香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: hychong

希臘古典馬拉松.《CUP》2/2010

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

多謝各位! 自遊行去跑馬仔, 事前準備+練跑已經極唔夠瞓, 行程又趕又擔驚受怕, 不過睇番啲相, 真係覺得值得和難忘! 大家有時間不妨都出外參加一下海外馬拉松比賽!
    可惜我暫時上不到facebook, 沒法快捷的upload比賽相片給大家分享!
    基於私隱, 我只會公開這次旅程的簡介部分, 我會慢慢再寫每日的細節, 但會set作朋友限閱, 有興趣看而有yahoo a/c的朋友請留言給我啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

真正!我唔知幾時才有機會去玩下、跑下....。

升級   100%

奮鬥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-11-8 15:23 發表

唔夠銀彈和假期, 近近地去下附近都好~ 你唔係去廈馬咩?

好想去,但要過兩天才可以決定呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心

原帖由 cc 於 2010-11-8 21:58 發表

好精彩呀~~小叻,好強呀~~一星期跑兩個全馬,少d意志都唔得.........羨慕死" />" /> " />" /> " />" />

系呀!重有少D  M都唔得呀!!

升級   67.67%

被車撞咁嚴重?你無事嘛?返來後去醫院check check都好。

真係支持各位跑友,放假出去外面跑,睇下人地點搞比賽,人地個社會和城市點對待馬拉松,睇睇各地的文化,對改善香港的賽事絕對有幫助。

升級   100%

奮鬥

對呀~ 前進兄, 家陣經濟拮据中...!
    其實一星期跑兩隻不難, 問題是目標如何和如何分配步速, 小叻今年未有全馬紀錄, 就當是兩個長課!
    在威尼斯開始是平路, 開得太快, 尾段爆了上橋就很辛苦; 相反雅典時志在完成和拍照, 反而尾段可以加速!
    相信若練夠里數的話, 跑得會輕鬆一點!

莊生: 我在羅馬照完x光說我沒有事, 一位醫生跑友說:"既然你都完成了全馬, 應該無問題了!"
    話時話, 去多外國幾日, 就愈來愈掛住香港, 香港便宜的美食, 價廉物美的貨品, 晚上落街就有七仔的方便... 仲有我在威尼斯吹到病了, 傷風喉嚨痛時仲要捱生冷煎炸食物, 真的想念香港的粥和涼茶...!
    我都有同外國跑手sell香港馬拉松, 說香港的特色是挑戰性, 再加環遊全港的大橋和基建, 而且全馬選手也有特別的完成medal, 再加上香港是購物和美食天堂, 值得一試啦!   再加一句我們的馬拉松一個星期左右便full了, 欲免向隅, 下年請早!

升級   17%

奮鬥
  • 簽到天數: 15 天

原帖由 小叻 於 2010-11-9 03:25 發表
    對呀~ 前進兄, 家陣經濟拮据中...!
    其實一星期跑兩隻不難, 問題是目標如何和如何分配步速, 小叻今年未有全馬紀錄, 就當是兩個長課!
    在威尼斯開始是平路, 開得太快, 尾段爆了上橋就很辛苦; 相反雅典時志在完成和拍照 ...

我今次係第二次一星期跑兩隻全馬,我讚同小叻講,問題係目標同点樣分配步速。
    響威尼斯我以為平路,追住個 3:45 汽球黎跑,但我 PB 其實係 4:13 未到半馬我已經爆左,只可以崖到終点
    反而響雅典因為斜路多及係第二隻馬,又因為上一隻馬爆左,我只希望完成 率之只係慢過上一隻馬 10 mins
    但係返到香港再跑埋 HKDRC 隻半馬,兩邊膝頭都反對我再跑
    好彩跑埋下星期天水圍 10K 可以休息一個星期先再戰

升級   82.11%

該用戶從未簽到

原帖由 orgafish 於 2010-11-9 15:52 發表

我今次係第二次一星期跑兩隻全馬,我讚同小叻講,問題係目標同点樣分配步速。
    響威尼斯我以為平路,追住個 3:45 汽球黎跑,但我 PB 其實係 4:13 未到半馬我已經爆左,只可以崖到終点
    反而響 ...

嘩!! 你好利害呀!!!

升級   17%

奮鬥
  • 簽到天數: 15 天

原帖由 michaelkclaw 於 2010-11-9 16:52 發表

" />" />" />" />" />jhk 嘩!! 你好利害呀!!!

Michael : 我 D 真係笑料,幾乎要五個鐘先跑得完一個全馬,
    不過我有知道,只要有恆心,大家都得既

升級   100%

奮鬥

各位跑友:
    屋企上網ok番, 我已陸續upload威尼斯及雅典馬拉松的相上facebook和寫緊詳細blog在yahoo, 但除了雅典的途中相, 其餘為朋友限閱!

升級   68.8%

該用戶從未簽到

我都同意要往外看看,如果係跑馬拉松,更加出師有名

升級   30%

該用戶從未簽到

太具有纪念意义了。。。