香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: odinmusashi
打印 上一主題 下一主題

Mizuno Aero8 Vs Idaten5

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

Thanks for your opinion.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-1-22 12:31 發表
我I係列3,4,5都著過,出I3個陣有兩種底可以選擇,一種跑TRACK好啲,一種跑街,當時著過唔錯,之後買I4發覺鞋面設計同3唔同咗,鞋底亦只有一種,感覺無I3咁好,鞋頭亦比較易變形,因為我腳大,近黎買埋I5 ...

我都係 I 係 FANS, 請有獨鍾, 會繼續買繼續著, 我覺得好好著呀

a係無著過, 俾唔到意見

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-1-22 13:37 發表
如果你係跑全馬,我諗i5會好啲,spacer挨20k都非常炆水.......

有人好似想著對 士卑沙 黎跑FM WO

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-1-22 13:37 發表
如果你係跑全馬,我諗i5會好啲,spacer挨20k都非常炆水.......

小弟最多只能跑半馬距離

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 sunshine 於 2010-1-21 22:38 發表

這幅圖會比較清楚:
    A.抓地重視、B.速度重視、C.穩定性重視
    其實不難理解,主要是鞋底和地的接觸點設計,接觸面多抓地能力自然好,
    還有鞋的厚度物料及科技研發等,至於科技研發問題當然不曉了。

http://www.fu ...

圖中藍色中間下面果對貼帶....好正, 小弟好似未見過....
    請問師兄有關資料.

升級   57.89%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2010-1-23 01:59 發表

圖中藍色中間下面果對貼帶....好正, 小弟好似未見過....
    請問師兄有關資料.

柔詠ching,我看到資料這些鞋款樣式全是可以自由配搭及組合:

http://allabout.co.jp/sports/jogging/closeup/CU20090805A/index3.htm
    [url=http://www.zentan.co.jp/webshop/item/running/shoes/mizuno/order/8SQ2.htm]http://www.zentan.co.jp/webshop/item/running/shoes/mizuno/order/8SQ2.htm[/url]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2010-1-23 01:59 發表

請問師兄有關資料.

柔詠ching 你除左美記同老虎仲著過咩鞋? 以我所知 你係超級老虎fans

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2010-1-25 13:35 發表

柔詠ching 你除左美記同老虎仲著過咩鞋? 以我所知 你係超級老虎fans

另有一對"3間"...cs...
    小弟唔係超級fans...

升級   0%

開心

可惜香港無得錦配搭....