香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Samuel
打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

9月13日

今晚同車車跑青公,由碼頭跑到酒店來回約八公里多,未跑前車車話自己跑得好慢,點知佢全程推著我跑,回程係公園界我,一路領回碼頭,真慘!
本月:91k

升級   0%

該用戶從未簽到

9月14日

今日原本打算去游水,早上遲左起床,中午雷暴又無得游,晚上遲放工又去唔到,只有上樓跑機,都只得半小時,跑約四公里多。
本月:95k

升級   36.33%

該用戶從未簽到

晶哥   開BLOG 大吉

開BLOG 請食飯 ar !!!                     

升級   0%

該用戶從未簽到

9月15日

今晚青公好熱鬧,有十幾位師兄姐一齊跑,我跑得慢,所以提早出發,Ivy唔知避乜,選左同我一齊起步,咁咪一齊囉;跑至青龍頭我要補水,就往豪景花園,出來時遇上小師妹同阿平平,我地大叫阿平等等啊!但阿平唔知係同小師好一齊太入神聽唔到,定係怕我地阻住佢,最後小師妹有回應,阿平被迫停下;然後就見到後面有位妹妹fing住馬尾以高速追近,然後過頭揚長以去,唔使講大家都估到-蕉仔,阿平把握時機,立即話蕉仔叫佢死開唔好跟著,所以佢至同小師妹一齊,又冇人叫佢解釋,都唔知佢想掩飾乜;算啦!但跟著阿平同我講,晶哥睇來好有力,應該可以跑快d喎,我念乜唔係阿平跑快d咩?明白佢話我阻住佢地,我只有盡力跑快d囉。到達兆驎應該有十七公里多。
本月:112k

升級   0%

該用戶從未簽到

咁快出左後記. 不過我諗亞平果篇都幾難寫, 因為太多情節發生了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-15 22:53 發表
今晚青公好熱鬧,有十幾位師兄姐一齊跑,我跑得慢,所以提早出發,Ivy唔知避乜,選左同我一齊起步,咁咪一齊囉;跑至青龍頭我要補水,就往豪景花園,出來時遇上小師妹同阿平平,我地大叫阿平等等啊!但阿平唔知係同小 ...

都未話你,離晒譜..撇低小師妹一個人孤苦伶仃企係路邊等你同ivy雙雙走入超市..唔知搞咩...搞左成10分鐘先走出來..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-16 00:45 發表
咁快出左後記. 不過我諗亞平果篇都幾難寫, 因為太多情節發生了

我果篇真實版本後記已完成了....

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原來晶哥有blog, 我而家先知啊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-9-16 10:18 發表
原來晶哥有blog, 我而家先知啊~~" />" />

仲要係自己個BLOG度..搏命講你D野...左一句小師妹..左一句小師妹...

升級   0%

該用戶從未簽到

9月18日

近日心身都比較疲累,昨夜未夠十一點就睡著,早上又再次遲起床,所以去到屯門又遲到十分鐘,要大家等真係唔好意思,到達後卡樂b話今日改跑tempo,b哥幾時都醒目兼體貼,見我對tempo面有難色,立即建議我以減肥為目標,所以只需慢跑兼練下上斜,見有位走,我當然樂意接受;唔記得今次係第四或五次跑麥十斜路,但前幾次都未能跑上去,心理上有點唔想跑,不停想有冇第二條路代替呢?結果想唔出,為由頂硬上,跑得幾上就幾上,開始幾步好辛苦,行兩步再跑又覺得ok,就咁慢慢地跑到頂,只是小休二分鐘便回程,回程比較悶熱,感覺非常辛苦,但最終都捱到回去,我想全程有十公里多。
晚上約佐Ivy及Carcar跑青公,原本五點,但看看那個熱辣辣太陽先生,便建議改為六點,誰知道天氣都還是那麼悶熱,加上無乜風,慢慢跑十公里都感覺辛苦。
本月132k

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-18 23:24 發表
近日心身都比較疲累,昨夜未夠十一點就睡著,早上又再次遲起床,所以去到屯門又遲到十分鐘,要大家等真係唔好意思,到達後卡樂b話今日改跑tempo,b哥幾時都醒目兼體貼,見我對tempo面有難色,立即建議我以減肥為目標 ...

怪之得小弟今午5時在青公巡左轉都見不到你地........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-18 23:24 發表 近日心身都比較疲累,昨夜未夠十一點就睡著,早上又再次遲起床,所以去到屯門又遲到十分鐘,要大家等真係唔好意思,到達後卡樂b話今日改跑tempo,b哥幾時都醒目兼體貼,見我對tempo面有難色,立即建議我以減肥為目標 ...

你早上可能都有15km ,  下午又10 km  , 真係fit 左好多的

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 73# 的帖子

其實我要記著Wong sir既提點,唔好跑到自己傷。

升級   0%

該用戶從未簽到

這個月你磅數有冇減?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 75# 的帖子

暫時未有...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-19 00:03 發表
暫時未有...

這樣真是要查找不足了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-9-18 23:24 發表
近日心身都比較疲累,昨夜未夠十一點就睡著,早上又再次遲起床,所以去到屯門又遲到十分鐘,要大家等真係唔好意思,到達後卡樂b話今日改跑tempo,b哥幾時都醒目兼體貼,見我對tempo面有難色,立即建議我以減肥為目標 ...

一日執二劑..晶哥真係好堅~

升級   36.33%

該用戶從未簽到

傻ar , 晶哥 , 多數主角都係最遲到ga ma ! 但佢會請食飯補數囉 ! 講笑 講笑 ~

磅數無變姐 ,但見你都收左身ar , 要加油哦 !

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 蕉仔 於 2010-9-20 00:06 發表

傻ar , 晶哥 , 多數主角都係最遲到ga ma ! 但佢會請食飯補數囉 ! 講笑 講笑 ~

磅數無變姐 ,但見你都收左身ar , 要加油哦 !

師姐,前幾日見倒你喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

9月22日

這星期因為落雨及工作忙,直到今天放早才有機會跑下步,不過都只係到樓上會所跑機,慢慢完成六公里便要結束,因今晚要回爸媽家做節。本月:138k