香港長跑網  - 長跑長友

有關Adidas跑鞋

升級   41.58%

該用戶從未簽到

大家好
小弟近期想試下adidas既跑鞋
咁睇左d post話Adidas AdiZERO Adios呢對ok
咁其他既型號又如何呢?
想知道多方面知識
例如:boston同tempo

講下自己需求先
練習為主,跑街,輕同要夠一定緩震
麻煩大家

升級   12.63%

該用戶從未簽到

推薦Boston同埋Mana

我岩岩買咗兩對Adi。買啯時當時試過Adio,但喺覺得呢一對鞋比較修身,唔咹我腳型。
我買嘅一對喺新版嘅Boston,螢光色,好靚;一對喺08年版嘅mana,紅色。
兩相比較:
Boston唔算輕,單鞋274g,保護性較好,適合訓練同埋跑街用;Mana好輕,我睇10年版的資料,單鞋202g,比較合適比賽,我著咗試過60KM,很舒服,
只是有兩點不足:
一、足弓初的硬質支撐塑膠做得太厚,跑步的時候會撞擊磨擦地面
二、鞋底不防水,地面有水就打滑,我打算用來跑港馬,有啲驚落雨。
Mana嘅09年和10年版我亦都試咗,但喺無知點解,鞋面太低,穿入去都有啲困難,呢對08版嘅Mana喺被我撞到。不過,Adio是Adi新推出嘅比賽用鞋,藍色,好靚,縱更加輕過Mana。同Tempo、Boston功能有啲唔同。
建議你先自己定位好準備買何種類型嘅鞋,再去搵鞋。
希望以上資料能幫到你

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Just bought a pair of Boston for training & LSD. After an hour run, feel so good.

升級   41.58%

該用戶從未簽到

thanks ching
i have buy tempo
this model ok ??
also boston i think is ok
but the colour not good for me^^"

升級   0.67%

該用戶從未簽到

Adios同pro都係跑比賽,練習買返mana,Boston,ace同tempo會好d

升級   0%

該用戶從未簽到

請問adidas
1) ace 是否 cs 的改版 ?
2) Adios 是否 lt  的改版 ?

3) 不知 mana ,Boston,ace, kaha 同tempo 五者的保護性如何比較 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-4-11 19:39 發表

練習唔係supernova glide同adistar好d咩

因為貴, 性價比吾高

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-4-11 19:49 發表

因為貴, 性價比吾高

又真係幾貴既. 如果3/400元就話姐