香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

復活節環台

關閉 [複製鏈接]

升級   93.68%

該用戶從未簽到

計劃2�4-11�4 環台 - plan A 雙塔行東海岸7天;plan B 加3天踩西海岸回台北
D1台北,
D2台北-淡水-富貴角燈塔(寶島最北端)-宜蘭(加溫泉,海鮮)
D3宜蘭搭火車到花蓮-游花蓮及太魯閣-住花蓮
D4花蓮-台東
D5台東-墾丁-鵝鑾鼻燈塔(寶島最南端)-恆春
D6恆春-高雄-鐵路回台北
D7回港或台北自由行

有沒師兄有興趣一起去?
+1 0
上一篇︰想問2月25、26、27仲做唔做練習下一篇︰參賽馬拉松 六旬翁練跑猝死

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-2-25 13:06 發表
計劃2�4-11�4 環台 - plan A 雙塔行東海岸7天;plan B 加3天踩西海岸回台北
D1台北,
D2台北-淡水-富貴角燈塔(寶島最北端)-宜蘭(加溫泉,海鮮)
D3宜蘭搭火車到花蓮-游花蓮及太魯閣-住花蓮
D4花蓮- ...

好吸引咁喎  

升級   93.68%

該用戶從未簽到

心動不如行動,如夠人數的話租架backup車,就豪華環台啦
6day 行程的特點就係雙塔!

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-2-25 23:36 發表
心動不如行動,如夠人數的話租架backup車,就豪華環台啦
6day 行程的特點就係雙塔!

可惜我技術未應付到呢11日的行程

升級   93.68%

該用戶從未簽到

難度不算高,最難兼危險個段搭火車 -蘇花公路

升級   21.55%

該用戶從未簽到

你地去台灣...有冇人可以搭路買鈴呢?

升級   93.68%

該用戶從未簽到

我每個月都去一次 ,你睇盎邊只鈴?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 georgemiu 於 2010-2-26 22:55 發表
我每個月都去一次 ,你睇盎邊只鈴?

cheap cheap carbon wheelset
2010 Matrix 50mm full carbon tubular
or
Miche SWR 50mm full carbon tubular.
係香港好難搵, tw就有好多.

升級   93.68%

該用戶從未簽到

post我店名地址和價格,我下次去台北前先通知你。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我係d buy online site 見, 所以都吾知d 鋪. 等我再search 吓先. 我知台灣車展有lee 兩隻牌子.
吾該哂先

升級   93.68%

該用戶從未簽到

我用緊對Novatec J233半碳都不錯,好處係鋁邊就不用換break皮,落長命斜都沒有怕。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

Matrix and Miche also have carbon clinchers but I use full carbon for racing flat road only. so lighter is better for me.
I knew that matrix dealer is this shop.
http://www.cycletaiwan.com/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=gk_flypage.tpl&product_id=42&category_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=53