香港長跑網  - 長跑長友

樓主: derek_cat
打印 上一主題 下一主題

2010黄河口--东营马拉松

升級   21.4%

該用戶從未簽到

唔該亮哥同皇上
仲有團體票由香港出發到濟南,跟著青島返香港或濟南返香港,票價大約hkd1,400 + 稅hkd400 = 大約hkd1,800,(10張)不過就要大家同一時間去,同一時間返,不得更改!至於航班時間我寫左糸公司,星期一我再上來

升級   21.4%

該用戶從未簽到

山東航空2月開通濟南去青島往返,只糸2,3個鐘行程,慳左d時間可以去玩

升級   0%

該用戶從未簽到

問題係閣下有幾多日假期?
Lorena話囉左14-18May假,得果五日點夠玩咁多地方? 濟南去青島咁都要飛2,3個鐘? 唔係嘛?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sealion 於 2010-3-20 23:45 發表
唔該亮哥同皇上
仲有團體票由香港出發到濟南,跟著青島返香港或濟南返香港,票價大約hkd1,400 + 稅hkd400 = 大約hkd1,800,(10張)不過就要大家同一時間去,同一時間返,不得更改!至於航班時間我寫左糸公司,星期一我再上來

謝謝閣下資料,我們會參考的了,這種團體票要大家同一時間去,同一時間返,不得更改!所以有d唔方便,好似Lorena請假是14May,大伙兒是13May上去的,問題就黎了!

升級   21.4%

該用戶從未簽到

http://www.shandongair.com.cn/c/ ... 843&version=1.0

假期日子請左可以改的姐.問題糸大家的時間糸點?做過小小統計,有10人可同一時間去,同一時間返,米可以買團票啦.如果唔得就算啦
最要緊糸平

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sealion 於 2010-3-21 00:13 發表
http://www.shandongair.com.cn/c/journal_articles/view_article_content?groupId=11207&articleId=84843&version=1.0

假期日子請左可以改的姐.問題糸大家的時間糸點?做過小小統計,有10人可同一時間去,同一時間返,米可以買團票啦.如果唔得就算啦
最要緊糸平

閣下條link係講由青島去濟寧及烏魯木齊,不是濟南,請留意!

我們會以平價為考慮點,其次是整體性一齊出發一齊回程,以便安排巴士接駁,極之唔希望打散,10個人買平價機票又一批,另一個人話自己在網上買到更平既機票又自己一個人去?

閣下的資料會作為參考,謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

濟寧市距離濟南好遠的,請參看以下地圖。

登錄/註冊後可看大圖

升級   21.4%

該用戶從未簽到

空歡喜一場 .哈哈!唔該亮哥
咁有糸!如果你機票有確實價錢,請告知啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sealion 於 2010-3-21 23:05 發表
空歡喜一場 .哈哈!唔該亮哥
咁有糸!如果你機票有確實價錢,請告知啦.

這個問題,我們會密切注視架啦! 一有平機票就訂佢! (通常在出發前40日才有)

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

2010黃河口國際馬拉松賽
    已成功報名名單﹕
    1. 零下十度                   (女子半馬)
    2. 肥比                          (女子半馬)
    3. running_sue           (女子半馬)
    4. Allanccl's friend廖  (女子半馬)
    5. Lorena                     (女子半馬)
    6. Sealion                    (女子半馬)
    7. 麥芽糖                       (女子半馬)
    8. leefs                        (全馬)
    9. 堅哥                          (全馬)
    10. bobby                    (全馬)
    11. kf                           (全馬)
    12. Power42195          (全馬)
    13. luhui                       (全馬)
    14. 大圍新跑手                (全馬)
    15. Chairman               (全馬)
    16. Allanccl's friend周 (全馬)
    17. pan-pan                 (全馬)
    18. 燉奶佬                      (全馬)
    19. 亞聰                         (全馬)
    20. ericlms                   (全馬)
    21. 亮哥                         (半馬)  
    22. Allanccl's friend尤 (半馬)
    23. 小強                         (半馬)
    24. timmy                     (半馬)
    25. 哈利330                   (半馬)
    26. 711                         (半馬)
    27. TommyLeung         (半馬)
    28. Tommy's friend倫  (半馬)
    29. Allanccl's friend張 (半馬)
    30. 亞根                         (半馬)
    31. 麥麥                         (半馬)

升級   80%

該用戶從未簽到

我今天都找了有關航班的資料, 看看有沒有用:

如果經深圳:

海南航空 HU7715  机型 738 E(标准舱)2010年05月13日 09:20 深圳宝安 起飞 深圳机场A航站楼
    2010年05月13日 11:40 济南遥墙 到达  ¥780/成人(含税费)
    海南航空 HU7716  机型 738 E(标准舱)  2010年05月27日 12:30 济南遥墙 起飞
    2010年05月27日 15:25 深圳宝安 到达 深圳机场A航站楼 ¥780/成人(含税费)
    即來回合共: ¥1560

如果經廣州:
    去程:
    深圳航空 ZH9488  机型 733 2010年5月13日 07:20  新白云国际机场 起飞 新白云国际机场航站楼
    2010年5月13日 09:50  遥墙机场 到达  ¥580/成人(含税费)
    回程:
    南方航空 CZ3510 机型 320  经停退改签 2010年5月23日 11:20  遥墙机场 起飞
    2010年5月23日 13:45  新白云国际机场 到达 新白云国际机场航站楼  ¥900/成人(含税费)
    即來回合共: ¥1480

我本人覺得早一晚去廣州落腳會好D. 話晒近機場.

P.S.
    以上價格非團體價, 可以自己決定時間....不過當然啦, 不同日子回程, 可能價格不同. 要自己上網check下.
    我呢個價格, 是設定我地回程日是23號.
    Book左票換日子飛, 好似要比附加費的.

升級   80%

該用戶從未簽到

補充資料:
    1.从深圳火车站走约150米到火车站东广场总站坐机场2线(原k568路)(坐3站)到宝安机
    场总站下.走约210米到深圳宝安机场 . 全程约 43.2 公里,需要约 86分钟, 冷巴20元

2.乘坐出租车:共行驶43.1公里,红色的士:费用116.00元.晚上 23:00点以后,费用
    150.00元; 绿色的士:费用78.00元.晚上23:00点以后,费用94.00元; 注意:信息仅供参
    考, 不可作为支付依据.本费用中不含过路费和过桥费,塞车等因素可能使费用显著增加

3.从深圳火车站走约70米到地铁罗湖站B出入口坐地铁一号线东段(坐4站)到地铁科学馆
    站B出入口走到华联大厦总站转乘机场1线(原330路)(坐1站)到宝安机场总站下.走约210
    米到深圳宝安机场

如果時間趕得及, 可能不用在國內特地stay一晚, 那麼經深就更合化萛了.

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝麥芽糖師姐詳盡資料!
    小弟已回家,會積極格價及籌劃的了。

升級   70.9%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 allanccl 於 2010-3-20 23:58 發表

謝謝閣下資料,我們會參考的了,這種團體票要大家同一時間去,同一時間返,不得更改!所以有d唔方便,好似Lorena請假是14May,大伙兒是13May上去的,問題就黎了! [/quo

上次囉左假過左幾日又話唔批
    e+遲左職啦! Last day on 29/4/2010.
    30/4/2010返新工, 已經囉左假啦!
    現在可以13號大伙兒上去,
    但16號要返來呀!

唔該亮哥同皇上呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-4-2 20:58 發表
    上次囉左假過左幾日又話唔批
    e+遲左職啦! Last day on 29/4/2010.
    30/4/2010返新工, 已經囉左假啦!
    現在可以13號大伙兒上去,
    但16號要返來呀!

唔該亮哥同皇上呀!

o下! lorena 師姐仲大癮過小弟? 唔批假就炒老細魷魚!!!!!! 師姐妳好o野!!!!! 左妳啦!

大伙兒都係得一團,就係13/5一齊出發,16/5返到香港。

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-4-2 21:32 發表

o下! lorena 師姐仲大癮過小弟? 唔批假就炒老細魷魚!!!!!! 師姐妳好o野!!!!! 服左妳啦!

大伙兒都係得一團,就係13/5一齊出發,16/5返到香港。

唔該亮哥,

其實呢個遲職問題都唸左好內, 忍左好內,
    新工又可以放早D, 敢咪以後放工可以跑多D啦,
    跑出至上, 工作次要

升級   24%

該用戶從未簽到

hello!!!
    想問係唔係全體16/5回港???
    因之前話可能遊青島or泰山!!!!
    Is it need to be off on 17-18/5???
    thanks!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-4-2 22:03 發表

唔該亮哥,

其實呢個遲職問題都唸左好內, 忍左好內,
    新工又可以放早D, 敢咪以後放工可以跑多D啦,
    跑出至上, 工作次要

恭喜妳! 以後每日都有得跑了! 祝妳越跑越靚、越跑越fit !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2010-4-3 20:48 發表
    hello!!!
    想問係唔係全體16/5回港???
    因之前話可能遊青島or泰山!!!!
    Is it need to be off on 17-18/5???
    thanks!!!

timmywwc 師兄,原則上係全部人都係13/5星期四乘飛機由香港/深圳去濟南,到濟南後再轉乘中巴前往東營;16/5星期日起程由東營坐中巴去濟南乘飛機回香港/深圳。
    濟南去東營要安排接駁中巴,故此要安排全體同一日期去及返。另一個原因係:希望可以安排到由香港機場起飛,團體機票要全部人同一日期、同一航班來及回的。
    至於跑完去青島/泰山遊玩,計過數及搜集過資料後發覺無乜可能又玩青島又玩泰山,因兩處相距太遠,如果要玩只可選其一......就是濟南、曲阜及泰山,跑完當晚即走也要玩到20/5才回到香港,原因係跑完無辦法行得到泰山,要去濟南及曲阜平地遊覽下,到18/5或19/5才有力登山;相信無乜人可以有咁多假期啊! ..........如果真係有咁多假期既網友請PM小弟,謝謝!!

升級   24%

該用戶從未簽到

明白!!!thanks亮哥!!!!