香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 狗哥
打印 上一主題 下一主題

男人老狗攪攪陣 之 歲晚標尾會

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomcat 於 2010-2-6 22:47 發表
更正

狗哥ching:
預我呀!
冇報今年渣馬(末夠班,剛夠氣跑完半馬),
來個歲晚收爐長課,能與一班人跑+吹水會很開心.
初二再開操又一條友.

tomcat 師兄歡迎歡迎~ 跑+食+吹水 爽呀

升級   0%

該用戶從未簽到

約跑目的:  就28/2渣馬前攪攪陣走多次長課~

日期: 除夕(13/2)
時間: 8:45 AM 集合(大埔墟火車站)
       9:00 AM (儲物 - 火車站附近大埔墟體育館)
       9:15-30 AM 起步 (大埔體育館 jog 去元洲仔公園及拉根出發)

路線圖: (嗚謝小強提供路線圖)
http://www.mapmyrun.com/route/hk/Tai%20Po/746126526177742035

短腳組: 元洲仔 > 科學園
折返 > 海濱折返> 元洲仔 ~12k (99%平路)
中腳組: 元洲仔 > 科學園
折返 > 三門仔/大尾篤青協折返 > 元洲仔 ~20-28k (90%平路 / 10%小斜)
長腳組:
元洲仔 > 科學園折返 > 大尾篤壩尾折返 > 元洲仔 ~32.5k (90%平路 / 10%小斜)
超長腳組: 元洲仔 > 沙田雙子橋折返 > 大尾篤壩尾折返 > 元洲仔 ~38k (90%平路 / 10%小斜)

蒲頭人仕: (歡迎各區跑友參與)

1. 狗 (沒有腳)
2. 達達 (中腳) 報住先
3. 小強 (跛腳組&未婚人士) ~~~ 十分歡迎早一日派利是 ~~~
4. 天鬼(男人老狗攪攪陣...即係有我份啦)

5. 肥脾 (中、長腳)
6. Kito (中腳, 得返兩三個星期唔跑咁長喇)
7. kofelix (超長腳,諗住用黎做最後一次長課;同埋好想識多d跑友~)
8. 亞聰 (中or長腳)
9. kf (長慢腳組)
10. hkyen (長短腳-心情影響距離)
11. tomcat (慢中腳組)

12.
13.
14.
15.

~~~ 跑後齊齊食晏特訓醫肚(地點待定) ~~~
~~~ 十分歡迎早一日派利是 ~~~

溫馨提示:
~ 沒有速度限制,自由發揮;

~ 不設里數牌;
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身;
~ 安全最一, 尤其大部份是於單車徑上跑,請小心車輛,及與踩單車人仕大家互相禮讓
~ 中途補水地點: 1.元洲仔公園/2.汀角路士多/3.大尾篤青協士多, 有需要自行安排帶備適量食水跟身;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步跑友(新手可隨意回程), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責

升級   4.75%

該用戶從未簽到

9:15-30 AM 起步 (大埔體育館 jog 去元洲仔公園及拉根出發)

http://www.mapmyrun.com/route/hk/Tai%20Po/746126526177742035

短腳組: 元洲仔 > 科學園折返 > 海濱折返> 元洲仔 ~12k (99%平路)
中腳組: 元洲仔 > 科學園折返 > 三門仔/大尾篤青協折返 > 元洲仔 ~20-28k (90%平路 / 10%小斜)
長腳組: 元洲仔 > 科學園折返 > 大尾篤壩尾折返 > 元洲仔 ~32.5k (90%平路 / 10%小斜)
超長腳組: 元洲仔 > 沙田雙子橋折返 > 大尾篤壩尾折返 > 元洲仔 ~38k (90%平路 / 10%小斜)

1. 狗 (沒有腳)
3. 小強 (跛腳組&未婚人士) ~~~ 十分歡迎早一日派利是 ~~~
7. kofelix (超長腳,諗住用黎做最後一次長課;同埋好想識多d跑友~)
12. bello (慢中腳組) thanks 狗師兄!
13.
14.
15.

溫馨提示:

~ 不設里數牌;
~ 安全最一, 尤其大部份是於單車徑上跑,請小心車輛,及與踩單車人仕大家互相禮讓
~ 中途補水地點: 1.元洲仔公園/2.汀角路士多/3.大尾篤青協士多, 有需要自行安排帶備適量食水跟身;

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步跑友(新手可隨意回程), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

升級   0%

該用戶從未簽到

短腳組: 元洲仔 > 科學園
折返 > 海濱折返> 元洲仔 ~12k (99%平路)
中腳組: 元洲仔 > 科學園
折返 > 三門仔/大尾篤青協折返 > 元洲仔 ~20-28k (90%平路 / 10%小斜)
長腳組:
元洲仔 > 科學園折返 > 大尾篤壩尾折返 > 元洲仔 ~32.5k (90%平路 / 10%小斜)

1. 狗 (沒有腳)

12. bello (慢中腳組)
13.
14.
15.

溫馨提示:
~ 根據天氣先生同小姐既溫提,星期六可能要 "相撕瘋語中" 唯有望天公做美...

~ 不設里數牌;

警告及聲明

升級   0%

該用戶從未簽到

9/2
(星期二)
10/2
(星期三)
11/2
(星期四)
12/2
(星期五)
13/2
(星期六)
14/2
(星期日)
15/2
(星期一)
天氣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
部 分 時 間 天 色 明 朗 , 初 時 有 雨 及 霧 。 短 暫 時 間 有 陽 光 。 部 分 時 間 有 陽 光 。 多 雲 有 雨 , 天 氣 轉 涼 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 多 雲 有 雨 。
東 南 風 3 級 。 南 風 3 級 。 南 風 2 至 3 級 。 微 風 2 級 , 漸 轉 北 至 東 北 風 5 級 。 東 至 東 北 風 5 級 , 離 岸 間 中 6 級 。 東 至 東 北 風 4 至 5 級 。 北 至 東 北 風 5 級 。
溫度(oC)1823212421251522141715181417
相對濕度(%)75 至 9575 至 9575 至 9080 至 9575 至 9075 至 9080 至 95

升級   17.15%

該用戶從未簽到

1. 狗 (沒有腳)
13. rico (長or超長腳)
14.
15.

升級   3%

該用戶從未簽到

請問狗哥,活動是否風雨不改?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

落雨我好大機會縮沙............. 我怕病呀, 病左就大鑊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2010-2-8 20:09 發表
請問狗哥,活動是否風雨不改?

聰兄問得好~
如果係毛毛細雨,我應該都會走個中腳...

當然,大家要錫住自己身體,一個唔覺意賴野就唔抵~ 所以有雨而唔跑係絕對係明智既決定。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-8 22:45 發表
落雨我好大機會縮沙............. 我怕病呀, 病左就大鑊

唔驚喎~~我地有狗哥既溫馨陪跑....無事既(應該)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-2-8 23:35 發表

咁多麻甩佬,我陪唔晒架播

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-2-8 23:40 發表

咁多麻甩佬,我陪唔晒架播hgjD115" />" />hj

走多幾轉囉....你一定得既....最多咪

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-2-8 23:42 發表

走多幾轉囉....你一定得既....最多咪

好啦~ 我一於係元洲仔企定定招呼大家

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-2-8 23:35 發表

以小弟速度, 跟唔到狗哥WO

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-2-8 23:44 發表

好啦~ 我一於係元洲仔企定定招呼大家

有冇蕉同雪梨架??

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-2-8 23:49 發表

有冇蕉同雪梨架??

有無朱古力架??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-8 23:53 發表

有無朱古力架??

有呀~~上次有朱古力同糖

升級   0%

該用戶從未簽到

引用:
原帖由 kito807 於 2010-2-8 23:53 發表

有無朱古力架??

有呀~~上次有朱古力同糖

咁即係叫我做流動小販,一定老友價係元洲仔擺賣

升級   100%

該用戶從未簽到

1. 狗 (沒有腳)
13. rico (長or超長腳)
14. mill (中腳)搵人照住我, (我怕蕩失路)你地跑得太快了.
15. 阿深 (天鬼fd)(短慢腳...因要返工,所以會早走)

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-2-9 00:04 發表 咁即係叫我做流動小販,一定老友價係元洲仔擺賣

細路,同阿叔搶生意!!!