香港長跑網  - 長跑長友

新手報到我來自柴灣

升級   60%

該用戶從未簽到

因為要減肥189磅, 我好耐無運動啦! 現在45歲先開始練返跑都真係好辛苦架.
另外想問吓各位Ching跑渣打10k途中有無廁所去架.
唔該哂!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

有的。
去年是在起點不遠處(可能是1K內)就有toilet。
我都有D奇怪點解才剛起步但多數已經有人在輪候

升級   100%

該用戶從未簽到

有呀~
歡迎ching,希望快d跑到變fit人

升級   60%

該用戶從未簽到

多謝回覆!
ching- 1k就有廁所又快咗d噃, 如果跑到5-6k先想去廁所就要隱到返終點先有得去.

ctse- 我的目標係135磅, 雖然對我尼講係天方夜譚, 但係我都會儘力去試.

升級   100%

該用戶從未簽到

ching, 你在小西灣跑場跑嗎?

升級   90.65%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 wilwk 於 2010-2-24 17:49 發表
多謝回覆!
ching- 1k就有廁所又快咗d噃, 如果跑到5-6k先想去廁所就要隱到返終點先有得去.

好似折返後到太古城對出又有的。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   60%

該用戶從未簽到

100100100 Ching,
由於剛剛開始操練, 我只在MTR則的大公園跑.

升級   60%

該用戶從未簽到

回復 7# 的帖子

多謝 Ching 提點.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wilwk 於 2010-2-25 09:50 發表
100100100 Ching,
由於剛剛開始操練, 我只在MTR則的大公園跑.

歡迎wilwk師兄!
小弟也是柴灣跑友,而家柴公將會舖太坦膠路喎,將來會好d,絕對同意Kenneth師兄既意見,身形重,小心對腳仔負荷過重。得閒去"跑步減肥討論區"https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=50
睇下,互相鼓勵,交流下經驗,容易d成功架! 小弟都係過來人,51歲才學跑步減肥,世上無難事,只怕有心人!  祝長跑長有,長跑長友!

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-2-25 20:46 發表

歡迎wilwk師兄!
小弟也是柴灣跑友,而家柴公將會舖太坦膠路喎,將來會好d,絕對同意Kenneth師兄既意見,身形重,小心對腳仔負荷過重。得閒去"跑步減肥討論區"https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=5 ...

亮哥,
多謝你的鼓勵!

升級   0%

該用戶從未簽到

我多數跑海濱公園,但間中都會去小西灣運動場跑圈。
有對緩震比較好的跑鞋,跑運動場太坦膠路,可減輕ching因身重對雙腳的影嚮。
加油 !