香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Bmtc

同Asics比, Mizuno係咪差到著唔過?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   74.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 TerrySze 於 21-1-2010 00:20 發表

咪精濃半馬跑快D....1:25內(男)完成就有6折啦...

升級   12.63%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-1-19 14:20 發表 美記唔差的,小弟極大部份鞋,都是美記。美記的鞋只是仲差少少,無 Asics 咁好而已。
    Kenneth Ching,CU83 Ching小弟著開Adi,不過一直喺度望哽M記同埋Asics。但系始終唔明同M記的Spacer AR、Idaten 5、Aero8同埋Rider 13呢4款鞋相對應嘅Asics,喺邊幾款型號,方便嘅話請賜教!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-1-21 00:20 發表

咪精濃半馬跑快D....1:25內(男)完成就有6折啦...

1:25 唔係跑快 "D" , 跑到嘔都跑唔到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

咁不如調轉頭問: Asics 點好呢?   我一向都著開味精濃, 昨日係Sogo望左一陣, 見Asics最平個對都要七百幾.  係咪真係值呢?  咁係跑得快D定係保護好D?  如果真係咁好, 想忍痛買一對試下.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunshine 於 2010-1-21 00:05 發表
    有六折都超級斷碼,都唔洗諗咁滯

咁得七折...八折.. 唉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-27 11:19 發表

1:25 唔係跑快 "D" , 跑到嘔都跑唔到

呢個時間可能小弟此生都去唔到... (未跑過半馬比賽, 自己跑相約距離做1:5x)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2010-1-27 11:35 發表
    咁不如調轉頭問: Asics 點好呢?  " />" /> 我一向都著開味精濃, 昨日係Sogo望左一陣, 見Asics最平個對都要七百幾.  係咪真係值呢?  咁係跑得快D定係保護好D?  如果真係咁好, 想忍痛買一對試下.

平有平既好, 貴有貴既好

唔通RBK同NB就唔著得咩講真

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 25# 的帖子

我都是最近一月多才買了一對asics Gel Feahter,我以前都有著味精aero同spacer,Spacer唔係咁o岩我,跑得奈會腳痛,而aero好好,包得隻腳好貼,感覺保護好又可以跑得下,但我試 asics Gel Feather 後覺得好輕身,感覺前掌鞋底同鞋跟位被震好好,所以買了,9折$7xx,試跑幾課後,感覺比Aero更加好。

當然每對鞋都要自己著過跑過先知適唔適合自己,例如自己不嬲都著開厚低保護好的鞋,未著過薄低,而又走去買對Asics SortiMagic 款,我相信你一定話Asics唔好著。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2010-1-27 11:35 發表
    咁不如調轉頭問: Asics 點好呢?  " />" /> 我一向都著開味精濃, 昨日係Sogo望左一陣, 見Asics最平個對都要七百幾.  係咪真係值呢?  咁係跑得快D定係保護好D?  如果真係咁好, 想忍痛買一對試下.

打個比喻..
    一個<名牌><靚>手袋都好貴..咁點解都有咁多人用呢 ?
    係未真係值呢? 難道真係耐用 d... 裝得多野 d ?
    貴價與否..見人見智... 一個唔知幾多萬元<名牌><靚>手袋覺得好抵買大有人在...
    有人覺得百多元一個袋都已經覺得夠用

如果對鞋樣靚..自己又覺得舒服... 合晒自己心意.. 做咩要其他人推介才買呢?
    如果對鞋樣靚又平... 對我覺得個底太硬令我足弓唔舒服.. 唔通人人話佢好我就要買?

升級   74.6%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 27-1-2010 12:53 發表

打個比喻..
    一個手袋都好貴..咁點解都有咁多人用呢 ?
    係未真係值呢? 難道真係耐用 d... 裝得多野 d ?
    貴價與否..見人見智... 一個唔知幾多萬元手袋覺得好抵買大有人在...
    有人覺得百多元一個袋都已經覺得夠用 ...

有道理....正如....
    有人買LV,想行出黎威d,但搞到日日挨面包....
    有人寧願買貴鞋著,多d人望,但搞到自己腳痛....

錢可以花,但絕對唔可以花錢買難受 .....

升級   0%

開心

原帖由 司機 於 2010-1-27 13:03 發表

agree...........

升級   7.8%

開心
  • 簽到天數: 52 天

原帖由 司機 於 2010-1-27 13:03 發表

Agree x2

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-1-19 14:52 發表
    Asics 係好,但 Mizuno 都唔差,
    甚至國產既 多威 我都著緊,
    每隻牌子既鞋當然有分別,
    但無話差到著唔過,
    主要係睇每個人係咪適合!
    我平時練習就著 Mizuno 或 多威,
    比賽就著 Asics!

多謝指教

升級   28.6%

該用戶從未簽到

係囉...我係見到asics真係好貴...自己又用開mizuno...所以咪問下大家.............

升級   12.11%

該用戶從未簽到

係呀真係差到著唔過,唔好買呀。

升級   20%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

世界紀錄保持者著Adidas, 香港蔡達明著NEW BALANCE( 贊助), 只要對鞋避震好又啱自己。功欲善其事,係要必先利其器,但我本人承認自己買鞋多少因為款式同虛榮,最重要都練習! p.s. 外國人多數著Asics係因為外國人身重,Asics避震造得襟些。