香港長跑網  - 長跑長友

原來都唔少網友都在南區跑.

關閉 [複製鏈接]

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

上星期初病到死,好彩週末好番,可以跑步,平時一直都跑開同一路線,(薄枎林-田灣-香港仔-黃竹坑-淺水-深水-赤柱-來回)都唔多覺有長跑網網友跑,上星期終於買了件長跑網衫,第一次著出門跑。點知沿途有幾位師兄上前打招呼! 星期日跑只一條線(薄枎林-西環來回),一樣有師兄/師姐打招呼原來都唔少網友都在南區跑.

升級   3%

該用戶從未簽到

hello~slauhk ching,
    我都係南區友,平時都有跑(香港仔-黃竹坑-淺水-深水)
    有機會見到你打聲招呼先

ps 不過我只在比賽或約跑才著網衫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2010-2-6 00:10 發表
    上星期初病到死,好彩週末好番,可以跑步,平時一直都跑開同一路線,(薄枎林-田灣-香港仔-黃竹坑-淺水-深水-赤柱-來回)都唔多覺有長跑網網友跑,上星期終於買了件長跑網衫,第一次著出門跑。點知沿途有幾位師兄上前打招呼! ...

呢段路想跑但未跑過...搵次你帶路一齊跑下.

升級   58%

該用戶從未簽到

我今日跑 海怡-黃竹坑-深水-淺水-南灣-來回,
    都見個好多師兄師姊,不過係排多左,渣馬效應卦?

今日我都係著左網衫跑,途中遇到一個撞衫,大家打左招呼。
    不過平時我見跑友都會打招呼既。

我都好想試下面條路線,去赤柱一段點跑要同巴士爭路。
    黃竹坑-淺水-深水-赤柱-來回

升級   58.67%

擦汗

[quote]原帖由 checkie 於 2010-2-6 13:12 發表
    我今日跑 海怡-黃竹坑-深水-淺水-南灣-來回,
    都見個好多師兄師姊,不過係排多左,渣馬效應卦?

今日我都係著左網衫跑,途中遇到一個撞衫,大家打左招呼。
    不過平時我見跑友都會打招呼既。
    我都好想試下面條路線,去赤柱一段點跑要同巴士爭路。
    黃竹坑-淺水-深水-赤柱-來回[quote]

今天早上我都有著網衫跑(背心),回程時在深水-見到個著網t衫跑
    另外,去赤柱一段唔需要一定行那車路.可能有3條路行
    a.山路(行山路段之前半跑半行試過,練越野賽一流)
    b.車路
    c.入中灣前有一痳石小徑(赫蘭路)跑上去(我現時跑之一段)
    你可以參考我以下練習用之links:
    http://www.gmap-pedometer.com/?r=3458099
    sl

升級   58%

該用戶從未簽到

&ptid
    原帖由 slauhk 於 2010-2-6 14:50 發表 [quote]原帖由 checkie 於 2010-2-6 13:12 發表

登錄/註冊後可看大圖
    我今日跑 海怡-黃竹坑-深水-淺水-南灣-來回,都見個好多師兄師姊,不過係排多左,渣馬效應卦?今日我都係 ...

原來係師兄!

多謝提供路線,咁你厘條路來回有幾遠?

升級   58.67%

擦汗

the above route is should be 27.6463k

原帖由 checkie 於 2010-2-6 15:13 發表
    &ptid

原來係師兄!

多謝提供路線,咁你厘條路來回有幾遠?

升級   58%

該用戶從未簽到

&ptid
    原帖由 slauhk 於 2010-2-6 18:20 發表 the above route is should be 27.6463k

聽曰要跑32k,仲要跑多5k上赤柱監獄差不多掛?

升級   46.67%

該用戶從未簽到

今朝跑海怡-黃竹坑-深水-淺水-南灣-來回,成街都係跑友,好熱鬧!當中見到個穿長跑網衫,唔知係邊個?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 philomena 於 2010-2-13 14:26 發表
    今朝跑海怡-黃竹坑-深水-淺水-南灣-來回,成街都係跑友,好熱鬧!當中見到個穿長跑網衫,唔知係邊個?

我同位朋友今朝都係跑呢段,

佢穿長跑網衫+長tight,

回程遇見另一位師兄, 穿長跑網衫+短褲+太陽眼鏡.

打咗個招呼...不過唔記得個名

升級   58.67%

擦汗

原帖由 onon 於 2010-2-13 17:53 發表

我同位朋友今朝都係跑呢段,

佢穿長跑網衫+長tight,

回程遇見另一位師兄, 穿長跑網衫+短褲+太陽眼鏡.

打咗個招呼...不過唔記得個名

今朝我有跑長跑網衫+4/3長tight+太陽眼鏡不過我跑(薄枎林-田灣-香港仔-黃竹坑-淺水-深水-赤柱-來回)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

祝捷會籌備小組向長跑網仝人拜年

祝各跑友
    虎年進步,長跑長有

若大家過年收到一些禮物,適合作祝捷會的抽獎,歡迎向各祝捷會籌備小組人員聯絡,謝謝

升級   23.75%

無聊

南區不嬲環境都好好架,跑步5錯架.