..
woow..係law..如果成日放佢出來...wowo..d 尿尿咪成地都係??...
而且佢真係好鬼為食...膠拖都咬2啖...所以佢只可以住屋仔~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 supergodz 於 2010-1-11 14:01 發表
wah wah wah .....

c兄d龜龜真幸福 !!!!! 間龜屋好大好靚啊 ! 有花園架 ^^
咁多盒龜夠晒住 ~ 咁多龜龜一齊住有冇打交啊 !?! : p

x2~~簡直~花園洋房~~~
我都係上個月同佢做左個新屋仔..都唔係好大咋..希望佢都住多幾年la..
2.5' x 3'大
至於地沙呢..我用開係粟米沙..我預左佢食埋落肚~
不過ching 有咁多隻..佢地大個晒..都幾係野..次次同佢地白白..都真係慘過舉鐵~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2010-1-11 22:14 發表
我又post

CHING..你隻盾有無同佢磨手甲ka..??佢好短wor..
我隻死野.d 甲鬼死咁長.又唔肯磨..唯有間唔時去下公園行街街等佢自己搞惦law~

升級   21%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

嘿嘿....盾真係好鬼為食 ! 又八掛 ~ 咩都走去咬 !!!!
chtober屋企又貓又龜~~~ 仲有咩動物啊 ?????

仲有.... 你隻龜龜盆咁大 ~ 點算屋仔啊 ? 嘿嘿

升級   21%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2010-1-12 13:20 發表

x2~~簡直~花園洋房~~~
我都係上個月同佢做左個新屋仔..都唔係好大咋..希望佢都住多幾年la..
2.5' x 3'大
至於地沙呢..我用開係粟米沙..我預左佢食埋落肚~
不過ching 有咁多隻..佢地大個晒..都幾係野..次次同 ...

佢間豪宅黎架 !!!! 簡直係龜龜獨立屋~ 有天台既 !!!! 我家肥b同大鼻仲住緊公屋 :p
你隻龜龜咁大隻~ 食左粟米沙都唔驚~ 但太細就唔好啦~ 我而家用緊紙粒都ok !

ching d龜s 大晒又搬屋

升級   21%

該用戶從未簽到

再post !!!!! ^^

肥b做掌上壓

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

懶龜

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

嘻嘻~~~
vhtober = vv,係ctse黎架~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 woo 於 2010-1-11 07:52 發表
我都post下,自己訂做櫃,之後自己DIY龜屋,晒我唔小時間,但自己做有D滿足感!

登錄/註冊後可看大圖
" border=0>
http://widget.sli ...

睇唔到相呀~~~

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 woo 於 2010-1-11 23:07 發表
師兄,你隻大蘇養左幾多年,好重量級!

係我妹妹養...
佢養咗大概4-5年到..
開始時得一隻手掌咁大

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2010-1-12 13:24 發表

CHING..你隻盾有無同佢磨手甲ka..??佢好短wor..
我隻死野.d 甲鬼死咁長.又唔肯磨..唯有間唔時去下公園行街街等佢自己搞惦law~

無同佢磨手甲
不過我地比佢周屋爬,
可能係咁d手甲咁短

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 supergodz 於 2010-1-12 09:00 發表
大盾好型好靚仔啊 ^^  我都想知佢幾大~

佢每一日食成十蚊菜..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2010-1-12 20:57 發表

佢每一日食成十蚊菜..

我地比d c 奶更熟d 菜價~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 supergodz 於 2010-1-12 13:52 發表
嘿嘿....盾真係好鬼為食 ! 又八掛 ~ 咩都走去咬 !!!!
chtober屋企又貓又龜~~~ 仲有咩動物啊 ?????

仲有.... 你隻龜龜盆咁大 ~ 點算屋仔啊 ? 嘿嘿

hehe...我家仲有dogdog la.不過狗狗e + 唔係一齊住lu

我就大劑law...佢e+ 個屋仔就放在我書桌上..上面set 到好似組合櫃咁law....唉........而家我個書房已經係變左佢個龜房+儲物房+衣帽間~
無計la..養得佢就要比最好既佢~~~而且..佢住屋既時間一定多過我~hahha

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

師兄,你d草粒好多變粉了,小心龜龜吸入對呼吸道不好。

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

師姐,得你一個睇唔到相,哈哈

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 33# 的帖子

師姐,post 下你龜龜d環境睇下好波。

升級   0%

該用戶從未簽到

hahah...我想post 佢同貓貓一齊果d photo..不過未找到..快la 快la~

升級   100%

該用戶從未簽到

其實,我除左養陸龜,屋企仲有個20x30x40吋珊瑚缸,有無師兄/師姐又有養?

升級   100%

該用戶從未簽到

[img][/img]

登錄/註冊後可看大圖
" border=0>
我圖中這隻小盾,在上年冬天一個不小心,已經死了!!
所以養寵物前,真係要停一停,念一念!!!!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 woo 於 2010-1-13 00:47 發表

登錄/註冊後可看大圖
" border=0>
我圖中這隻小盾,在上年冬天一個不小心,已經死了!!
所以養寵物前,真係要停一停,念一念!!! ...

點解既..?
佢有意外呀?