香港長跑網  - 長跑長友

今日經過運x國

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日行開旺角, 虎年上去試一試老虎鞋, 試完唔買諗住走人之制

Sales哥哥 問我:「你係咪長跑會d 人?」
我隨口答:「係呀, 你又知ga?」
sales :「係呀, 你地好多人上黎試鞋, 試完唔買」
我:「................」 心諗無計啦, 人地隔離街做緊九折, 你地折都唔折, 一千蚊九折都平成舊水wo, 我又唔係錢多, 同錢作對咩.........

跟住sales 哥哥話:「我地同行傾左, 黎緊會做野架喇」

做野係咪即係遲d 會平d 呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 18-2-2010 12:12 AM 發表
Sales哥哥 問我:「你係咪長跑會d 人?

跟住sales 哥哥話:「我地同行傾左, 黎緊會做野架喇」
做野係咪即係遲d 會平d 呢?

講緊長跑網? 定係第個網/會呀

我諗ge…同你調轉…希望唔係啦…

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

好似少貨過"10k"......

升級   51.05%

該用戶從未簽到

幾年前係街想買對老虎唔知幾難,美津濃東x又冇折,
    中x、1xk、運x國當時係差不多入鞋必選地方。

自從允記引入美津濃,運動家引入老虎,以薄利多銷策略係唔係都8折9折,
    樓上舖已經好難做,1xk仲話美津濃現金85折,想唔做自己友生意都唔得。

不時都有人教去邊度邊度試衫試衭,貪有得試,試完再去冇得試既地方如東x買。
    各人心中自有一把尺,雖則開得舖就預左有人左試右試,但既然自己選擇以價錢為
    首要條件,冇折冇諗過買,我就覺得無謂係人地傷口落鹽。

升級   0%

開心

所謂既做野...可能係唔比你地試鞋,哈哈!!

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 w.c.w.c. 於 2010-2-18 00:25 發表

講緊長跑網? 定係第個網/會呀

我諗ge…同你調轉…希望唔係啦…

x2.........
    希望唔會啦..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-18 00:12 發表
    今日行開旺角, 虎年上去試一試老虎鞋, 試完唔買諗住走人之制

Sales哥哥 問我:「你係咪長跑會d 人?」
    我隨口答:「係呀, 你又知ga?」
    sales :「係呀, 你地好多人上黎試鞋, 試完唔買 ...

其實都無可口非既, 佢咁貴

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-18 01:03 發表
    幾年前係街想買對老虎唔知幾難,美津濃東x又冇折,
    中x、1xk、運x國當時係差不多入鞋必選地方。

自從允記引入美津濃,運動家引入老虎,以薄利多銷策略係唔係都8折9折,
    樓上舖已經好難做,1xk仲話美津濃現金85折 ...

希望唔好介意小弟運吉, 因為尋日真係得閒行下街消磨時間, 無諗住買野,
    我試完老虎, 又走左落去試new balance, 跟住又走左去試earphone, 又走左去書店打書釘 (打左有半粒鐘)
    搞左一輪尋日消費除左車錢外都係 $0

升級   56%

該用戶從未簽到

運x國应该有九折ga

明知太贵, 唔会買, 就唔好试好过啦, 最后搞到甘尴尬..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-18 11:25 發表

希望唔好介意小弟運吉, 因為尋日真係得閒行下街消磨時間, 無諗住買野,
    我試完老虎, 又走左落去試new balance, 跟住又走左去試earphone, 又走左去書店打書釘 (打左有半粒鐘)
    搞左一輪尋日消費除左車錢外都係  ...

香港經濟冇你

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-18 12:48 發表

香港經濟冇你

無法子啦, 我都無經濟, 香港經濟點會有我呢
    香港經濟只會有 有錢佬.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-18 13:37 發表

無法子啦, 我都無經濟, 香港經濟點會有我呢
    香港經濟只會有 有錢佬.....

呢度大把.. 新貨就買, 過千元既鞋又買. 乜裝備都買. 香港經濟咪靠佢地囉

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.25%

該用戶從未簽到

唔打緊 最緊要試arm之ma 咁有冇arm既老虎試到呀
    用開工利事買law

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-18 11:25 發表

搞左一輪尋日消費除左車錢外都係  ...

唔好誤會,其實唔關我事,我唔識佢地,只係鄧佢地"慘",
    佢地呢類舖頭就好似街坊士多咁,比兩大集團搞到執笠。

升級   0%

開心

今日經過旺角"睇運城"...都番左好多2月出的新老虎...

升級   26.84%

開心
  • 簽到天數: 3 天

奇怪,asics在運X國應該會有9折…

認真說,如果價錢相若(或者貴些少)我寧願幫襯一些有專業知識店員的鋪頭如1xK或運X國等。至少可以弄清楚所買的是否適合自己的用途。
    在其他“街鋪”的sales口中,幾乎所有都是“全能型”跑鞋;問他這款可以練習嗎?得!它是gel底所以cushion和保護都是一流呢… 那麼可以比賽嗎?得!它的重量很輕,絕對可以用來比賽… 這又得、那也行… 完全不專業

升級   41.58%

該用戶從未簽到

原帖由 新類型跑人 於 2010-2-20 16:12 發表
    奇怪,asics在運X國應該會有9折…

認真說,如果價錢相若(或者貴些少)我寧願幫襯一些有專業知識店員的鋪頭如1xK或運X國等。至少可以弄清楚所買的是否適合自己的用途。
    在其他“街鋪”的sales口中,幾乎所有都是 ...

咁荃灣"中x"呢間老字號跑店呢?
    因為聽聞果到都番左asics想去睇下
    果到d sales應該唔差吧?

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 run_money22 於 2010-2-21 08:34 發表

咁荃灣"中x"呢間老字號跑店呢?
    因為聽聞果到都番左asics想去睇下
    果到d sales應該唔差吧?

個老闆係度咪專業囉,唔係度都係兩個阿嬸同一位哥哥仔。