香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: elfwalter

廈門馬拉松集體作弊造假

升級   21.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 wewahaha 於 2010-2-3 07:57 發表

冇計,你估咁跑可以搵到幾多錢,
    背後故事可能係搵錢開飯交租同交學費,
    飽暖思淫慾的我們又豈會為雞碎咁多去跑,
    買對跑鞋兼靚靚背心都唔止呢個數啦。

奧運冠軍為虛名為更好既物質食禁藥會否更可惜?

你自己喜歡思淫慾唔代人人都係.
    每人跑步的目的都可以唔同,需則未必一定很高尚但無你想得咁膚淺.
    作弊就係錯事,佢地咁做就係將一個國際性的賽事變為國際笑話,這是為可悶,
    搵食有好多正途方法,但如人人都用搵錢作為籍口去做任何壞事,世界就一定大亂.

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 KKF 於 2010-2-4 11:33 發表

你自己喜歡思淫慾唔代人人都係.
    每人跑步的目的都可以唔同,需則未必一定很高尚但無你想得咁膚淺.
    作弊就係錯事,佢地咁做就係將一個國際性的賽事變為國際笑話,這是為可悶,
    搵食有好多正途方法,但如人人都用搵 ...

我唔相信呢個世界有聖人,所以每人皆有性(淫)慾,
    飽暖思淫慾亦係好正常不過,所以無論你copy多少次
    highlight多少次放大幾多倍我都唔會收返"我們"呢兩
    個字,大聲唔代表一定正確。

作弊係錯事,我冇講過唔係錯事,我只係講背後可能出
    現既故事,做錯事背後既動機同原因,所以你無論放大
    幾多倍highlight乜野色亦都係冇意義。

不過話說回來,就算作弊亦未必係錯事,正如謊話亦有
    善意和惡意之分,雖則未必一定適合呢個個案,所以你
    刻意將"作弊係錯事"放大highlight成紅色使之成為無可
    討論既餘地似乎不甚客觀。

升級   21.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 wewahaha 於 2010-2-4 12:21 發表

我唔相信呢個世界有聖人,所以每人皆有性(淫)慾,
    飽暖思淫慾亦係好正常不過,所以無論你copy多少次
    highlight多少次放大幾多倍我都唔會收返"我們"呢兩
    個字,大聲唔代表一定正確

作弊係錯事我冇講過唔係錯事,我只係講背後可能出
    現既故事,做錯事背後既動機同原因,所以你無論放大
    幾多倍highlight乜野色亦都係冇意義。

不過話說回來,就算作弊亦未必係錯事,正如謊話亦有
    善意和惡意之分,雖則未必一定適合呢個個案,所以你
    刻意將"作弊係錯事"放大highlight成紅色使之成為無可
    討論既餘地似乎不甚客觀