香港長跑網  - 長跑長友

敗家一覽

升級   81%

該用戶從未簽到

前幾日得閒,影低左我敗家o既證據…

好在屋企人睇唔到…哈哈

Mizuno Wave Rider 10 (Long Run)

Mizuno Wave Rider 10 (Long Run)

Mizuno Wave Spacer RX-3 (跑track用)

Mizuno Wave Spacer RX-3 (跑track用)

Wave Spacer RX-3 (跑track用)

Wave Spacer RX-3 (跑track用)

NIKE Katana Cage III (跑tempo)

Asics Skysensor (一流半馬鞋, 而家跑長課用)

Asics Skysensor (一流半馬鞋, 而家跑長課用)

Skysensor 鞋底 (玩左250km左右)

Skysensor 鞋底 (玩左250km左右)

Mizuno Wave Wing (香港無售)

Asics Hyrite (極輕比賽鞋)

Mizuno Wave Curise (Japan) - 跑過一次5000m咁大把

Mizuno Wave Curise (Japan) - 跑過一次5000m咁大把

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

厚o既鞋我真係唔多,舊年買o既wave rider都係試下先…不過都叫感覺良好,但係一快就好辛苦,好似踩上棉花咁…

另外,Katana Cage 對我黎講已經係算比較厚﹙因為我比較輕 - 136lb﹚

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

都唔係架,我個跑會仲有個睇下黎大隻過我,但係唔夠130lb o既人,佢全馬跑under 2:40…
我要減o既仲有得減架

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

千祈唔好咁講,我只係回應點解我全部鞋都好似係薄底鞋,跑步個好處係永遠有人快過你,你唔係一定要比人快,而係要快過自己…豐檢由人

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

好彩我跑咁耐膝頭都無事,最多都係小腿攰或者傷…
可能我自己打開籃球,大腿比較強,所以都會對膝頭有幫助…
順帶一提,如果你傷過膝頭﹙就重未傷過都好﹚,第一樣要做o既係要強化大腿四頭肌,佢可以幫你吸震避免受傷…

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 26/5/2008 16:29 發表
睇來我要減多幾十磅先得!     對比你地好似隻豬在跑道慢跑. 好自悲架! " />

唔好咁講,體型係因人而異,無話邊個好,邊個唔好嘅。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 26/5/2008 17:34 發表
米拿兄, 你就好啦. 我都仲意打籃球, 幾時打返場?
我都算大腳肌肉發達, 但發現每次加速後, 右膝的忍帶都會赤痛.
今晚或者要去睇下鐵打先得.jgh" />jg" />

我之前都有膝頭痛,老婆唔知係邊度買咗個幾十皮嘅portable按摩機,每日按吓,跟住搽番啲止痛膏,過咗一排,有所改善。痛少好多。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 26/5/2008 15:11 發表
前幾日得閒,影低左我敗家o既證據…

好在屋企人睇唔到…哈哈

ching, 你點樣收埋啲鞋而唔俾屋企人知?教吓小弟,以避大人乍形。

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-5-26 17:53 發表

ching, 你點樣收埋啲鞋而唔俾屋企人知?教吓小弟,以避大人乍形。

鞋一開左就收唔埋…不過有時對鞋值幾錢就可以調整下o既…

我多數都係即時同佢打個5折…哈哈…

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

另一個好地方, 就係放係公司, 大人唔會上到黎捉姦既地方. 至於報價打折唔係好掂, 大人間唔中都會一齊行街買野, 佢地對價錢好敏感, 老點唔倒佢地.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

我就唔得喇…因為跑完點都要帶情婦番屋企,又唔捨得焗親佢,總會被補…

香港買o既佢信,但係去日本買o個d就走唔甩﹙因為一齊去嘛﹚

升級   0%

該用戶從未簽到

我相信大人會體諒我們, 以鞋數量計...她們一定比我們多. 

相比其他發橈玩意, 跑步都唔算好敗家. 

*同時有幾樣玩意另計

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 17# 的帖子

日本....尼個地方又愛又恨, 佢地太多優良既物產, 點解中國同香港幫人做咁多OEM, 又唔做好D自己既品牌...Asics, Mizuno, Seiko, Casio...

升級   100%

該用戶從未簽到