香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

________

升級   30.33%

該用戶從未簽到

+1 0
上一篇︰咬柴後的得著 - 停跑下一篇︰2010厦門馬拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2010-2-12 15:38 發表
會唔會在appraisal中嘉許完成馬拉松的下屬呢?

或者, 有無人完成馬拉松後受過老細的嘉許呢?

我老細本身是跑步的, 但佢唔知我有跑步~ 我驚比佢知我跑長途過佢, 佢會唔開心~

而據稱, 我爸爸就會在appr ...

I think we should only mention job-related performance in the appraisal report.

Running a marathon race is your private life and should not be assessed or mentioned in the report.

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 odinmusashi 於 2010-2-12 16:43 發表

I think we should only mention job-related performance in the appraisal report.

Running a marathon race is your private life and should not be assessed or mentioned in the report.

Same here

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2010-2-13 00:56 發表

是的, 這是一件很個人的事,

但唔係要睇公司管理策略及寫你果個老細點睇既咩~

好多老細都會將個人進修, 終身學習當係有上進心的表現, 跑馬拉松都算係一個個人”進修”來的, 我爸公司是非常鼓勵及支持員工 ...

You are partly correct.
    I think appraisal report is a report to describe the job-related performance of the appraisee.  If doing exercise is job-related (e.g. a fitness trainer), then it may be relevant.  Otherwise, I don't think it is meaninul to mention running a marathon race in the report.

An unhealthy body definitely affects your work performance.  But it is extremely odd to mention the appraisee's eating habit, exercise frequency, relationship with wife/family, financial status etc (although all of these can affect the health) in the report.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2010-2-13 00:56 發表

是的, 這是一件很個人的事,

但唔係要睇公司管理策略及寫你果個老細點睇既咩~

好多老細都會將個人進修, 終身學習當係有上進心的表現, 跑馬拉松都算係一個個人”進修”來的, 我爸公司是非常鼓勵及支持員工 ...

我都係咁諗,不過我以前個上司就唔係咁諗(其實我估大部份上司都係),我想準時放工去練跑佢就好唔鐘意。

升級   16.67%

該用戶從未簽到

雖然自己係跑手, 我個人來說不會對跑馬拉松的下屬有特別的嘉許,  如果對工作是irrelevant的話

一來能跑完馬拉松其實不算甚麽大件事(sub3例外), 對有正常練習的健康人仕來說是應該可以做到的. 二來這是個人興趣而已. 與工作無関. 如果跑馬拉松要嘉許的話, 那些打籃球, 彈鋼琴, 打golf, 寫小說, 甚至集郵社交舞的都要嘉許了!? 那也是需要下苦功的健康活動呢, 長跑又不是唯一的

加上自已是跑手, 自知一個真正的跑手不是為了別人而跑, 更不是為了別人的嘉許而跑, 是不會將其和工作扯上的

作為公私分明的上司, 我會私底下和跑步的員工稔熟些, 或者工餘時一起約跑也可, 但工作上絕不會有偏私, 那對其他員工不公
    如果俾我知道有下屬因為我係跑手而覺得跑長跑會得到我更多的嘉許或支持的話我會好反感
    因為這樣會侮辱了長跑這運動

長跑是應該為磨練自己身心而出發的, 不應參添雜質
    我prefer員工私底下和我交流興趣和心得, 我會以作為朋友的身份大力支持這運動
    如果想落appraisal or resume 既話, 不如讀個cert.或報個course吧, 對我而言寫跑馬拉松不會有效果的

個人意見而已, 請別介意

升級   12.11%

該用戶從未簽到

跑步是為左擁有健康的身體同埋長跑能力,並不是期望別人的讚賞。

番工係為左做野,其他既事就免提,以免節外生枝。

我認為求別人讚賞既人係有依賴心態,唔成熟既表現。

升級   61.95%

該用戶從未簽到

I worked in a UK based company, and my bosses are all quite sports like, they do sailing, and outdoor stuff so they actually appreciate Chinese staff who are avid sportsman...and one of them always asks me about my training and races

but I agree, it has nothing to do with appraisal, but we have common subject that improves your working relationships

升級   31.58%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-2-12 16:43 發表

same x3

升級   12.11%

該用戶從未簽到

榮耀有咩用途先?買盒叉燒飯可以平兩蚊?

沒有別人讚賞就不能確定自己在世界上既重要性?

升級   12.11%

該用戶從未簽到

沒有榮耀,只有“某君能跑xx公里使用了yy時間”,自己向自己交待。

升級   100%

該用戶從未簽到