香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: gigi955685
打印 上一主題 下一主題

咁凍既天氣.."你地仲會5會去跑步.."?

升級   7.37%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

我日日晚上8點開始跑..跑一個鐘..再行半個鐘左右..之後就5食晚反嫁la..因為我屋企日日都10點先食反.."多謝你的提示a..

升級   91.67%

該用戶從未簽到

gigi 妳每日跑一小時......再行半個鐘......相信妳不單減肥成功而且健康都好好多!
不過晚上跑都要注意安全呀!

升級   2.11%

該用戶從未簽到

風寒效應 戶外運動殺手
香港公立醫院心臟醫生協會主席劉育港指風寒效應下,風越大,人體失溫越快,感覺越冷,人體在短時間體溫急降,其皮膚毛孔會收縮,令血液急速回流心臟保暖。心臟需要不停泵血液到手腳肌肉配合做運動,又要增加血液運行禦寒,心臟負荷及血壓可能因此急速增加,對本身患心臟病人士,風寒效應隨時會引致病發,因此不建議市民在嚴寒下做戶外運動,以策安全。

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=13738672

如果冬天跑步,需要點樣保暖好呢?

升級   7.37%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

係a.."我都希望快d減肥成功..^^.."
  其實晚上跑.我都覺得好危險..但我晚上先有時間.."

升級   7.37%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

我就係知..做多d熱身.."穿多件衣服跑掛."

升級   91.67%

該用戶從未簽到

gigi妳晚上跑......選擇啲運動場跑會好d,比較安全人都多d啦!
減肥要慢慢來....減到中段體重可能不減而反升.........我支持妳!

升級   42.63%

該用戶從未簽到

我都有唸個尼個問題, 未跑先冷親就得不賞失, 所以我會快行1小時, 直到有小小汗為止

升級   70.7%

該用戶從未簽到

剛跑完回來,開頭有D凍,感覺良好

升級   41.05%

該用戶從未簽到

Today morning have a 5 miles run. I need two miles(3.2K) to make my feet warm....