香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: ttttt

若沒有報名參加全馬,會有人趕走嗎?

關閉 [複製鏈接]

升級   93.67%

該用戶從未簽到

小弟一向唔讚成跑友做菠蘿雞(即無報名而跟跑), 原因有三.
1.少了人報名, 影響大會收入, 減少主辦者攪比賽的意欲, 可供大家選擇的賽事長遠來說會減少!
2. 前列份子會數對手人數來定跑法, 多了無報名者跟跑, 可能會影響跑手的成績.
3. 賽道一般都有人數限制, 無報名者跟跑, 無疑令賽道超負荷, 而出現塞人及缺水等情況,  報名者比左錢, 卻得唔到應有架服務.

當然菠蘿雞都有自己的看法......不過出發點都係自私, 希望大家為跑圈健康架發展, 想參加比賽就要報名啦!

升級   40.15%

該用戶從未簽到

升級   71.67%

開心
  • 簽到天數: 50 天

原帖由 ttttt 於 2010-2-22 12:55 發表
    若沒有報名參加全馬,會有人趕走嗎?同埋若沒有被趕走,可以享用補給食物嗎?有請各位師兄回覆!

你究竟知唔知醜架?
    我理得你因乜理由報唔到名,
    報唔到名, 就是沒有資格跑,

莫說無俾參賽費對其他跑手唔公平,

那些水, 食物對一個馬拉松的選手十分重要,
    你仲竟然夠膽取走正式選手應有的補充物資?

仲有, 你要跑之嘛,
    通行都有得你跑啦
    要馬拉松的距離話咁易!

別找借口來為自己的惡行解話!

升級   0%

該用戶從未簽到

Ching/Ctse,

No need to reply this post anymore as he already get his answer and he will never appear again in the forum.
    After knowing that he can run without payment, he will definitely "join" the race and enjoy the game and food/drink.

Let this post rip.