香港長跑網  - 長跑長友

衣著、裝備、補充食品與用品

關閉 [複製鏈接]

升級   34.33%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

各位師兄、師姐 good morning
    小弟想吹下水,同交流經驗,望各位指教

今年第四次參加渣馬,心情好興奮
    尤其每年睇住佢在本港的知名度與大眾的關注每年都在升温

所以今年我參加渣馬,都做足準備

補充食品
    五包能量o姐o呢
    一條蕉
    一包朱古力

跑鞋
    買左對take+的 Lunar Racer+2
    個樣真係麻麻
    我到呢家都未找到它的優點。(sorry~開鞋70KM左右 )
    不過它在沖刺的時候表現OK
    哈哈~它的鞋底,似乎真的很易o舌

心率錶
    因為小弟實在係無乜銀
    所以我買左三間的miCoach Zone
    $699 20%off
    =$560

功能預左係無架啦,點知真係得d基本...
    性能我唔知好唔好啦
    不過如果壞左我就唔會太心痛

升級   34.33%

慵懶

衣著係超sexy的極短look

但係腰包重未買
    唔知大家有無推介

升級   71.67%

開心
  • 簽到天數: 50 天

原帖由 adur661 於 2010-2-26 10:13 發表
    各位師兄、師姐 good morning
    小弟想吹下水,同交流經驗,望各位指教

今年第四次參加渣馬,心情好興奮
    尤其每年睇住佢在本港的知名度與大眾的關注每年都在升温

所以今年我參加 ...

幾多預備喎, 不過.....

咁多野點跑? 放在哪兒?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   98.8%

該用戶從未簽到

一支水(Watson檸檬味有電解質嗰隻) + 兩隻蕉
    放在貼身腰包, 不過係下年全馬嘅事, 因為今年仲係10k, hehe     

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 adur661 於 2010-2-26 10:18 發表
    衣著係超sexy的極短look

我今年有份影相,唔知會唔會影倒你 : https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=8738&extra=page%3D1

升級   34.33%

慵懶

原帖由 key 於 2010-2-26 17:57 發表
    一支水(Watson檸檬味有電解質嗰隻) + 兩隻蕉
    放在貼身腰包, 不過係下年全馬嘅事, 因為今年仲係10k, hehe     

師兄唔係有水站咩,仲帶水

升級   80%

該用戶從未簽到

小弟跑半馬. 帶 sonyw202 . 同一個小小既背袋最主要放松節油.

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 adur661 於 2010-2-26 21:32 發表

師兄唔係有水站咩,仲帶水

唔同架, 電解質嘅飲尿對我來講十分有效, 可以迅速保充失去嘅水份和體力     

升級   40.67%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-2-27 19:58 發表

唔同架, 電解質嘅飲尿對我來講十分有效, 可以迅速保充失去嘅水份和體力     

沿途有iso tone 喎

升級   40.5%

該用戶從未簽到

唔需要gel,對預防抽筋係無幫助