香港長跑網  - 長跑長友

樓主: loudspeaker
打印 上一主題 下一主題

" 鉄人戰 衣"(交收安排 留意# 1)19.5.2010

升級   21.55%

該用戶從未簽到

細聲d講....  如果一大log 做, 我上次順手做左世上只得一條既3鐵褲....shi....就係大頭相果張. 一次過落order, 我估都可以customize 其他野.

升級   66.67%

該用戶從未簽到

我同loud ching 講左,我都想放我公司logo
現在design 中, 有無ching 可以幫到手,bc i m a 電腦白痴

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:21 發表
馬王兄係咪好抗拒"火燒後欄"呢?我個人覺得幾有趣喎~~" />" />

我就希望設計上除左"現代設計"既顏色外唔好大改,不過都希望迎合番主流意見,大家可以俾多D 意見,最好儘快,因為仲要安排試衫,而製作需要4星期,我諗 ...

唔係,我第一眼睇都好鍾意,好型

不過設計既野唔係話咁簡單,除了講求美觀/得意有趣之外,都要諗下著出黎既實際效果係點

以我所知Titan果件鐵人衫係Jason設計的,可以叫佢俾d意見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:24 發表

係呀~~如果大家搵到靚既3T suit 可以貼上黎參考下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-28 14:17 發表
Logo 多,花lee 6,似賽車,先g正

我都鍾意件衫著出黎夠悅目,我既意思係唔想d logo搶過個名,唔係既話印名就無意思

呢個當然非一個簡單任務,都係要靠大家好好咁解決每一個細節

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-1-28 14:40 發表
細聲d講....  如果一大log 做, 我上次順手做左世上只得一條既3鐵褲....shi....就係大頭相果張. 一次過落order, 我估都可以customize 其他野.

係?咁我都要諗諗佢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-28 16:32 發表
現在design 中, 有無ching 可以幫到手,bc i m a 電腦白痴

琴晚我都聽loud兄講過,加上佢話佢前公司都應該會有贊助&想印logo (logo數目so far已經唔少),所以d logo印晒晌一個部位的話未必會夠位....

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-1-28 16:36 發表

阿ricco果件都有我做緊間公司名係度.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-1-28 16:34 發表

查實我地果件同titan 果件既cutting 係一模一樣既係咪??

如果參考番其他衫我地應該番留心口位加自己名,但唔係個個有名,如果留得太多classic 版會唔會唔好睇呢??

至於logo 擺位,Kit 兄話會聽馬王意見唔好放咁齊會好睇D,另外腰同大脾都有"longrun.com"字樣又真係好似多左,Kit 兄可以是旦唔要一組用黎放logo~~

睇你發揮啦Kit 兄,辛苦晒~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 28/1/2010 14:40 發表

我有興趣!

升級   93.68%

該用戶從未簽到

回復 71# 的帖子

TITAN果件好似沒pad的 ,應該唔同瓜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 19:00 發表

查實我地果件同titan 果件既cutting 係一模一樣既係咪??

如果參考番其他衫我地應該番留心口位加自己名,但唔係個個有名,如果留得太多classic 版會唔會唔好睇呢??

至於logo 擺位,Kit 兄話會聽馬王意見唔好放 ...

要考下阿傑既功力

照計個牌子既cutting應該統一晒,不過可以托loud兄打電話去問一問~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-1-28 22:06 發表
TITAN果件好似沒pad的 ,應該唔同瓜

至於pad,loud兄話可以加,可以唔加,照計cutting上唔會有太大分別

升級   52.3%

該用戶從未簽到

小小意見...

Titan果件同Elite版係同一果cutting, 而Classic版就唔同, 埋論上設計都唔同, 不過Champion-sys會幫手係電腦上汁番, 等兩者出來效果相約

Titan果件係無pad既, 其實有冇pad係玩OD或以下距離分別唔太大, 反而操練時更有需要(個人覺得啦)

Graphic design方面各人有喜好, 不過d logo盡量唔好疊住d夾口位, 否則會無咁好睇
Logo唔使太習中, 平d影相都有好多角度影到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2010-1-28 16:32 發表

你想點幫手? 係放果logo落去, 定design個logo.... 如果係前者, send果logo比我啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-1-28 11:19 發表
人工智能

1. Loudspeaker ( Elite 版 , 訂金 HKD 500.00) 未付
2. 上水馬王 (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 未付
3. 花子阿DEE (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
4. Kopo1128 ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未 ...

唔好意思 , 報錯料俾大家慾訂 Elite 版既 chings and ctses,
問過 Wilson 兄 , 原來印名後 , 件衫便要正價即 USD 150.00
沒有折扣 , 因為要一件一件印 , 所以扣除 贊肋費 , 雖然少過 USD 150,
但可能貴左 少少 ,

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-1-28 22:51 發表
小小意見...

Titan果件同Elite版係同一果cutting, 而Classic版就唔同, 埋論上設計都唔同, 不過Champion-sys會幫手係電腦上汁番, 等兩者出來效果相約

Titan果件係無pad既, 其實有冇pad係玩OD或以下距離分別唔太 ...

orce ching 所講一樣, 尋日當我想將 Elite 版 copy 去 classic 版個artwork 時便出現問題
兩款 cutting 其實都差幾遠下。

所以 Loud 兄可否幫手問問, 如果我地只俾一個 版本 ga artwork, 佢地係咪可以做到 elite and classic 兩款?
即係好似依家咁, 我只做 Elite 款, 而佢地可否以 Elite 款ga design 做藍本做埋 classic 款出黎呢?

個design 我會再執一執盡量做到 就算cutting 唔同都差唔多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:24 發表

係呀~~如果大家搵到靚既3T suit 可以貼上黎參考下~~

FYR...

http://www.champ-sys.net/sponsor.jsp